Gå til innhold

Minus grader i pcen.


le_state

Anbefalte innlegg

Heisann, har en luke ved siden av rommet der jeg faktisk har annlending til og legge pcen min. Men det er meget kaldt der, er dette sundt får pcen?

tok en titt på hvor mye grader cpuen var på, etter jeg dro ut pcen i luken den lå og tippet på 9+ og hovedkortet tippet rundt på 1+. Men uansett, lurte bare på om dette er bra får pcen eller ikke.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, det er viktig at CPU-en ikke overopphetes. Det er spesielt viktig å ha bra kjøling hvis man spiller en del spill med avansert grafikk. Jeg sliter med dette nå. CPU-en er på 50-60 grader, tror jeg. Skal skifte kjølepastaen på CPU-en, så ordner det seg vel.

Opplever at PC-en skrur seg av av og til, pga overoppheting. Dette skjer i spill, som krever mye av CPU-en.

Endret av Leet-Pete
Lenke til kommentar

God kjøling er viktig - uten tvil.

Men når man begynner å liste seg inn i det ustabile temperaturområdet, så kan det fort oppstå et velkjent fenomen --> kondens.

Når den kalde luften møter den varme luften, oppstår det fuktighet, i form av damp eller dråper.

 

Pass spesiellt på at maskinen ikke står i minusgrader når du skal starte opp maskinen (når den er kald). Harddisker og andre motor-baserte komponenter er spesiellt utsatt for kulde.

 

Det er klart at vi snakker om veldig små og "ufarlige" temperaturer her, men plutselig går det ille, og det eneste man sitter igjen med da er sorteper og etterpå-klokskap.

Lenke til kommentar

Absolutt, det er når maskinen varmer seg opp at den største temperatur-endringen oppstår.

Ved oppstart er altså risikoen mange ganger større enn ved vanlig drift.

 

Når systemet først har fått varmet seg opp, og temperaturen på elektronikken er stabil, så er det veldig liten sannsynelighet for at det oppstår kondens.

 

Et annet spørsmål du kan stille deg;

er det virkelig nødvendig å sette maskinen i minusgrader? Eller er det bare fordi det er kult...?

Lenke til kommentar

Men oppstår det noen problemer pga. at det er varmt?

 

God kjøling er en av de beste investeringene man kan gjøre.

Det er bedre å frivillig betale noen hundre kroner én gang - enn å måtte betale flere tusen kroner over en tullete filleting.

 

Jeg vet selv at det er moro med minusgrader, men moro tar som regel brått slutt og...

Lenke til kommentar

Vel, det gir ikke store problemer akkurat. Men jeg merker ganske stor forskjell når pcen er kjølig mens jeg spiller og når den begynner og bli varm, men så si grunnen til jeg har laget den posten er fordi jeg ville høre om dette er bra får pcen eller ikke, om det er nøvendig vet jeg ikke, det bør vurderes.

Lenke til kommentar

Jeg bare minner om at kondens oppstår på kalde gjenstander i varme rom, ikke omvendt.

 

En varm pc som står i kaldt rom vil ikke samle kondens. Så lenge pc'en er varmere enn omgivelsene vil den ha det meget tørt og fint.

 

Men ikke la den stå avskrudd i kulden nei. Dersom maskinen får sjangs til å bli like kald som sine omgivelser vil den kunne kondensere dersom det blir varmere i været (feks på morgenkvisten, om den relative luftfuktigheten er svært høy) Dessuten tror jeg ikke store temperaturforandringer er bra for elektronikken som nevnt tidligere her.

Lenke til kommentar
Det skal ikke være noe problem når Overklokk på forumet her har CPU'en oppi -60 grader.. Men de selger jo ekstremkjøling, å de får vel gradene ned i minus grader?

 

El NetZor

5527742[/snapback]

 

Du må huske at disse personene bruker konsentrerte kjøle-metoder, altså kun på de områdene som skal nedkjøles, og luften kommer som regel ikke i kontakt med noen komponenter, kun i kjøleplata som monteres ovenpå det som skal kjøles ned. Luften er altså innesperret i kjølesystemet.

Det blir en helt annen ting når man setter maskinen sin ned i en fryser, eller ut i uteklimaet i ditt tilfelle.

 

Dessuten - så tildekker de store deler av komponentene i maskinen med noe som heter, dielektrisk fett. Dette er en type fett man smører utover komponenter som er spesiellt utsatt for kondens. Det fungerer som en hinne utpå komponentene, altså en beskyttelse mot kondens, eller rettere sagt - fuktighet.

 

En annen ting; har du lagt merke til hvordan det er kaldere ute noen dager, selvom graderstokken viser samme temperatur?

 

Nøkkelord; luftfuktighet

Endret av Pettern800
Lenke til kommentar
Heisann, har en luke ved siden av rommet der jeg faktisk har annlending til og legge pcen min. Men det er meget kaldt der, er dette sundt får pcen?

tok en titt på hvor mye grader cpuen var på, etter jeg dro ut pcen i luken den lå og tippet på 9+ og hovedkortet tippet rundt på 1+. Men uansett, lurte bare på om dette er bra får pcen eller ikke.

5520337[/snapback]

 

Jeg har testet dette selv en kald vinterdag i østfinnmark. Hadde 15 minus inne på rommet hvor pcn stå. Det som var problemet da var ulyder fra harddisk før dem ble varm, ja og så var det var meget ubehagelig i sitte å spille i 15 minus cry:.

 

Harddisk, DVD rom og lignede er vel det eneste som ikke har så godt av ekstrem kulde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...