Jump to content
Sign in to follow this  
sablabra

Er det et problem å fjerne chipset vifta?

Recommended Posts

Jeg har et abit nf7-s hovedkort, men jeg syntes chipset vifta bråkte alt for mye. Derfor skrudde jeg av vifta, men nå har jeg ingen kjøling på den. Er det et problem? Jeg har kjørt sånn i 2 dager nå uten at jeg har merket noen problemer. :hmm: Den er ubehagelig varm å ta på da...

Men jeg har jo et gratis vifteløst hovedkort nå da :dribble:

Takker for alle svar!

Share this post


Link to post

vel, har du testa den med høy load? Ville nok anbefale at du i det minste setter på en større kjøleribbe hvis det lar seg gjøre, er en grunn til at vifta er der ;)

Share this post


Link to post

Går kanskje bra - nå på vintern, litt avhengig av luftgjennomstrømning og hva slag CPU vifte du har. Imidelertid kan det hende at du sakte griller ihjel North Bridge brikken slik at plutselig går det ikke bra lenger - dødt HK :mad:

 

Det er mulig du vil oppleve ustablit kort som et forvarsel, men ikke sikkert. En passiv kjøler koster rundt 50 kr og er en billig løsning sammeliknet med å måtte bygge opp ny PC.

Share this post


Link to post

Vel, jeg bryr meg ikke så veldig mye om den blir svidd, bare den holder noen måneder til :p . Jeg testa i kabinettet uten noen kabinettvifter, men da ble cpuen for varm og pcen skrudde seg av. Tror ikke det hadde noe med hovedkortet å gjøre. Den skrudde seg av da jeg spilte bf2, men det gjør den med chipset vifta og da, så det er cpuen sin skyld(jeg kjører ikke til vanlig uten kabinettvifter). Jeg har sett på slike passive kjølere ja, blant annet fra zalman. Mulig jeg kjøper en slik hvis jeg allikevel skal bestille noe hw eller er i en butikk som selger den.

Share this post


Link to post

Uten å hisse på meg for mange her, vil jeg bare si at det mest sansynlig går bra. Har gjort det på et gammelt SIS kort, og det går enda etter 2 mnd uten NB hvifte.

Share this post


Link to post

Det går fint så lenge kjøleribba gjør jobben, men med overload kan chippen fort brenne. Det finnes jo gode chipset-kjøleribber for en billig penge. Selv har jeg brukt en gammal CPU kjøleribbe som ble "knekt" til og satt på chippen, funka det :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...