Gå til innhold

Tips til viftestyring?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det vil jeg tro. Det eneste som skjer er at de to viftene deler spenningen slik at de får halv effekt hver og vil da gå saktere. Men den ene pinnen (husker ikke hvilken) hvor du kobler på viften er til å måle hvor raskt viften går, og da kan du ikke ha to puls-signaler inn på den pinnen.

Lenke til kommentar

den kontrolleren klarer 20W per kanal står det, og du burde ikke ha noe problem med flere vifter på samme kanal da.

 

viftene kobler du i parallell, dvs. alle pluss kontakten kobles sammen og alle minus kontaktene kobles sammen (finnes ferdige kabler for dette), da får alle viftene levert den samme spenningen fra kontrolleren og de kan trekke den strømmen de trenger.

 

Kontrolleren kan levere ca 1.6 A per kanal. på viftene står det antagelig hvor mange ampere de trekker, for de viftene du setter på samme kanal summerer du bare antall ampere som står på de og passer på at det ikke overstiger 1.6A.

 

hvis det er oppgitt hvor mange watt viftene er på, så summerer du watt for viftene på samme kanal og passer på at det ikke overstiger 20 W.

 

For å få maksimal styrke burde du få deg en med 24 volt (?) men det tror jeg ikke finnes...
hvis en hadde serie koblet viftene, så måtte de hatt 24 volt for å kjøre på full hastighet, men dette forutsetter da at de begge har samme strømforbruk.

 

trur vanlige vifter er på ca 5 Watt så 2 til 3 vifter per kanal bør ikke være noe problem.. Sjekk om du finner ut hvor mange watt viftene du har tenkt å bruke trekker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...