Gå til innhold

Film: Eksprimentell film: Freestyle


Anbefalte innlegg

God kveld folkens!

 

Jeg hadde litt problemer med å aktivisere meg selv i går, så jeg pakka sekken full med PC-er og kameraer og tok en tur til Sofienbergparken. Uten noen som helst plan på hvordan resultatet skulle bli filmet jeg til tapen ble full(20-30min). Eneste baktanken var vel en idé til musikk jeg skulle bruke. Så var det hjem, importere alt og sette seg ned med Premiere. Jeg var riktignok litt inspirert av et Premiere-kurs jeg var på tidligere i uka. Jeg prøvde å eksprimentere litt med klipping og ikke minst effekter.

"Free your Mind", sa Morpheus en gang...

 

En del timer senere var filmen klar. Litt dårlig finish enkelte steder ser jeg, men bortsett fra det er jeg ganske fornøyd. Jeg tror faktisk jeg lærte et og annet også :D

 

Og bare så det er klart for alle kritikere:

Denne filmen har absolutt ingen handling. Ei tror jeg den har en sjanger. Den kan i beste fall kalles en musikkvideo. Den er rent eksprimentel :)

 

Et par bilder fra min utflukt:

 

img38678ou.jpg

 

img38725kg.jpg

 

Link!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Beklager, men dette er vel rett og slett noe av det dårligste jeg har sett på amatørfilmfronten noensinne...

 

Slik jeg ser det, så er dette egentlig bare vanlig hjemmevideo spilt inn rundt omkring i Oslo, og deretter redigert som du sier, eksperimentelt, hjemme i Premiere...

 

Jeg ser absolutt ingen gode ting med denne...

 

Dette virker kanskje usakelig for noen men det er min personlige mening. Og jeg skal forklare hvorfor jeg mener det også, dermed: saklig kritikk.

 

1. Musikken :nei:

Ikke bra. For det første så er techno og trance en helt misforstått og tåpelig sjanger, uansett bruk (om det er i film eller for å høre på). De eneste unntakene er som f.eks. i Requim for a Dream når en skal beskrive et miljø. Jeg vil heller ikke blande techno og trance med electronica slik vi f.eks. finner i Blade Runner og Antarctica (Vangelis). Electronica kan være glimerende. Kan.

Men tilbake til topic. Musikken passer altså ikke. I tillegg til at den ikke passer så passer ikke klippene til musikken. Hvorfor ha musikk, hvis klippene ikke, på en eller annen måte, følger rytmen i musikken. Du har forsøkt, men bommer på rytmen de fleste stedene...

 

2. Opptakene :thumbdown:

Jeg kan ikke si jeg ser et gjennomtenkt opptak gjennom hele filmen. Jeg kan heller ikke se at bildene hverken er komponert hver for seg, eller som en planlagt helhet. Og hvor er stativet?

 

3. Redigeringen :hrm:

Her er det heldigvis ikke like dårlig stelt som med resten av filmen. Du eksperimenterer litt med forskjellige effekter osv noe som funker sånn delvis. Du har tydeligvis funnet speed funksjonen i premiere. Du har også tydeligvis funnet Hue and Saturation (eller lignende). Problemet er vel at effektene som er lagt til er så tilfeldig lagt til og ikke gir noen større mening i det hele tatt. Ikke noe repeterende repetisjon av fargeforandringer osv.

Klippingen er som før nevnt heller ikke veldig bra.

 

Så alt i alt... Selv om en bare skal ut for å teste litt så er det mulig å sette sammen noe som ikke er helt håpløst. Alt det jeg f.eks. nevner over er helt mulig å gjennomføre selv om en ikke har noen historie. Det meste er jo rent teknisk rettet.

 

Og samtidig. Selv om en bare skal gå ut for å teste utstyr osv, så kan en få mye bedre opptak en hva du har gjort. Jeg hadde selv en del turer rundt i Oslo i våres når jeg nettopp hadde kjøpt meg Canon XL2... Var i førstegangstjeneste og var ute flere vårkvelder og filmet forskjellige ting rundt i Oslos gater. Jeg fikk mange fine klipp, utsnitt, sekvenser osv... Uten noen planlegging på forhånd... Så det er absolutt mulig...

Lenke til kommentar
*kritikk*

Ojsann :(

 

Men da har du nok misforstått litt. Poenget her er ikke å ha noen fine klipp, det er ikke å ha noen mening, historie eller sammenheng.

Opptakene er så tilfeldig som de kan få blitt. Jeg hadde vel 20 minutter eller no med råopptak, og jeg brukte ca. 20minutter på å ta dem. Så det at du kritiserer den biten der er forståelig. Det er jo ikke spesielt bra. Hvis man er oppmerksom vil man se at jeg står på samme plassen hele tiden. Stativ; det har jeg ikke :)

Hele poenget her er at jeg skulle se hva jeg kunne få ut av 20min med dårlig opptak. Jeg eksprimenterte med klipperytme og effekter, og hadde absolutt ingen tanker om hva som funka veldig bra og ikke, bortsett fra hva jeg følte for akuratt da.

Selvsagt er det sikkert mulig å lage bedre "verker" i en slik setting, men det var nå slik jeg lagde det.

 

Det jeg derimot reagerer på her er at du kritiserer musikken. Jeg synes faktisk denne sangen er ganske passende. Først og fremst fordi den er så sprelsk. Den er rett og slett "freestyle". Nå skal ikke jeg la dette bli en debatt om hva slags musikk man liker, men du kaller det for trance/techno. Det stemmer jo ikke helt. Dette er mye nærmere hip-hop.

Dina og Scotter, det er trance ;)

 

Men at trance etc. passer dårlig i film, det kan godt stemme. Det har jeg ikke tenkt så mye på.

 

Men takk for kritikken :)

 

Jeg_ruler: Jeg har brukt Premiere Pro. Reverse er veldig enkelt gjøre.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...