Gå til innhold

Kompabilitets problem med hovedkort og skjermkort?


Fjelldal83

Anbefalte innlegg

Hei, kjøpte nylig et Asus K8N hovedkort. Hovedkortet fungerer greit det, men det vil ikke godta mitt Albatron 6800 kort, men andre kort vil hovedkortet godta. Har testet både et G-Force 2 mx400 og et 9800 pro. Bare for å nevne det har jeg testet Albatron kortet på andre maskiner og det funker som bare det.

 

Hva kan det være?

Endret av Daemonifuge
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Nekter maskinen å starte, eller starter den som vanlig, bare at skjermen forblir svart? I tilfellet shutdown er det nok en elektrisk feil på grafikkortet.

 

Det kan kanskje være noen BIOS-settings. Prøv å juster AGP transfer rate, og deaktiver sideband adressing og fastwrites, før du bytter til 6800GT.

Maskina starter, men skjermen får ikke signal. Kan det ha noe med at AGP volten er for lav med tanke på at et 9800kort krever mindre strøm enn et 6800kort? Skal prøve det der du nevnte i morra :)

Endret av Daemonifuge
Lenke til kommentar

Tror ikke AGP-volten betyr noe, ihvertfall så lenge man kobler til strømforsyningen. En for svak strømforsyning kan skape problemer ved bytte av skjermkort, men det skal mye til for at man ikke får start av den grunn.

 

Hører du noen pipekoder? Ett lengre pip fulgt av to korte, betyr vanligvis at BIOS ikke finner grafikkort (i så fall er det nok feil på det).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...