Gå til innhold

Kompaktkamera i 2 - 3000 kr klassen


Anbefalte innlegg

Har ett fujifilm s5500, men syns det er litt stort til å ta med seg på tur, skal til england i mars, er derfor ute etter ett kompaktkamera som går greit oppi veska :) Det viktigste for meg er at det ikke er alt for avansert, at det har optisk zoom og at det tar gode nærbilder (noe s5500 ikke er så bra på :() Har til nå bare hatt fujifilm kameraer, så har litt lyst å prøve ett annet merke :D Noen tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Andre gode alternativer:

 

Nikon Coolpix 5900 (evt. 7900): 5(7) megapixler, veldig god optikk og bildekvalitet, gode funksjoner, bra batterikapasitet, godt grep, 3x optisk zoom

Canon Ixus 700 (evt. 750): 7 megapixler, bra bildekvalitet, raskt, lite og nett, stilig design, 3x optisk zoom

Panasonic Lumix FX-9: 6 megapixler, Optisk bildestabilisator, lite og nett, stilig design, 3x optisk zoom

Pentax Optio SVi: 5 megapixler, relativt lite og nett, god optikk, 5x optisk zoom

 

Søker du etter disse her på forumet, så finner du nok litt info.

Lenke til kommentar
Kjenner ei som har Nikon Coolpix 7900, tar bra bilder det ja. Har selv sett litt på Casio Exilim s500 nå, skikkelig lekkert da :love:

 

Men har ett nytt spm jeg, hva er egentlig forskjellen på hi-speed SD card og vanlig SD card?

Er det det ultratynne kameraet? I såfall har det fått kritikk for dårlig optisk kvalitet (liten optikk er aldri positivt). Flere andre Casio kamera sliter med mer støy enn konkurrentene.

 

Forskjell på hi-speed og vanlig SD card er hastigheten kortet tillater at kameraet skriver til og leser fra det. Til videoopptak kan det ha en viss betydning, da noen standard kort ikke takler hastigheten til beste videokvalitet slik at man må ta til takke med kvaliteten under. Noen kamera, spesielt de uten buffer, kan også bli klart til å ta bilde raskere om de har et hi-speed kort, men de fleste kamera har et buffer de kan lagre bildene i mens det venter på at kortet skal rekke å skrive ferdig. På den måten er man sjelden låst mens man venter på at kameraet lagrer bildene.

 

Ellers vil jeg anbefale deg minnekort av produsentene Lexar og Sandisk. De er kjent for å være de mest stabile og trygge kortene (med tanke på kortkrasj og tap av bilder). De er litt dyrere, men det er en billig forsikring med tanke på hvor viktig bildene du tar på f.eks en ferietur kan være.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...