Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Annen ip med router


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei,

 

den IP'en du har er en intern (privat) adresse som du får tildelt fra din router.

 

Hvis du ønsker å nå maskinen din fra utsiden (internett) har du 4 muligheter å få dette til (i tillegg til noen eksotiske tjenester på internett).

Husk også at dette fungerer med en dhcp-tildelt IP bare hvis du enten vet til enhver tid hvilken IP du har eller hvis du setter opp en dns-alias (finnes flere gratis tjenester på internet).

 

1. Fjern router eller sett den i "bridge"-mode. Det innebærer dog at du sansynligvis bare kan bruke 1 maskin på nettverket ditt - bare noen få leverandører gir deg mer en en "public" IP-adresse. Dessuten mister du NAT-Firewallen (Network Adress Translation) som er en grei funksjon å ha.

 

2. Sette "port-forwarding" til din interne ip-adresse. Dermed blir forespørsler fra utsiden på forhåndsbestemmte porter routet til denne maskinen.

 

3. Sette hele maskinen i DMZ - da er maskinen tilgjenglig på den "public" IP-adressen som blir tildelt fra din ISP. Dette er ikke å anbefale!

 

4. Sette opp en VPN-tunnel fra der du skal koble deg opp til din router. Det må routeren selvfølgelig støtte.

 

Siden du ikke beskriver hva du skal bruke dette til er det vanskelig med en anbefaling - men alternativ 2 er definitivt det jeg ville ha gjort.

 

Hilsen,

Bit

Lenke til kommentar

Hei igjen,

 

Hva er egeltlig det værste som kan skje? at noen hacker meg ? hva er det værste de kan gjøre egentlig

 

At noen hacker seg inn i maskinen din når den står i dmz er ikke usansynlig, videre blir du eventuellt utsatt for DoS-angrep (Denial of Service) noe som er kjedelig siden du mister tilgang til internett fra denne maskinen.

 

Hva som er det verste de kan gjøre er jo litt avhengig av hva du bruker maskinen til og hva slags informasjon som ligger på den. Videre er det fullt mulig å koble seg fra denne maskinen til eventuellt alle andre maskiner i ditt nettverk (den står jo også på innsiden).

 

Å bli "hacket" er overhodet ikke morsomt, konsekvensene kan være alt fra ren datatyveri, sletting, virus, identitetstyveri .... m.m..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...