Gå til innhold

Hvor skaffe den skruen som passer under kamera?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Poenget med skruehullet er jo og kjøpe et stativ som på toppen har et "platå" med "skruen" stikkende opp. Det finnes tusenvis av stativer, og de kan kjøpes veldig billig og veldig dyrt, avhengig av kvalitet.

Mitt kostet kun 300 på Foto og video. Er en tripod, altså tre bein som man kan regulere høyde på, ledd øverst så man kan regulere vinkel,++.

Du vil sikkert finne liknende utstyr i produktguiden.

Lenke til kommentar

et av to....

kjøp en billlig monopod (ettbens stativ) og evt modifiser denne, eller det mest opplagte; Stikk innom en fotoforretning eller en jernvarebutikk. De har helt sikkert. (Clas ohlson har vel stort sett alt av skruer)

Jeg har selv et stativ med hurtigutløser, så jeg har en festebrakett til kameraet, og to ekstra som er skrudd til stativfestene på objektivene. En slik ekstra brakett kostet vel ca 20$, så om du ikke finner noe annet kan du lete etter et slikt, og ta skruen derfra...

GZ117314.JPG

Endret av cycorax
Lenke til kommentar

Det er ikke så lett å få tak i 1/4-skruer i Norge egentlig, Claes Ollson, jernia, biltema, byggmakker o.l. var det ikke særlig hjelp i da jeg var på jakt etter 1/4-toms skruer og muttere til å bygge makrobrakett med i våres.

 

Jeg fikk tak i skruer i en liten, gammeldags bildelforretning (lokal) som fører deler til engelske og amerikanske biler (eller hva som helst som ikke bruker metriske mål). Det finnes også en skrue- og muttersjappe på torshov i Oslo som hevdes å ha praktisk talt alt mellom himmel og jord, der bør de ha det.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Siste her er et godt tips hvis du kan akseptere en drøy centementers økning i høyde. Da jeg bygde den blitsbraketten brukte jeg i tillegg til de 1/4-skruene jeg nevner ovenfor som jeg har brukt for å feste et stativhode i braketten en hurtigplatekobling fra manfrotto, M323: http://www.manfrotto.com/Jahia/cache/offon...66?livid=liv243, kosta meg i overkant av 200 kroner et sted. Derimot må man fremdeles ha skruer for å feste denne :)

 

På Oslo kameraservice så jeg de hadde 5-pakker med slike skruer med plastikk-"håndtak", disse bør også fungere til noen typer formål (kanskje ikke trådstarters).

Endret av olemm
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...