Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Nettverkskonflikt og IP telefoni (?)


Anbefalte innlegg

Fikk IP telefoni idag, og da måtte en koble på en "boks" mellom router og resten av nettverket.

 

Denne boksen ser ut til å automatisk ta IP 10.0.0.2, men denne har jeg satt en PC til å ha som fast IP, altså blir det en konflikt, og PC'en med 10.0.0.2 kommer ikke på nett.

 

Går det an å fikse dette?

 

Kan selvsagt endre den faste IP'en på den pc'en, men det MÅ være 10.0.0.2 for å komme inn i Nextgentel routeren min. Får bare telnettet fra 10.0.0.2

 

Noen som kan hjelpe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+432

Les nå hva som står. Gå inn i nettleseren din, og skriv http://10.0.0.2 og se om du får noe webgrensesnitt opp. Ellers så prøver du å koble til samme ip via telnet. Om du kommer inn med telnet, så får du rote litt rundt og se om du finner et valg der du kan endre ip.

Lenke til kommentar

Det går da an å telnette til routeren fra hvilken som helst ip adresse i lokalnettverket? Eller må man ha kabelforbindelse tro?

 

Men slik jeg fårstår deg har du klart å konfigurere ngt routeren til kun å akseptere pålågging fra ip 10.0.0.2??? Det trodde jeg ikke gikk an.

 

Det er ikke mulig å konfigurere nextphone adapteret ved å telnette til 10.0.0.2 eller via web. Mulig det går på en annen måte, men jeg har nå ikke fått det til jaffal.

 

Elgvenn: hjelp!

Endret av Biggus
Lenke til kommentar

Noen av nextgentel sine routere er satt til å kun godta oppkobling fra 1 spesifik ip adresse. Denne instillingen kan endres, slik att du får tilgang fra alle maskiner. Ring kundeservice, så kan de endre dette fra der de sitter, slik att du slipper å tulle med dette.

Når det er gjort, kan du sette hvilken ip du vil på maskinen din, å problemet er løst.

 

Lykke til

Lenke til kommentar

Ringte NGt at forklarte problemet. Hun sa at Cisco kun kan telnettes fra 10.0.0.2 og at dette ikke kunne endres. Hvis jeg ville inn på routeren må jeg koble ut adapteren til telefonen, endre IP på PC'en, inn i routeren og koble endre alt tilbake etterpå.

 

Dette er for tungvindt.

 

Har hun "lurt" meg?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...