Gå til innhold

Hvilket "ultrazoom" kamera bør jeg velge?


Anbefalte innlegg

Er på utkikk etter et nytt kamera. Har kun hatt diverse digitale kompaktkameraer (av god kvalitet) tidligere og har ingen erfaring med speilrefleks kamera.

 

Kommer til å beholde mitt nåværende kamera som et "lommekamera" men er ute etter kamera til litt mer krevende fotografering. Har etter mye lesing på diverse fora og lesing av tester, landet på at jeg ønsker å gå for et "ultrazoom" kamera av god kvalitet. Så kan jeg heller ta opprykket til digital speilrefleks neste gang.

 

Minimum oppløsning 6mb, minimum optisk zoom 10x zoom. Muligheter for ekstra linser og "ekstern" blitz er selvfølgelig et pluss, men intet krav. Er ute etter et best mulig allround kamera som kan ta bilder av fjelltopper på lang avstand men som også kan ta gode bilder inne i halvgodt lys. Budsjettet er maks 8000 kroner +/-

 

Så er spørsmålet, hvilket kamera bør jeg velge? I Akam's produktguide får jeg frem disse kameraene i den aktuelle kategorien. Vet også at det kommer flere kameraer i denne klassen til høsten.

 

Håper jeg har kommet med nok opplysninger og at noen tar seg tid til å bistå meg!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg købte FZ20 og var glad for det i 3 måneders tid, men fik så råd til at skifte op til Canon eos 350D, hvilket jeg ikke har fortrudt - spejlrefleks giver altså bedre billeder.

 

Langsigtet så er der mere "investering" i spejlrefleks, hvor du kan upgradere kameraet og genbruge linserne eller omvendt) med spejlrefleks får du langt bedre kvalitet ved dårlig lys (350D går til 1600 ISO)

 

Ligger du fast på at det skal være "alt i et", så kig på de nyeste (udviklingen går stærkt) og læs masser af rewievs f.eks. Dpreview eller Her. Samt sidst men ikke mindst sørg for at have det i hænderne inden du bestemmer dig -kameraer i den prisklasse er generelt gode, så en stor del af afgørelsen ligger i hvilket kamera #du kan lide" samt evt. detaljer der er vigtige for dig..

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemelding. Har tittet en del på den ene siden der tidligere.

 

Jeg også skjønner at et speilrefleks kamera både er en bedre investering og at det tar bedre bilder, men jeg er i denne omgang ute etter et point and shoot kamera.

 

I denne prisklassen bør jo de fleste kameraene være veldig bra, men er det mulig å si noe om hvilket som er det beste? Jeg skal selvfølgelig prøve kameraet i en butikk før jeg gjør mitt endelig valg.

 

Tar gjerne imot flere erfaringer, linker, tips, etc

Lenke til kommentar

FaMe

 

Vil bare gjøre deg oppmerksom på at Olympus 770 får du for ca kr 3200-3300 i nettbutikker.

 

Ellers så er sikkert Canon S2 IS med bildestabilsator og AA batterier et godt valg.

Testet idag på digit.no: http://www.digit.no/wip4/detail.epl?id=58792

Lenke til kommentar

Hvis budsjettet er så høyt som 8000 +/- og du ikke ønsker speilrefleks, så bør du kikke på Nikon Coolpix 8800. 8 megapixler, meget påkostet optikk, optisk bildestabilisator, 10x optisk zoom. Du har egen blitssko så du kan sette på alle blitser fra Nikon som er klargjort for digitalkamera (alle DX blitser, samt SB600 og SB800) og du kan få tak i konverterlinser for mer tele eller mer vidvinkel. Disse er dog dyre, men veldig gode. Modellen er på vei ut, og kan være vanskelig å få tak i. Intet nytt er annonsert fra Nikon ennå.

 

I de litt billigere prisklasser har du Canon Powershot S2IS, Panasonic Lumix FZ5 og Panasonic Lumix FZ20. FZ20 har mest påkostet optikk av disse tre, og også best lysstyrke (2,8 over hele området). Ellers har alle tre 12x optisk zoom og bildestabilisator. S2IS har vridbar skjerm og best videofunksjon, mens FZ5 er den minste av disse tre. Men alle disse tre har "kun" fem megapixler (de fleste har ikke bruk for mer, og forskjellen mellom fem og seks megapixler er ubetydelig).

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

Takk for alle tilbakemeldinger så langt. Skal ta en titt på deres tips....

 

Ellers må jeg jo si at jeg er fristet til å vente på Samsung sitt pro815. Specs på dette kameraet ser jo sinnsyke ut :thumbup:

 

Afseth: Har tittet en del på det kameraet tidligere. Det ser jo veldig bra ut. Men er det heller verdt å vente på Panasonic Lumix DMC-FZ30? Hva tror du om Samsung sitt pro815?

Endret av FaMe
Lenke til kommentar
Afseth: Har tittet en del på det kameraet tidligere. Det ser jo veldig bra ut. Men er det heller verdt å vente på Panasonic Lumix DMC-FZ30? Hva tror du om Samsung sitt pro815?

Har ikke sett så mye på det Samsung kameraet annet enn artikler det er linket til her. Personlig synes jeg mye av det høres ut som unødvendig hype, men det kan jo være at det blir sinnsykt bra også. Men skal du vente på dette, må du ikke forvente å få tak i det før mot slutten av året. Det tar lang tid fra det blir lansert til det kommer ut i butikkene, og slike kamera som mange venter på, er sinnsykt vanskelig å få tak i den første tiden.

 

FZ30 ser jo også interessant ut, men vet ikke mer om det enn de fleste andre her. Har visst noe dårligere lysstyrke uten at det var noe å prate om, men husker ikke om det kom av mer zoom eller hva grunnen til det var.

Lenke til kommentar

Det skal jeg ikke kunnet sige, men jeg ville lige se DATA på samsung (som jeg ikke kender) i forhold til de andre.

 

Bemærk lige at dets faktiske max tele er tilsvarende FZ20/30 og canons 2S IS - de kan skrive 15 gange zoom på, fordi deres vidvinklen er mindre og det som tidligere nævnt udregnes max. divideret med min. brændvidde ... men godt ser det jo ud- man kommer bare ikke tættere på - nærmere længere væk :nei:

 

Samsung har ikke IS, men en tak bedre Iso (800) end de andre (pga. større sensor) Det kan tage i RAW (populært kaldet det digitale negativ)hvilket canon ikke kan, det har ikke IS og der er ikke mulighed for "lins thread" som jeg umiddelbart tolker som filtre.

 

jeg ville ikke satse på det før jeg havde set mindst et grundigt review - de plejer at komme på ovennævnte site først.

Lenke til kommentar

Takk for den Kigulu! Dette var jeg faktisk ikke klar over....

 

Så et av store spørsmål i livet: Skal jeg kjøpe nå, eller skal jeg vente på de kommende kanonene? Innen disse er på markedet er det sikkert ventet nye enda hottere kameraer :ermm:

Lenke til kommentar
Les litt her,veldig seriøs side med mange gode råd.

 

http://www.steves-digicams.com

 

Bare lige til orientering, så er Steve's Digicams IKKE en seriøs side! Manden har stort set aldrig noget negativt at sige om kameraerne, og meget af hans reviews er direkte taget fra specs'ene. Brug i stedet www.dpreview.com, www.dcresource.com og denne side for bedre tests og referencer.

 

Bemærk lige at dets faktiske max tele er tilsvarende FZ20/30 og canons 2S IS - de kan skrive 15 gange zoom på, fordi deres vidvinklen er mindre og det som tidligere nævnt udregnes max. divideret med min. brændvidde ... men godt ser det jo ud- man kommer bare ikke tættere på - nærmere længere væk 

 

Mere vidvinkel er jo af det gode... At man så ikke får mere tele kan de færreste vel beklage sig over, når det største problem på superzoom-kameraerne er at mindste vidvinkel ofte er 38mm.

Lenke til kommentar

Til orientering:

 

Jeg har vært i kontakt med den norske importøren av Samsung og Panasonic Norge for å høre når deres nye Ultrazoom kameraer slippes på det norske markedet (Samsung pro815 og Panasonic Lumix DMC-FZ30).

 

Fikk svar fra begge at kameraene slippes i Norge i slutten av August og at de burde være tilgjengelig for salg i butikk umiddelbart :dribble:

 

Tror jeg venter til jeg evnt har sett tester av disse to kameraene eller til jeg selv får "testet" det i en butikk. Gleder meg! :cool:

Lenke til kommentar
Les litt her,veldig seriøs side med mange gode råd.

 

http://www.steves-digicams.com

Helt enig.

Steve tester amatørkameraer for amatører. Og noe av det viktigste i en test er resultatet. Steve legger nesten altid ut testbilder av samme motiver og oftest i samme lysforhold. En får da et veldig godt grunnlag til å sammenligne resultatene mellom flere kameraer selv.

Andre som tester legger ofte ut bilder av forskjellige motiver og det vanskliggjør sammenligning av resultatene.

Veldig mange aktører (untatt bla.a. Steve) som tester amatørkameraer, skriver testene sine som at de er for profesjonelle.

 

Jeg er ikke enig med Carlos at Steve er useriøs.

Endret av sarom
Lenke til kommentar
Til dere som sitter på kunskapens høyborg og mener om mye, kan dere

fortelle hvilken sider som er seriøse testere og ikke bare reviews av kamera?

Kameratester er ofte som biltester. De som tester har ofte sine favorittmerker og ser da selvfølgelig ikke svakheten med disse. Vi har alle forskjellig smak, og er ofte uenige med de som tester.

Det greieste er som regel og sammenligne tekniske data selv, laste ned testbilder og granske disse. Og til slutt for de som har mulighet, gå til fotobutikken og prøv dem selv og kjøp der.

Endret av sarom
Lenke til kommentar
:!: I slutten av september kommer Fujifilm med en ny FinePix S9500. Les litt om denne før du bestemmer deg: www.digit.no/fujifilm. Lykke til! :tease:

Er ikke dette kameraet et veldig godt valg?

 

selv har jeg s7000 og er meget fornøyd med det, har selv vurdert å oppgradere til dette når det evnt kommer, zoomen på 10,7 er helt syk spør du meg :o

 

Noen som tror de vet hva det kommer til å koste?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...