Gå til innhold

Abit KT7A - Bios oppdatering


JTM

Anbefalte innlegg

Processor Manufacturer: AMD

Processor Type: Thunderbird

Processor Speed: 1400mhz

Motherboard: Abit KT7A

Bios version: 7N

Operating System: Windows XP // ingen oppdateringer

System RAM: 512mb SDRam

Video Card Manufacturer: Geforce 2 PRO

Video Card RAM: 64mb

Video Card Driver Version: 29.42

Sound Card Manufacturer: Hercules Gamesurround Fortissimo II

 

Jeg oppdaterte hovedkortet mitt pga det ble rapportert feil ved ACPI i Event Loggen. Og jeg vill få offisiel støtte for 1400mhz. Alle forum som jeg gikk inn på sa at en oppdatering ville fikse dette. Så derfor gjorde jeg det. Det gikk smertefritt, og jeg gikk inn i biosen og stilte på cpu og hd/cd stasjoner. Alt så ut til og funke. (trenger jeg og gjøre noe annet i biosen etter en oppdatering?)

 

----

AMLI: ACPI BIOS is attempting to read from an illegal IO port address (0x71), which lies in the 0x70 - 0x71 protected address range. This could lead to system instability. Please contact your system vendor for technical assistance.

----

 

Jeg installerte Windows XP rett etterpå, maskinen hang første gang, men installerte helt fint neste gang. Som vanlig etter en clean install så installerte jeg diverse drivere (skjermkort, lydkort 4in1 (v4.40v)) og alt ser ut som at det funker.

 

Problemet er at maskinen min har aldri vært så ustabil som den er nå. Den henger når jeg ser på film etter 2-1x minutter. Og den henger også når jeg spiller Neverwinter Nights, men det spillet har sine problemer. Det henger ikke når jeg spiller FPS spill som Quake 3.

 

Det kommer ikke noen som helst tilbakemelding om hva det kan være. Ingenting i Event loggen heller.

 

Har jeg gjort noe feil?

Må jeg stille på noe i biosen annet enn CPU etter en oppdatering?

Vil en oppdatering av Windows hjelpe?

 

Jeg resatt ikke biosen via jumper etter oppdateringen. Jeg følgte step-by-step FAQ'en på http://www.viahardware.com/faq/kt7/kt7faq.htm

 

Noen forslag?

Takk på forhånd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei JTM, velkommen til forumet

 

Hadde selv et KT7A kort, og hadde også problemer med ACPI. Når jeg først kjøpte det, var det heller ingen bios-fiks for dette, så jeg måtte gå andre veier. Dvs, det tok noen dager med feilsøking før jeg endte opp på at det var ACPI.

 

Jeg vet selvsagt ikke om dette er løsningen på ditt problem. Dette løste mine problemer på KT7A kortet, og jeg gir ingen garantier for at dette er også veien å gå for deg.

 

Symptomene: Windows 98 totalt ustabilt. Frys/bluescreen etter minutter. Data corruption. Windows 2000 samme.

 

Fiks: installerte Windows 2000 uten ACPI. For å gjøre det, trykker du F5 eller F7 (husker ikke hvilken, så trykk reset hvis ikke det er riktig) når installasjonen sier "Press F6 to install SCSI devices", og velg Normal PC fra den lista som etterhvert dukker opp. Hvis du aldri ser noen sånn liste har du tatt feil F-tast :smile: Når jeg da hadde Windows 2000 uten ACPI, var den dønn stabil.

 

Bivirkninger: CPU temp kan stige litt på idle, fordi ACPI også kjører strømsparing på cpu'en. Load stiger ikke. Du kan heller ikke gå i sparemodus eller hva det heter, eller ta shutdown......må ta restart og så slå av.

 

Pål

Lenke til kommentar

Argh.

 

Nå har jeg brukt en koselig time på og oppdatere Windows. Det hjalp ikke noe. Det eneste jeg fant ut er at PC'en henger ikke bare når jeg ser på film, spiller osv, men den henger når jeg ikke gjør noe.

 

Nå vet jeg iallefall ikke hva jeg skal gjøre.

Drittpc.

Lenke til kommentar

Var egentlig ikke i gang med en reinstall :smile:

 

Jeg åpna kassa og kjente rundt omkring.

Harddiskene mine var evig varme. Jeg prøvde og måle temperaturen på de men jeg har ikke noe som går over 50 grader. Og termometeret gikk opp til H på 2 sekunder.

 

Så jeg prøvde med ei bordvifte.

Og det ser ut til at det funker. Jeg har hatt maskinen kjørende i mange timer i dag uten noen som helst form for feil. Det er ikke sikkert at det er harddiskene som var "feilen", for vifta blåser jo inn i hele kassa, men de ligger på 35 grader nå.

 

Jeg har aldri hatt problemer med for mye varme før, ikke engang på sommeren. Jeg har ei Taisol vifte på CPU'en, noe som funker veldig bra. Idle på rundt 40 grader, og 50 grader når jeg spiller osv. Iallefall til vanlig :smile:

 

Harddiskene mine ligger rett oppi hverandre uten noe kjøling til vanlig. Den ene er en 17gb IBM 7200rpm, og den andre er en 80gb WD 7200rpm. De har alltid vært varme, men det har ikke vært noe problem før.

 

Men det føles godt og finne en liten årsak til ustabil maskin.

Lenke til kommentar

Bra jobba med feilsøking, JTM!

 

 

Du kan prøve å stille harddiskene til å skru seg av etter noen minutter idle-tid under power options i control panel. De bruker 3-4 sekunder på å starte igjen når de skal i bruk igjen. Du kan spare mye varmeutvikling på denne måten.

 

Jeg er dog ikke helt sikker på at os-disken vil spinne ned, men du kan prøve.

 

mvh

Are-Harald

Lenke til kommentar

Du kan jo prøve å lage litt mer luft rundt harddiskene dine. Fytte dem så langt fra hverandre som mulig. Hvis du allerede har gjort det, kan du jo prøve en litt annen type lur løsning. F.eks henge den ene disken under harddisk ramma. Fest den opp med litt breie strikk eller kjøp noen strips. Jeg fikset dette med strips. Det jeg gjorde var å kutte stripsene i 4 ca 5 cm lange biter. Jeg borret så hull i begge ender for skruene. Så skrudde jeg stripsen til harddisken, for så å feste hele rukklet til harddisk ramma med gjennomgangs skruer. Dette senket ikke bare temperaturen, men det det dempet også vibersjonene fra disken. Dette førte til at min IBM disk, som tidligere ble noskå varme og som bråkte noe helt forferdelig, nå holdt akseptabel temp. og var nesten lydløs. Smekk gjerne opp en kabinett vifte forran disken i tillegg. Dette har en tendens til å funke fint.

Lenke til kommentar

Jeg er egentlig ikke helt villig til og sette i gang et så drastisk tiltak, siden jeg ikke har problemer med varme til vanlig.

 

Jeg har ikke hatt en krasj på flere dager nå, så det funker med bordvifte. Det er ikke sommer hele året.

 

Jeg kan ikke flytte harddiskene noe som helst. Jeg har en Aopen midi kasse (husker ikke model, er en av de som var på "best" forrige sommer).

 

Uansett, takk for alle svar/tips :smile:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...