Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Router til bærbar PC


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Flott a gitt!!

Her kommer fler spm... Kan man linke via trådløs router i eget nettverk???

er kanskje ikke nødvendig å innstallere det trådløse kortet i den stasjonære allikevel da... adsl boksen er rett vedsiden av.. blir jo bare å bruke den samme kabelen?? ;) Jeg er litt noldus akkurat når det kommer til det trådløse :)

hvor mange kan evt linke?? så det var 4 porter på den som står i urlèn...

 

Takk for alle svar :)

Lenke til kommentar

Hastigheten over det trådløse avhenger av signalene.

Med perfekte signaler på den gatewayen du referer til skal du få 108 Mbps hastighet. Vær obs på at hvis det er en maskin på det trådløse nettverket som har dårlig signal, vil denne dra ned farten på hele nettverket.

 

Hva er egentlig behovet ditt? Trådløst kan denne gatewayen linke til flere maskiner enn du har bruk for skulle jeg tro! :D (Vær obs på at naboer kan titte innom nettverket hvis du ikke sikrer det, sett deg derfor inn i "kryptering" som ligger i dette forumet et sted).

Vil du koble PC'ene opp til nettverket via cat.5 kabel, avhenger dette av antall porter det er på gatewayen. Hvis det blir manko på porter kobler du til en switch til gatewayen og får x-antall nye porter.

 

Det bør legges til at jeg også er en nybegynner på nettverk, og at ovenforstående er skrevet etter beste viten! ;)

Lenke til kommentar

Thnx :) Har lest det om sikring av gatewayen. Har en kompis selv som "låner" av naboen sin... det er sprøtt da.. og han har en dritkjapp linje... men nok om det...

skal kun sette opp nettverk for den stasjonære og den bærbare hjemme.. det står at det er 4-portssvitsj på de jeg har tittet på. så da kan man koble til 4 elementer da, slik tegningen ovenfor. og fortsatt sende signaler til evt trådløse elementer.

Jeg kjøper 128 mbps istedenfor 54 mbps jeg da. Vil jo ha det beste :) blir vel like stabilt uansett eller??? innbiller meg at jeg begynner å skjønne litt mer nå :)

:yes:

Lenke til kommentar
Jeg kjøper 128 mbps istedenfor 54 mbps jeg da. Vil jo ha det beste :) blir vel like stabilt uansett eller??? innbiller meg at jeg begynner å skjønne litt mer nå :)

:yes:

Med mindre du skal drive tung filoverføring internt i nettet ditt greier du deg lenge med 54Mbps til internettaksess og "lett" deling/utveksling av data. Fordelen er at du da følger 11g-standarden som gjør det enklere å henge på klienter fra andre produsenter sener.

 

Hastigheten som oppgis er max brutto linkhastighet, dvs at om aksessspunktet stod og sendte en konstant bitstrøm til en klient uten noen form for sjekksum, kryptering eller kvittering ville linken overført med den oppgitte hastigheten.

 

I den virkelige verden overføres det ikke data halve tida engang, noe tid går med til å vente på "clear channel", noe til å vente på ACK og i tillegg "pakkes" dataene inn med sjekksummer og you name it.

Så klarer du 15-20 Mbps på "54 Mbps"-utstyr skal du være sjeleglad!

Lenke til kommentar

DLink 108Mbps Trådløst Internet Gateway

 

108Mbps SuperG trådløs bredbåndsruter.

 

Best i test i PC World Norge (desember-2004)!

 

DI-624 tilhører produktfamilien AirPlus XtremeG og er en bredbåndsruter med innebygd 4-ports switch som lar deg trådløst kommunisere i hastigheter opptil 108Mbps over 2.4GHz båndet. Dette er et perfekt og kosteffektivt produkt for deg som skal sette opp et mindre nettverk hvor man vil kombinere bruken av kablet og trådløs trafikk, og samtidig dele på Internett tilgangen. Ettersom DI-624 opererer på 2.4GHz båndet gir den en meget bra rekkevidde og med den nye 108Mbps SuperG teknikken også ekstremt bra båndbredde.

 

DI-624 er utrustet med WPA (WiFI Protected Access) kryptering for sikrere tilkobling og web basert konfigurasjon for enklere installasjon og administrasjon.

 

Funksjoner:

- 108Mbps SuperG trådløs bredbåndsruter

- Basert på 802.11g

- SuperG funksjonalitet for økt båndbredde mot andre SuperG produkter

- Kompatibel med 802.11b produkter

- 10/100Mbps WAN port

- Innebygd 4-ports 10/100Mbps switch

- NAT firewall med VPN pass-through

- Innholdsfiltrering med URL og

- WiFi Protected Access (WPA)

- 64/128-bits WEP kryptering

- Tilkobling for ekstern (Reverse SMA-kontakt, hun)

- Web basert konfigurasjon

 

http://www.mpx.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=30987

Lenke til kommentar

DLink DI-624 er etter min mening et helt OK kjøp. Har tilsvarende, dvs rev B, mens nå selges rev C. Brukt i over 2 år med få problemer, og fungerer i dag med WPA, MAC-filtrering etc. Mange vil si at Linksys og 3COM er bedre, men jeg tror forskjellene er små.

 

Ekstrahastigheten fra 54 til 108 får du kun brukt med sammen med annet DLink utstyr med 108 Mbps. I og med at Dell 9300 har innebygd trådløs etter 802.11g, vil hastigheten stille seg til 54 Mbps.

 

Reelt sett vil aldri hastigheten bli 54 Mbps, du kan regne med omtrent 10 - 20 Mbps, men dette gjelder alt trådløst utstyr. Når det gjelder tilkoblinger klarer den 4 kablede maskiner, og inntil 20 trådløse (mener jeg å huske).

 

Jeg syntes også den var enkel å sette opp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...