Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Dele filer i trådløst nettverk?


Anbefalte innlegg

I går fikk jeg trådløst nettverk og har et problem jeg ikke klarer å få løst.

 

I det trådløse nettverket fulgte det ikke med noe programvare utenom drivere, så jeg måtte bruke Windows for å sette opp nettverk.

 

På alle datamaskinene valgte jeg at "Delte Filer" skulle være åpen for alle brukere.

Når jeg flytter en fil inn på delte filer, og deretter går inn på en annen datamaskin i nettverket, klarer den ikke å finne filene i det hele tatt.

Heller ikke etter noen omstart.

 

Hvordan kan jeg sende filer til de forskjellige maskinene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Henger meg på denne. Har en 54mbps 3com-ruter. To koblet til den med kabel, 1 trådløs. Alle har samme workgroup. Å kopiere filer til/fra den trådløse fra noen av de andre går ikke. Man kan i dette tilfellet se filene, men når man prøver å kopiere og lime inn for man beskjed om å sjekke om disken er full eller skrivebeskyttet, noe den selvsagt ikke er. Kopiering mellom de to andre pcene går greit, men ufattelig tregt, typisk er 1 time på en 700 mb avi-fil. Det går heller ikke an å klikke seg inn på den trådløse, man må skrive den lokale ip-adressen.

 

Any ideas?

 

Edit; Ingen brannmurer aktivert, hverken på ruter eller pc.

Endret av bergangster
Lenke til kommentar

Henger meg også på. Har en router som fungerer som aksesspunkt bak en router, med en kablet klient, og to trådløse. Alle klientene får koplet seg opp mot Internet, men det virker som om de ikke er på samme nettverk, for fildelinga funker ikke, og pinger jeg maskinene i mellom, får jeg ikke reply? :|

Lenke til kommentar

Du må kjøre Nettwork Connection Wisard på alle maskinene i nettverket og velge samme arbeidsgruppe. Du trenger ikke røre Windows brannmur - den blir konfigurert i prosessen så det er best for din sikkerhet og oppsettet at du lar den stå på.

 

Det blir satt opp en mappe som kalles Sheared Folders der du kopierer filer til og fra for å dele med andre. Skrivere blir også delt i denne prosessen. Du kan også åpne andre mapper ved å høyreklikke på mappen og dele vha Shearing and security... men vær forsiktig da disse mappene er usikre for innsyn utenifra.

 

Dette skal funger ihverfall hvis du har XP SP2 - gjorde det hos naboen igår :thumbup:

Lenke til kommentar

Gå inn på egenskapene til nettverkskortet. Sjekk at "Klient for Microsoft-nettverk", "Deling av filer og skrivere i Microsoft.nettverk" og "Internett-protokoll (TCP/IP)" er installert og aktivert (haken markert). Gjerne avinstaller "QoS-pakkeplanlegger" dersom dere ikke satser på å se filmer e.l. over nettverket.

 

Dersom maskinene i nettverket finner hverandre, har de kontakt. Klarer man derimot ikke å kopiere filer kan det skylles (og ofte gjør) at de ikke bruker samme "språk". Dette kan lett løses ved å installere (og aktivere) NetBIOS (på alle maskinene). Oppgraderingen til NetBEUI kan også gjøres, men er ikke nødvendig for vanlig nettverk. Legg så til "Microsoft TCP/IP versjon 6" (IPv6). Denne endringen bør oppfattes som en økning av stabiliteten på nettverket. Med IPv6 så bør Windows også klare å kommunisere over et lokalt nettverk samtidig som internett (WAN). Dette er ofte problemet når man opplever ingen kontakt (ved søk og pinging) til en maskin på nettverket når man også har internett-forbindelse. Windows ser ut til å velge internett (WAN), og da med IPv4 ("standard" IP/TCP), blir lokalnettet utilgjengelig.

 

En annen ting er at alle maskinen må være på samme undernett, altså har lik nettverksmaske, og gateway. Minst en mappe må være delt for at maskinen skal bli funnet på lokalnettverket.

 

Håper det fungerer for dere! :yes:

Lenke til kommentar
Takk skal du ha! Nå finner vi hverandre, om ikke annet. Men det går fortsatt urimelig tregt, noen idé om hvorfor?

Hva går tregt? Mellom de kablede maskinene eller fra kablet til trådløs? Dere er også koblet til internett?

 

Prøv å søk etter navnet på maskinen du ønsker å kopiere fra ved hjelp av søkemotoren i Windows. Hvis du bruker IPen og er samtidig koblet på nettet vil det gå via ISPen din (vanligvis). Og da vil det gå tregt (avhengig av oppkoblingshastigheten din, men tregere enn LAN går det uansett).

 

Hva det det du gjorde?

Endret av gunnard
Lenke til kommentar

Det går tregt mellom alle maskinene. Finner pcene i arbeidsgruppen. og har også prøvd å bruke de interne ip-adressene. Dette var tidligere eneste måten å komme i kontakt med den trådløse pcen. Kjappeste overføring jeg har fått hittil er ved å bruke ftp og interne ip-adresser. Alt jeg vil ha er et godt gammelt LAN som bruker mest mulig av våre 100/54 mbps... :)

 

Edit: Ja, vi er alle på nett.

Endret av bergangster
Lenke til kommentar

Driverene er oppdatert, og det er ingen forskjell på hastigheten med og uten internett-oppkobling. Hastigheten mellom de forskjellige maskinene er så vidt jeg kan se lik. I oppsettet til routeren står det at 11g-mode (eller noe i den dur) er enablet. Nettverket er WPA-beskyttet. En funksjon som 3com kaller Nitro Mode er også slått på. Uten at de beskriver hvordan, skal den angivelig dempe evt effekter av at 11b-klienter er påkoblet.

Lenke til kommentar

Hvis problemet og hastigheten er lik mellom alle maskinene er ikke problemet lenger det trådløse nettverket, dermed ikke noe med krypering eller Nitro Mode å gjøre. Siden også den trege hastigheten var tilfelle før WANet fungerte, så vil jeg gjette at problemet er enten et eller begge LAN-kortene, routern eller elendige TCP/IP-kabler. Hva det er klarer jeg ikke å si, ettersom jeg aldri har hatt ett lignende problem selv. Virker nesten som noe har fått det til å bli et gjennomført tregt 10/11Mbps-nettverk, men hva... :hmm:

 

Oppdater drivere, bytt ut en og en del omgangen (start med TCP/IP-kabler så routern) og sjekk hva som får det til å gå raskt. Er mitt beste forslag, sorry.. :(

Lenke til kommentar

Jeg sliter også med å få kontakt mellom den bærbare og den stasjonære. Den stasjonære har kablet forbindelse med den trådløse ruteren. (linksys)

 

Den bærbare har full tilgang til internett, men etter at jeg har slått på gjestekontoen på den stasjonære for å dele musikk osv. med laptoppen får jeg bare feilmelding: ikke tilgjengelig og serveren har ikke nok diskplass.

 

Jeg ser de delte mappene, og jeg får frem påloggingsvinduet der jeg skal skrive inn passordet på gjestekontoen.

 

Alt er tilsynelatende ok frem til jeg skriver inn passord og trykker "enter"

 

Hva er galt?

 

Stasjonær pc=Windows Xp professional servicepack 2

Laptop= Windows Xp home servicepack 2

 

(har kjørt network wizard på begge maskiner, brannmur avslått osv)

 

Edit: Fant ut at jeg kan gå inn på laptoppen via den stasjonære, men ikke omvendt :(

Endret av Mr_Jonez
Lenke til kommentar

Da fikk jeg en ny feilmelding: "Feil ved pålogging: restriksjoner på brukerkonto. Mulige grunner er at blanke passord ikke tillates, tidsrombegrensinger eller at en policybegrensing er gjennomført"

 

Maskinen spør heller ikke etter passord slik den gjorde før jeg huket av krysset på enkel deling.....

 

 

Edit: typo

Endret av Mr_Jonez
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...