Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådløs som plutselig kobler ut...


Anbefalte innlegg

Har en 3com officeconnect ruter (11g cable/dsl), og en pc med cnet wlan kort.

 

Problemet er at etter en stund (med inaktivitet mistenker vi), så kobles pc,en fra nettverket ... og pc'en må da restartes for å kunne koble til igjenn.

 

Litt tungvint. Har noen forslag på hva jeg skal sjekke?

 

Har sett etter strømsparing eller andre ting i driverene, enhetsbehandling, controll panel osv osv som skulle tilsi at nettverket ble koblet ned etter en stund eller ved inaktivitet f.eks (fant slikt på vanlige enttverkskortet, men ikke på wlan). I driveren så var det til og med satt opp at den skulle kobles til igjenn automatisk når den mistet forbindelse...

 

snodigt... men jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte...

 

EDIT: en annen maskin er tilkoblet med kabel(ikke wlan), og der fungerer alt ypperligt.

Endret av DarkSlayer
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror jeg skjønner problemet ditt. Kjøpte for en stund tilbake 3COM DSL Basestasjon, 3COM Wireless-G USB-kort, 3COM Wireless-G PCMCIA-kort og et CNet Wireless-G PCI-kort fra komplett. 3COM-kortene klart fint å koble seg opp og holde kontakten med 3COM basestasjonene, mens CNet-kortet mistet noen ganger kontakten. Dette var da jeg brukte det programmet som fulgte med CNet-kortet (RaLink). Etter å ha oppdatert til WinXP SP2 fant jeg at den nye "Zero Configuration" (Windows' egen styring av trådløse nettverk) hadde blitt såpass mye forbedret at jeg prøvde ut den istedet. Da jeg begynte å bruke den så fungerte nesten alt helt fint for meg, den mister ikke lengre kontakten, selv når jeg ikke brukte den.

 

Det som nå er problemet (for meg), er at ZC blir dårlig på lange avstander der det i utgangspunktet er dårlig forbindelse. Det hender også at det kobler seg ut når flere nettverkstilkoblinger er aktive samtidig (for eksempel et kablet nett er aktivt samtidig som det trådløse på samme maskin), men dette problemet finner du nesten alltid pga måten Windows XP kontrollerer nettverkskortene på. Mister den kontakten og du bruker ZC, er det bare å høyreklikke på ikonet og velge "Reparer", fungerer det igjen (iallfall for meg).

 

Håper det hjelper. :roll:

Lenke til kommentar

Bruker du Zero Configuration? Skjønte at ikke kabeltilkoblingen var dårlig, men Windows klarer ofte å skape problemer med to nettverktilkoblinger samtidig. Sånn jeg gjorde det var bare å fjerne RaLink fra oppstarten, kjørte dermed ZC i stedet (går automatisk), og deaktiverte den lokale tilkoblingen (bare for sikkerhetsskyld så ikke Windows tukler det til..). Så fungerte det for meg.. Har du prøvd det?

Lenke til kommentar

mmmm zero configuration? Litt usikker på hva det er, men viss det er den du finner i kontrollpanel? For jeg bruker winxp sin egen sak for å koble til wlan (den som kom med sp2).

 

Når maskinen mister tilkobling så går det ikke an å trykke på den "søk etter nettverk", for den finner ingen etter at den mister tilkoblingen.

 

...Men viss wlan tilkoblingen deaktiveres i nettverkstilkoblinger, og aktiveres etterpå, så finner den nettverk og kan koble til.

 

EDIT: dette er forsåvidt lik hendelse som har skjedd med bruk av et asus wlan kort.

 

EDIT2: Firmware på 3com ruteren har blitt oppgradert til siste, uten at det hjalp. Nettverket forsvant 5min senere hehe

 

EDIT3: Leser på en annen tråd hvor de også mister forbindelse, men der detter den ut og finner tilbake ... tar bare tid. Men kan det være noe det samme her? Ruteren er 3m unna så her er signalstyrken 100%. Pinger jeg, så vil jeg si at pingen ligger på 1 til 2ms, og 1 av 30 pakker blir mistet.

Får inn signal fra en annen ruter ... men det er alt. Men hvor mye trådløse dingsebomser det er i området er ukjent.

Endret av DarkSlayer
Lenke til kommentar

Høres ut som du allerede bruker ZC. Det bør fungere for deg da. For jeg bruker akkurat det samme, og sjekket akkurat nå, alt fungerer fint. Du bør kanskje kontrollere instillingene dine på nettverkskortet. Sjekkliste:

1. Elementer på nettverkskortets egenskaper:

Bruk Klient-, og Deling av filer og skrivere for Microsoft-nettverk

Ikke bruker QoS-pakkeplanlegger

Bruk protokollen TCP/IP v6 (i tillegg til standard TCP/IP-protokoll)

Bruk "språket" NetBIOS eller NetBEUI

2. Kontroller at du har valgt "Bruk Windows til å konfigurere det trådløse nettverket"

3. Sjekk at det nettverket du vil på er det eneste "Windows" prøver å koble til automatisk (og at det du vil på prøve Windows automatisk å koble seg til, dette sjekker du på instillingene til nettverkstilkoblingen)

4. Sikkerhet, selv bruker jeg WEP-kryptering. På egenskapene til det valgte nettverket skriver du inn eventuell krypteringsnøkkel på nytt. Hvis du gjør det må du huske på at da er nettverksgodkjenningen "Åpen". NB: Dersom du har en krypteringsnøkkel må du aldri aktivere IEEE 802.1x-autorisering, ettersom denne overstyrer sendingen av krypteringsnøkkelen (skjønner ikke hvorfor Windows godtar at begge disse funksjonene er aktive på samme tid...)

5. Restart maskina

 

Dette har fungert for meg. Noen ganger hjelper det å skrive inn krypteringsnøkkelen enda en gang på nytt etter du har tatt en omstart. Jeg vet ikke om du bør velge "La Windows angi nøkkelen automatisk for meg", for det fungerer både med og uten for meg, avhengig av kortet. Prøv begge! :yes:

 

Håper du får det til.. Good luck! :thumbup:

Lenke til kommentar

Har også problemer med et Cnet wireless-G PCI kort som detter ut av nettverket opp mot en ruter, en LAN tilkoblet maskin og et adsl modem.

Nettverket fungerer når adsl modemet er koblet fra, men den trådløse maskinen mister internett forbindelsen og kontakten til LAN pc'en når modemet blir koblet til (har 100 signalstyrke). Har oppdatert Ralink driveren uten effekt. Ruteren er forøvrig koblet fra LAN port til LAN port på modemet. Denne fungerer da som en switch? Det trådløse nettverket detter ikke ut pga denne koblingen?

Hadde satt pris på tanker rundt dette, for nå begynner jeg å bli rådløs etter 2 døgn med "forskning" :dontgetit:

WINXP er ikke oppdatert, men må koble til et LAN nettverkskort for å få gjort dette :roll:

Lenke til kommentar

Kjøre ikkje den ralink. Virker som en stygg sak...

 

1.

- Bruker Klient-, og Deling av filer og skrivere for Microsoft-nettverk.

- Fjernet Qos.

- installerte tcp v6 (hva nå det skal være godt for).

- ligger unna netbios og det der foreløpig (grisete sak).

 

2. ok

3. ok

4. Bruker wpa. den 802.1 er ikke påslått. Men prøver foreløpig uten å skrive nettverksnøkkelen manulet for hver gang (fordi den er sinnsvak lang og ikke lett å skrive).

5. ok

 

Det funker jo alltid etter en restart da, men det funker også med å deaktivere/aktivere nettverksforbindelsen også...

 

Men nå får vi se...

 

EDIT: Windowsen er oppdatert med alt muligt.

Endret av DarkSlayer
Lenke til kommentar

TCP/IP v6 er som navnet tilsier en oppdatert versjon av TCP/IP-protokollen. En av hovedmomentene ved den er at det tillater LAN og WAN samtidig. Dersom du har dette, MÅ du har protokollen. Men oftest vil "han" velge WANet framfor LANet hvis du ikke har den, men det skader ikke uansett å installere den. :yes:

 

PCen min som har CNet-kort har ikke valgt funksjonen "Nøkkelen angis automatisk for meg". Etter jeg har noe liknende som sjekklista over har den ikke dettet ut, og jeg har aldri mått skrevet inn koden på nytt. Men derimot på et av 3COM-kortene mine som også bruker ZC har jeg valgt denne funksjonene, for hvis ikke detter den ut. Tror basestasjonen vår (iallfall min) ber de trådløse nettverksstasjonene om å bekrefte koden på nytt, og det er i tilfellene der programmet som styrer den trådløse nettverkstilkoblingen ikke klarer å gjøre dette av vi miste tilkoblingen. Uheldig, men øker sikkerheten.

 

Forresten så kan man også dette ut hvis datamaskinen bruker all sin ytelse og ikke klarer å reserve noen ressursen til programmet som kontrollerer nettverkstilkoblingen. Dette har jeg opplevd mange ganger, men aldri ved bruk av ZC (så vidt jeg husker).

Lenke til kommentar

Der koblet den ifra igjenn...

 

ytelse er det hvertfall ikke mangel på (3 dager gammel spillepc, og vi spiller diablo, med null og niks av andre progs i bakgrunnen. ER ikke antivirus engang.).

 

"Nøkkelen angis automatisk for meg" ... den er grået ut. Brukes antagelig ikke på wpa. Eller wpa-psk som er det vi bruker. Så den teorien vet jeg ikke om stemmer helt.

 

Så da er vi tilbake til scratch ... Skulle netbios eller det å skrive inn key'en manuelt hjelpe så høres det helt villt ut, så det tror jeg ikke på.

Finner ingen instillinger på ruteren heller som kan lage krøll heller. Den er jo så supersimpel, at til og med en 10åring vil klart å sette opp den boksen.

 

ingen flere gode ideer?

Lenke til kommentar

Ops, sorry, trodde du sa du brukte WEP (ser nå at du ikke sa det likevel) :blush: . IEEE 802.1x skal være aktiv ved bruk av WPA. Så legger du inn registerverdien:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\EAPOL\Parameters\General\Global]

"AuthMode"=dword:00000002

 

(verdien til AuthMode skal settes til 2)

 

Har ikke prøvd dette selv, men tror det skal gå. Skal egentlig bety at du ikke trenger ny autorisering ved login og logut, men dette ser ut til å være problemet for mange. Verdt et forsøk tror jeg.

 

En av mange forklaringer på hvorfor det skal fungere:

"I think that it stops the computer from trying to re-authenticate after login. I believe that windows authenticates once on a "machine" level , after login, it drops the connection when tries to login again as a user.

Lenke til kommentar

Prøver den registry hacken, selv om jeg ikke helt skjønner bæret. Men nå har alltid windows vært sånn... helt siden jeg drev med win95 og modemer.

 

kjenner til den ralink programvaren, men prøver i det lengste å unngå den.

 

EDIT: ja tror det er den CNET som du snakker om Krezzo.

 

Når jeg tenker meg om, så har jeg hatt samme problem som dette med en bærbar og et asus kort. Men da med WEP kryptering. Samme problem, samme måte å løse problemet på. osv. Der funket hvertfall ikke asus sin programvare...

Endret av DarkSlayer
Lenke til kommentar

Hmm.. Rart.. Vet ikke helt hvordan det fungerer, for jeg har bare WEP-kryptering, og da fungerer alt fint med meg (etter jeg gjorde noe lignende den sjekklisten).

 

Men sjekk ut denne siden. Guiden skal være for PCMCIA-wireless-G-kort som (så vidt jeg så) har omtrent akkurat samme specs som ditt. Og det bruker programmet RaLink. Kan hende det hjelper.

 

"WPA-PSK –It is a special mode designed for home and small business users who do not have access to network authentication servers. In this mode, known as Pre-Shared Key, the user manually enters the starting password in their access point or gateway, as well as in each wireless stations in the network. WPA takes over automatically from that point, keeping unauthorized users that don't have the matching password from joining the network, while encrypting the data traveling between authorized devices. The encryption methods are including TKIP and AES. Note that this option is only available for Windows XP."

 

Hvis du bruker WPA-PSK-AES vil autoriseringen bli overlatt til brikken, men ikke alle produsenter støtter dette ennå. Sikker på at APen din støtte det?

 

Prøvd å oppdatere drivern forresten?

Lenke til kommentar

Hehe.. De enkleste løsningene er ofte de bsete! Kanskje.. Får se om det fungerer da..

 

Forresten så har alle enheter en driver, men ofte er de enten integrert i OSet eller i et befølgende software (som f. eks. RaLink). Drivern til det kortet mitt heter bare "802.11g Wireless LAN PCI" av RaLink Corp.

Lenke til kommentar
hmm ... godt poeng forsåvidt...

 

driver for cnet kortet finnes ikke, men de har en egen programvare (ralink) som skal fikse alt. Den har jeg ikke prøvd enda, men det er bare det som gjennstår.

 

men ja, det er slik wpa fungerer

da burde du prøve den programvaren... funker ganske sikkert

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...