Gå til innhold

hvilken prosessor er bra?


Anbefalte innlegg

det finnes så mange typer prosessorer på makredet nå- pentium er vel eneste jeg har peiling på. men skal nå kjøpe meg ny bærbar pc til å bruke på dataingeniør studiet. og hadde vært kjekt med en liten oversikt over hva en annen type prosessor utgjør i pentium type, you name it.. vet ikke om jeg har skrevet så alle forstår men.. noen som kan hjelpe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På bærbar markedet er det i realiteten bare 3 typer som er aktuelle. Celeron-m og Pentium-m (Dothan/Sonoma) fra Intel, og Turion64 fra AMD. Det finnes også med Intel P4 prosessorer, men disse sluker strøm og har ingen fordeler.

 

Både Celeron-m og Pentium-m leveres ofte i oppsett under merkenavnet Intel Centrino, noe som betyr at prosessor, og alle brikkesett i maskinen er etter spesifikke spesifikasjoner og bruker primært Intels egne brikkesett.

 

Glem Celeron-m, for lav ytelse. Om du ellers vil velge Turion64 eller Pentium-m baserte maskiner kan være hipp som happ. Pentium-m/Celeron-m har jevnt over lengre batterilevetid (tildels betydelig), ellers er ytelsen ved samme hastighet på prosessor og likt skjermkort etter min mening omtrent hipp som happ.

 

En fornuftig konfigurasjon dersom du ikke er ute etter det råeste er. Pentium-m 1,8 Ghz, ATI Mobility X600 eller Nvidia Go 6600GT skjermkort, 1 GB Minne, 60 GB HD (5400 rpm), og 15'' skjerm med 1400x1050 oppløsning. DVD-brenner er nær standard i dag. Batterilevetid bør være 3,5 - 4 timer. Pris for en slik løsning vil ligge rundt 14 - 15.000,-

 

En Pentium-m på 1,8 Ghz og Turion64 på 1,8 Ghz yter omtrent som en P4 på 3 Ghz.

 

Maskinen vil fungere til det meste.

 

Husk at en bærbar er langt vanskeligere å oppgradere, så jeg anbefaler å legge inn noe ekstra for å ha fornuftig levetid.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar
AMD Sempron 3000+ prosessor, hva er dette? noe som holder et par år?

Til bærbart holder det etter min mening ikke på noen måte. Sempron er en desktop prosessor.

 

Du får pentium-m 1,6 Ghz maskiner til knappe 10 tusen. Men da som oftest med innebygde skjermkortløsninger og mindre minne. Denne Netshop kampanje koster noe mer, men er med unntak av bare 512 MB minne noe jeg ville vurdert. Ekstra minne til denne er en ca 500 kr for 512 Mb til.

 

Du sier du ikke skal spille, men trenger CPU-kraft (og da trolig også minne). Da er i realiteten Pentium-m eller Turion64 de eneste alternativene. Under 3 kg (gjerne under 2,5) bør maskina veie dersom du skal ha den med deg att og fram hver dag. Skjerm med 1400 x 1050 oppløsning vil være en fordel. Skal du bruke DAK, er det også en fordel med litt fart i skjermkortet.

 

Mitt kjennskap til markedet tilsier at det er vanskelig å få en bærbar under kr 10 000 som kommer til å være et godt alternativ til ditt framtidige bruk

Lenke til kommentar
Denne Netshop kampanje koster noe mer, men er med unntak av bare 512 MB minne noe jeg ville vurdert. Ekstra minne til denne er en ca 500 kr for 512 Mb til.
Jeg så på dette tilbudet, og etter det jeg kan se kan man her konfigurere et meget godt system for en billig penge. Man får til og med pixelfeilgaranti for 300 kroner. Noen som vet noe om fraktpriser og byggekvalitet? *sorry hvis dette er litt off topic*
Lenke til kommentar

Frakt er på ca 150kr.Har same maskina,men jeg sate den samen sel.Dete er min første bærbar så jeg kan kun utale meg om den.Byggekvaliteten er ok etter min mening,men tastaturet er litt mykt så er man vant til stasionerpc er det noe jeg

tror man leger merke til.På den positive siden er den stile og bra batridtid på den,

og den er lett å ta med seg.Og der er ok til pc momer 2 i huset.Jeg spiller ikke så på den siden kan jeg ikke si noe om den.Til skole er den bra med at den ikke bråkker uten at jeg har prøvd.Jeg bruker den på jobb og hjemme er kjempe fornøgd med dem :)

 

Min pc er silk

Aopen1557 med 128MB skjermkort.

harddisk-wd60GB.

1024ddram.

Tråløstnetwerkkort g.

Aopen cdbrenner/dvd.

1,7 pentium m.

OS-windos-xp home

Lenke til kommentar

HP har en som kan finnes "billig" enda hos MPX: HP Compaq nc6120 har pentium-M 1,7, 512 RAM, XP Pro (Norsk eller engelsk - begge er på maskina) og "alle" tilkoblinger: RS232, paralell, firewire, USB, 6 minnekort, PC-Card, nettverk, modem og WiFi.

 

Fikk maskina idag fra MPX som bedr.-pakke (121,- i frakt, bet. med kort til MPX), skal brukes opp mot en ECU til motor og den er så "gammeldags" at den bruker RS-232 og få bærbare har den porten idag.

 

Noen kunder hos Komplett gir god kritikk av maskina - steig der til ca. 11.000,- forrige tirsdag når eg ville ha ei slik maskin :thumbdown:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...