Gå til innhold

D70 og sportsfotografering


Anbefalte innlegg

Tok D70 på min først fotballkamp for et par dager siden. Brukte AF-C og dynamic single area, lukkertid var mellom 500/1 og 2000/1. Da jeg kom hjem, var ca 70% av bildene ut av fokus. Er det normalt med så høy prosentandel? Jeg vet at D70 ikke er et sportskamera (kun 5 fokus punkt) + jeg er helt amatør når det gjelder sporsfotografering. Likevel synes jeg 70% er kanskje litt drøyt.

 

Men når bildene først er i fokus, så er det absolutt ingenting å klage på skarphet. D70 + 70-200 2.8 er bare vanvittg. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg ville heller brukt closest subjekt istedenfor dynamic. Har ikke tatt fryktelig mange sportsbilder, men jeg vil tro du får litt flere skarpe bilder på den måten.

 

Hvor stor var banen du fotograferte? Jeg skal begynne å ta flere fotballbilder for Ringerikes blad av HBK, og lurer på om 200-linsa mi rekker langt nok? Tviler egentlig, men det er jo bare en måte og finne det ut på..

Lenke til kommentar

Det "skumle" med AF-C er jo nettopp at du kan knipse fritt, uten focus lock. Med f/2.8 (om det var det du brukte) har du ikke mange centimetrene med dybdeskarphet å gå på, så det er kanskje en idé å blende et stykke ned for å ha litt slingringsmonn?

Lenke til kommentar

Som Anew foreslår, vil jeg også anbefale å blende ned noe for å øke fokusområdet, i tillegg ville jeg vurdert å prøve ulike fokusmetoder. F.eks. "closest subject" eller manuell fokus, alternativt dynamic single area som du nå bruker, men da må du alltid sørge for at motivet faktisk er innenfor fokusområdet når du tar bildet.. Kameraet kan ikke vite nøyaktig hva du ønsker å fokusere på (fotballen, målet eller keeperen?), men du må bruke den metoden som gjør kameraets tipping lurest mulig.

Lenke til kommentar

Mange gode råd :)

 

Ok, først så er det snakk om trening/lek i fotball, vi hadde kun halv fotballbane. Dermed fikk jeg som fotograf ganske stor frihet til å velge standpunkt. Stod litt ved midtbanen og litt bak målene. Likte meg best å stå ved midtbane, da hadde jeg like stor avstand i begge retninger. Det var helt kurrant å jobbe med 70-200 mm. Ved et par anledninger, da spillerne var veldig nære, kunne jeg gjerne tenke meg litt bredere vinkel. Så 28-200mm din må være ypperlig.

 

Joda, bildene er tatt med F2.8, tenkte bare på rask lukkertid, for å fryse action da jeg tok bildene. Kan sikkert spandere et F-stopp neste gang. Da får enda skarpere bilder og mer DOF :yes:

 

Her er link til to bilder

i fokus

ut av fokus

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...