Gå til innhold

hjelp til valg av telelinse....


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Har vel egentlig bare tenkt på lommeboken og kona :)

Har endel linser fra før, men vil ha en tele linse til sommer ferien i hellas.

Isåfall ville jeg prioritert kvalitet framfor fleksibilitet, og kjøpt et fast teleobjektiv tror jeg. 200/2.8 eller noe sånt, kanskje et brukt objektiv av litt høyere klasse enn de to du har sett på?

Det hele er naturligvis litt avhengig av hva du skal bruke det til; er det bilder på stranda, portrettbilder, sportsbilder?

Lenke til kommentar
skal ikke brukes på stranda :)

Mere landskapsbilder....

Har søkt etter brukt men har ikke funnet noe enda.

Vet at lysstryrke er viktig men tenker at denne telelinsen mest blir i dagslys med fint vær. Bruker selv min 28mm f1.8 mye.

Hmm...til landskapsbilder har du vel ikke bruk for teleobjektiv? Burde du ikke heller sett deg om etter en større vidvinkel (14mm e.l.) til slik bruk? Jeg synes det høres rart ut å ville ha mer enn 85mm til landskapsbilder.

Ellers, til bruk utendørs i mye sol bør du se etter et objektiv som gir forholdsvis lite flare, ghosting, reflekser o.l., altså helst et objektiv med få elementer. Det finner du gjerne på lyssterke fastobjektiv, selv om det ikke er lysstyrken du vil ha mest bruk for :)

Lenke til kommentar

Trur du skal være heldig hvis du får et slikt til til 3k, men rundt 4k kanskje? Kjøpte mitt brukt for 5k, men med kvitteringer, 5 mnder gammelt, knapt brukt og med Hoya HMC super UV.

 

Hvis objektivet skal brukes primært på reise ville jeg kanskje vurdert noe lettere, 1400 gram er en del, 70-200/F4L fra Canon er halve vekta. Også, husk på at for ting som er laaangt unna er 200 mm noe kort, kommer selvsagt an på hva du mener med langt.

Lenke til kommentar

Jeg har nevnte Sigma 70-300 APO objektiv og har bare positive erfaringer med detet. Det er ett ganske rimlig objektiv så ikke forvent "L"-klasse resultater, men for pengene du legger i det er det absolutt ett bra "consumer" objektiv.

 

Skal det nevnes noe negativt må det være at den har noe treg AF som sluker strøm, og er noe kresen på lysforholdene, men på en fin sommerdag er det ingen problemer i det heletatt

Lenke til kommentar

Hvis du skal velge en av de rimeligere linsevariantene ville jeg gått for Canon med USM. Jeg har selv prøvd det og jeg savner fremdeles usm selv om jeg kjøpte meg en linse med bedre optiske evner enn canon sin. Jeg pleier ofte å referere til www.the-digital-picture.com når det gjelder linseoversikt. Han som driver det nettstedet har prøvd nesten alle canon sine linser og gir veldig fornuftige råd når det gjelder valg mellom kvalitet og pris. Jeg benytter meg av dpreview.com også, men der er det mer et forum som dette, bare med enormt mye aktivitet. Det finnes flere gode referansesider, men disse to kan du regne for svært troverdige informasjonssteder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...