Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

problem med bredbåndsoppkobling på ny maskin


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har akkurat kjøpt en komplett DinSide-PC. Når jeg skal sette opp en bredbåndstilkobling på denne så får jeg feilmeldingen: "Åpner port.. Feil 769 - det angitte målet kan ikke nås." Dette skjer uavhengig av om jeg kobler maskinen til routeren eller ikke, så jeg anntar at det er et eller annet som ikke er installert eller konfigurert skikkelig på maskinen.

 

Er det noen som vet hva som kan være feil? Kan det være noen drivere som mangler? Jeg kjøpte maskinen uten OS og la inn windows selv. Oppkoblingen fungerer fint på en annen maskin som jeg sitter på nå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Regner med at du har installert XP jeg... Da skal protokoll for TCP/IP være lagt til ved installasjon, så jeg tipper du har et litt obskurt nettverkskort, eller mest sansynelig, det er integrert på HK'et ditt. Hvis det ikke fulgte med noen driver CD på kjøpet, besøker du HK produsent på nettet. De har alle driverne til integrerte enheter for gratis nedlasting. Om du har et PCI nettverkskort, finn ut hva det heter og søk på navnet +firmware i google. Eller noe ;)

Lenke til kommentar

Det høres ut som om du bruker PPPOE for å koble til internett.

Du sier også at du har en router.

 

Det du må gjøre er å legge inn PPPOE instillingene i routeren, så kan begge PC'ene komme på nett. Hvis du "ringer opp" så kan du bare være på med en om ganga.

 

Hvordan du konfigurere routeren er ikke lett og si, for da må vi vite hvilken router du har....

 

Men det du kan er: gå på startmnyen, trykk på kjør. Skriv inn CMD og trykk på enter. Nå åpner kommandolinja seg. Her skriver du ipconfig.

Nå får du opp 3 linjer: IP-adressen din, netverksmaska og standard gatewy.

Så tar du den adressa som står ved siden av Standard Gateway og skriver den inn i adresselinja i Explorer. Så får du sikkert spørsmål om brukernavn og passord. Brukernavnet er som regel admin, og ingenting som passord.

 

Hvis du nå er kommet inn i routeren, så må du finne den menyen som heter WAN. Her legger du inn all PPPOE informasjonen.... :cool:

 

Hvis du klarte alt det, så vill routeren restarte, og begge pc'ene er på nett.

 

NB: Nå skal du ikke "ringe opp" :woot:

Lenke til kommentar

Jeg har installert XP, ja. Har en Netopia-router fra NGT. Når jeg skriver ipconfig får jeg følgende melding:

 

Ethernet-kort trådløs nettveskstilkobling 2

 

Medietilstand.......Medium frakoblet

 

 

Det fulgte med et trådløst nettverkskort med drivere til PCen. Disse har jeg installert, men det var kanskje dumt av meg? Tror det andre nettverkskortet er integrert i HKet som er MSI NVIDIA nforce 4.

 

På enhetsbehandling står det at kommunikasjonsport (COM1) er aktivert. Det er også den eneste porten som står oppført det bortsett fra en skriverport. Det står også at det eneste nettverkskortet er dette trådløse greiene. Etter at jeg installerte det trådløse kortet så har den forrige feilmeldinga sluttet å komme, men jeg får denne i stedet:

 

Feil 678 - den eksterne datamaskinen svarte ikke...

:wallbash:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...