Gå til innhold

Sammenligning av kompaktkameraer til 3000 kr.


Anbefalte innlegg

Er på utkikk etter nytt digitalkamera, og som vanlig når jeg skal kjøpe et nytt produkt har jeg lest meg ihjel på forskjellige tester og omtaler som ligger på nettet. Til dette er jo Hw.no-nettverket selvfølgelig et ypperlig utgangspunkt. I det uendelige havet av digitalkameraer som er ute på markedet kan det være vanskelig å finne frem. Så jeg har derfor laget en liten oversikt for å gjøre det litt lettere. Jeg vil imidlertid gjøre dere oppmerksom på at denne oversikten i utgangspunktet ble laget for min egen del, så den er basert på MINE kriterier. Men den kan jo være til nytte for andre som er på utkikk etter det samme som meg. Kriteriene jeg har satt for kameraet er:

  • Størrelse/vekt
  • Batterilevetid
  • Skjerm
  • Max pris ca. 3000 kr

Siden kameret bare er til hobbybruk og jeg sjelden fremkaller bilder større enn 10x15 cm har jeg ikke lagt særlig vekt på bildekvalitet, optikk og andre funksjoner. Etter litt leting har jeg funnet frem til følgende kameraer:

 

 

 

casio_exilim_ex-z55_o_3.jpgCRW_1791_3.jpg

Casio Exilim EX-Z55 Lansert 25. aug. 2004.

Kompakt kamera (87 x 57 x 22,4 mm/130 gram) med stor skjerm (2,5") og utrolig bra batterilevetid (400 bilder per ladning). Det er kun Ricoh som slår Casio på dette punktet. Kameraet får du for 2690 kr hos IT Butikken

 

 

 

casio_exilim_zoom_ex-z57_1_3.jpgcasio_exilim_zoom_ex-z57_2_3.jpg

Casio Exilim Zoom EX-Z57 Lansert 19. feb. 2005.

Storebroren til EX-Z55. Disse to kameraene er rimelig like (89 x 58 x 23 mm/130 gram). Batterikapasiteten er den samme. Den største forskjellen ligger i størrelsen på skjermen og prisen. Det er INGEN som slår dette kameraet på størrelsen av skjermen. Med enorme 2.7" dekker den nesten hele baksiden av kameraet. Kameraet koster 2995 kr hos Netshop.no

 

 

 

casio_exilim_card_ex-s100_o_3.jpgcasio_exilim_card_ex-s100_2_o_3.jpg

Casio Exilim Card EX-S100 Lansert 25. aug. 2004.

Dette er det absolutte minste kameraet kameraet du får (88 x 57 x 17 mm/113 gram). Det er omtrent like stort som de to forrige kameraene men mye tynnere. Det har mindre skjerm (2") og mye dårligere batterikapasitet (180 b/lad). Dette kameraet er forøvrig det eneste i denne oversiktensom bare har 3 megapiksler. Det koster 2495 kr hos Yatack.no.

 

 

 

pentax_optio_s5i_3.jpgpentax_optio_s5i_8_3.jpg

Pentax Optio S5i Lansert 27. aug. 2004

Dette er det nest minste kameraet her (84 x 52 x 20 mm/105 gram). Skjermen er rimelig liten (1.8") men batterilevetiden er grei nok (320 b/lad). Selv om de fleste av Pentax sine kameraer er kompakte nok, har jeg kun tatt med dette kameraet da det er det eneste som har en respektabel batterilevetid. Kameraet koster 2890 kr hos yatack.no.

 

 

 

nikon_coolpix_s1_3_3.jpgnikon_coolpix_s1_5_3.jpg

Nikon Coolpix S1 Lansert 17. mars 2005

Også et veldig kompakt kamera (90 x 58 x 20 mm/118 gram). I likhet med EX-S100 har dette kameraet også dårlig batterilevetid (200 b/lad) i forhold til de andre kameraene. Skjermen er forøvrig stor (2.5"). Kameraet er rimelig nytt så prisen er ennå ganske høy. 3251 kr hos ITbutikken. Sony har et par kameraer som er mistenkelig lik dette. Eller, nå var det vel egentlig Sony som var først ute. Men Sony Cyber-shot DSC-T33 og Sony Cyber-shot DSC-T3 kan uansett være verdt å se på hvis du liker dette kameraet. De har litt dårligere batterilevetid men er litt billigere. Trykk her for å sammenligne spesifikasjonene til disse tre kameraene.

 

 

 

sony_cyber-shot_dsc-p200_1_3.jpgbakfra_3.jpg

Sony Cyber-shot DSC-P200 Lansert 10. jan. 2005

Dette kameraet er det største i denne oversikten (104 x 52 x 28 mm/144 gram). Det har liten skjerm (2") men bra nok batterilevetid (370 b/lad). Prisen er 2888 kr hos it24.no. Den litt billigere lillebroren Sony Cyber-shot DSC-P150 (2699 kr også hos it24.no) er helt lik bortsett fra at den har litt mindre skjerm (1.8") og litt dårligere batterilevetid (320 b/lad). Disse kameraene er de eneste i oversikten som har 7 megapixler. Forgjengeren til disse to kameraene, Sony Cyber-shot DSC-P100, kunne også vært et alternativ. Med sine 5 megapiksler her den har like bra batterilevetid som P200 og like stor skjerm som P150, men av en eller annen merkelig grunn er dette kameraet blitt dyrere enn de to andre som er nyere. Dette koster for øyeblikket 2938 kr, men har vanligvis ligget på rundt 2400 kr. Så det kan være aktuelt hvis prisen går ned igjen. Sonys kameraer er forøvrig de eneste som benytter seg av Memory Stick. Disse er mye dyrere enn Secure Digital Memory Card som de andre kameraene bruker. Trykk her for å sammenligne spesifikasjonene til Sonys kameraer.

 

 

 

ricoh_caplio_r2_3_3.jpgricoh_caplio_r2_4_3.jpg

Ricoh Caplio R2 Lansert 04. mars 2005

Dette er det nest største kameraet i oversikten (100 x 56 x 25 mm/150 gram), men det har til gjengjeld desidert best batterilevetid (500 b/lad i følge produsenten). Skjermen er også stor (2.5"). Siden kameraet er rimlig nytt finnes det foreløpig få tester av det. Det er også bare en nettbutikk, Pixit.no, som for øyeblikket fører det. Der koster det 2908 kr.

 

 

 

Til slutt kan det nevnes at Ricoh og Sonys kameraer har henholdsvis 28 MB og 32 MB innebygd/medfølgende minne, mens de andre har rundt 10 MB. Men dette burde være ubetydelig så billig så minnekort er blitt.

 

Noen vil kanskje reagere på at jeg ikke har tatt med et eneste Canon kamera her, men faktum er det at batterilevetiden til samtlige av Canons kameraer SUGER! Hvis du allikevel vil ha Canon så kan Canon Digital Ixus 40 og Canon Digital Ixus 50 være et bra alternativ. De har bl.a. veldig bra bildekvalitet, men som sagt så er batterilevetiden til disse kameraene dårligere enn samtlige kameraer i denne oversikten.

 

Her er en sammenligning av spesifikasjonene til alle kameraene.

 

 

 

Vel, det var det hele. Håper denne oversikten kan være til hjelp for andre. Personlig tror jeg valget faller på Casio Exilim EX-Z55. Forskjellen på størrelsen til de minste kameraene er minimal, så det blir batterikapasitet og skjermstørrelse som blir utslagsgivende. Synes dessuten det blir i meste laget å betale 300 kr mer bare for å få 0.2" større skjerm. Ricohs kamera er også interessant, men siden det foreløpig finnes så lite informasjon om det tror jeg ikke jeg tør å satse på det. Casios kamera er dessuten ganske billig, 2690 kr. Er usikker på om det bare er ITbutikken som har tilbud på dette kameraet akkurat nå eller om det er tilfeldig at alle andre butikker selger det for 3100 kr og oppover.

 

Kom gjerne med forslag hvis dere mener det er noen kameraer i denne klassen jeg har oversett.

Endret av fakefox
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er optisk søker viktig for deg? Eller vil du stole på at LCD skjermen klarer seg i all slags vær? Ricoh Caplio R2 virker som et kjempebra kamera. Tenker på det selv. Hovedgrunnen til min begeistring for dette kameraet er det overlegne zoom-området, 28mm-135mm. Ellers har jeg stor tro på Casio EX-Z55, med optisk søker. Hurtig og overlegen batterikapasitet.

Lenke til kommentar

Jeg er interesseret i samme type af kamera.

Hvilket et ville i vælge hvis man skulle prioritere efter følgende:

1.Billedkvalitet

2.indørs/aften billeder

3. video

 

Jeg har trods batterilevetiden overvejet både canon ixus 50 og det nyere ixus 700.

 

Men er åben overfor alle de andre oxo,'

 

Hvordan er kvaliteten af billederne på

Pentax Optio S5i ?

 

Fake.. meld lige tilbage med hvilket et du køber :D

Lenke til kommentar
Har du gjort noe research på hvordan disse kameraene fungerer innendørs eller i mørke? Har noen av dem fokus-lampe? (en sånn lampe som lyser på motivet for å hjelpe autofokusen)

Av disse kameraene så er det kun Casio Exilim EX-Z55 og Pentax Optio S5i som IKKE har hjelpelampe. For å sammenligne spesifikajsonene til kameraene kan du kikke her.

 

Hvordan er kvaliteten af billederne på

Pentax Optio S5i ?

Bildekvaliteten er grei nok, selv om den ikke er av de beste. Ifølge flere av testene kan det virke som om bildene ble litt undereksponerte og derfor litt mørke.

Endret av fakefox
Lenke til kommentar

Bare for opplysning så er faktisk Ricoh Caplio R2 blitt et veldig populært kamera p.g.a sin utrolige hurtighet og vidvinkel. Har selv vært på jakt etter dette kamera, men alle butikkene jeg har vært innom (i Oslo) har vært utsolgt. Selv importøren er fortiden tom.

 

Har også hørt noen rykter om at det dukker opp en test av dette kamera her på akam.no innen kort tid.

Lenke til kommentar
Bare for opplysning så er faktisk Ricoh Caplio R2 blitt et veldig populært kamera p.g.a sin utrolige hurtighet og vidvinkel. Har selv vært på jakt etter dette kamera, men alle butikkene jeg har vært innom (i Oslo) har vært utsolgt. Selv importøren er fortiden tom.

 

Har også hørt noen rykter om at det dukker opp en test av dette kamera her på akam.no innen kort tid.

Er det utsolg på Lømork's Foto også? Tenkte jeg skulle ta en tur innom der og prøve det og evt. kjøpe det. Syns det virker som et kjempekamera. Endelig en prodsusent som tar hensyn til folks behov for vidvinkel. :D Kan noen fra akam.no bekrfte at det kommer en test snart? Savner info generelt om dette kameraet. Noe som vet om en side på nettet?

Lenke til kommentar

Bra oversikt fakefox! Er på utkikk etter nøyaktig det samme som deg. Er ikke så veldig interessert i å ta fine bilder av naturen og slikt så bildekvaliteten er ikke så nøye. Bruker stort sett kameraet til å ta bilder på fester og lignende. Er også en fordel da at det er lite og lett å stikke i bukselomma og ta med seg på byen :) Har forresten hatt et Nikon kamera en god stund nå som fikk bra kritikk på bildekvaliteten, men jeg kan ikke si jeg ser stor forskjell på dette og kvaliteten til bildene som søsteren min tar med hennes dobbelt så billige kamera. Synes de to første kameraene virker bra! Richo kameraet blir litt for stort.

 

Har du bestemt deg for hvilket kamera du skal kjøpe?

 

PS: Hva er vidvinkel egentlig? Er det for å ta panoramabilder?

Lenke til kommentar
Har du bestemt deg for hvilket kamera du skal kjøpe?

 

PS: Hva er vidvinkel egentlig? Er det for å ta panoramabilder?

Vidvinkel er på en måte det motsatte av zoom. Dvs hvor mye du får med på et bilde uten å måtte gå bakover. Hvis du for eksempel skal ta bilde av mange folk i et lite rom så begrenser jo veggene hvor langt bak man kan gå og da kan det være ok å ha god vidvinkel. Så det kan være noe å tenkte på hvis du, som du sier, ofte tar bilde på fester o.l.

 

Ser ut til at det blir Casio Z55 eller Z57 på meg. Som sagt så skulle jeg gjerne sett en ordentlig test av Riochs kamera før jeg evnt. hadde vurdert det. De tidligere modellene til Ricoh har bare fått middels bra kritikk. Særlig under dårlige lysforhold har de ikke prestert særlig bra. Vidvinkelen og hurtigheten er selvfølgelig bra, men Casios kameraer er også veldig hurtig ihvertfall. Lysegenskapene til Z55 er dessuten bra til tross for at det ikke har hjelpelys. Så med mindre det er HELT mørkt så klarer man seg bra.

Endret av fakefox
Lenke til kommentar

Ser ut til at det blir Casio Z55 eller Z57 på meg. Som sagt så skulle jeg gjerne sett en ordentlig test av Riochs kamera før jeg evnt. hadde vurdert det. De tidligere modellene til Ricoh har bare fått middels bra kritikk. Særlig under dårlige lysforhold har de ikke prestert særlig bra. Vidvinkelen og hurtigheten er selvfølgelig bra, men Casios kameraer er også veldig hurtig ihvertfall. Lysegenskapene til Z55 er dessuten bra til tross for at det ikke har hjelpelys. Så med mindre det er HELT mørkt så klarer man seg bra.

Hvis jeg var deg, ville jeg heller kjøpt Casio EX-Z750 istedenfor. Det koster litt mer, men har b.la video i 640*480 med 30fps i mpeg4, som er mye bedre enn bare 320*240 i vanlig mpeg med bare 15fps. Har også 7.2 mpix.

Jeg har hatt dette kameraet i 4 dager, og er sålangt fornøyd med kjøpet.

Her er test: http://www.dcresource.com/reviews/casio/exilim_z750-review/

Endret av aksjonist
Lenke til kommentar
Hvis jeg var deg, ville jeg heller kjøpt Casio EX-Z750 istedenfor. Det koster litt mer, men har b.la video i 640*480 med 30fps i mpeg4, som er mye bedre enn bare 320*240 i vanlig mpeg med bare 15fps. Har også 7.2 mpix.

  Jeg har hatt dette kameraet i 4 dager, og er sålangt fornøyd med kjøpet.

Her er test: http://www.dcresource.com/reviews/casio/exilim_z750-review/

Jeg er enig med deg om at videomoden til Z55/Z57 ikke er den beste, men det er stort sett det eneste som skiller disse kameraene. 7Mpix har jeg ikke bruk for i det hele tatt. Det er vel strengt tatt få som egentlig gjør det.. Batterikapasiteten er også noe mindre. Så da blir det alt for mye å betale over 800 kr mer for et nyere kamera, når det stort sett kun er de ekstra megapikslene man betaler ekstra for.

Lenke til kommentar

Du betaler også for bedre optik, noget derer langt vigtigere end MP: Jeg ville aldrig købe Casio Z-55/57 pga for dårlig billedkvalitet i forhold til prisen. Casio forsøger at leve højt på store skærme, design og hastighed - ikke billedkvalitet

Lenke til kommentar

Enig med Carlos her (er stort sett enig med Carlos faktisk :) ). Casio har slitt med bildekvalitet på mange av sine modeller, og støy er en av tingene folk har hengt seg opp i. Jeg har sjelden hørt og lest om andre kamera der så mange har blitt returnert på angrefrist fordi man er misfornøyd med bildekvaliteten. Casio får alltid gode kritikker her på Akam, men det er nok hovedsaklig fordi testerens personlige preferanser passer godt med størrelse, skjerm og hurtighet.

 

Velg heller et kamera fra en ekte kameraprodusent fremfor Casio som er nye på dette markedet. Kameraprodusenter som kan anbefales er først og fremst Canon, Nikon, Pentax, Olympus og Fuji (sikkert flere også). Sony lager også gode kamera til tross for at de også er relativt nye i kameramarkedet.

 

Sjekk ut Nikon Coolpix 5900/7900 (god optikk og overlegen bildekvalitet. 2500 og 3600 kroner), Canon Ixus 700 (god bildekvalitet og "motekamera", ca 3000 kroner), Canon Ixus 40/50 (litt begrenset optisk kvalitet, men små og nette 2500-3500 kroner), Pentax Optio S5n (lite og nett, og raskt), Pentax Optio WP (vanntett ned til ca. 4 meter), Olympus mju-500 (sprutsikkert), og andre anbefalte kamera her på forumet.

 

Søk etter disse på forumet kan gi gode resultater, spesielt de tre førstnevnte.

 

Vel... det var nå min mening :)

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

Jeg var en tur på Japan Photo og kikka litt på noen av disse kameraene idag. Personlig faller nok mitt valg på Sony P200. Ricoh Capilo R2 føltes litt "rælete" ut, og ettersom de har fått kritikk for mye støy i bildene faller nok valget på Sony, til tross for at dette ikke har ordentlig vidvinkel. Sony har etter mitt skjønn den beste billedkvaliteten i denne sammenligning, dette kommer nok til å bli avgjørende for meg. Når det gjelder størrelsen syns jeg R2 virket større enn P200. Jeg kommer aldri til å putte et kamera til 3000 spenn i bukselomma sammen med lo, sand og annen møkk, så størrelsen blir av mindre viktighet for meg. Sony kan også by på noen manuelle instillinger, hvitbalanse, blender og lukker. Riktignok bare to blendertrinn å velge mellom (2.8 og 5.6), men det er ok til mitt bruk. Videofunksjonen virket forresten også veldig bra på Sony kameraet.

Lenke til kommentar

Sony P200 er et rigtigt godt valg, men på ren billedkvalitet taber det til Canon IXUS 700 og Nikon 5900/7900. Det vejer dog op at videofunktionen er god, og at det giver mulighed for lidt kontrol over indstillinger.

 

Enig med Carlos her (er stort sett enig med Carlos faktisk  ).

 

Takker :) Det er altid godt at blive bekræftet i at man ikke står alene med sine synspunkter. Og det går jo også den anden vej (= jeg er som regel også enig med dig, Afseth :thumbup: )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...