Gå til innhold

Noen som har jobbet med MDF ?


Anbefalte innlegg

Sitter her å leker med SketchUp.

Har i dag et H600B med 5 kabinettvifter, rett ved senga. Godt støydempet med gummiforinger, matter og viftekontroller. Men hører fortsatt suset, særlig etter mitt beste kjøp noensinne. 6800le på billigsalg....

 

Tanken er å mekke et 18-20 mm MDF kab under bordet med bare essensiell HW. Tenkte å plassere Nec 3500'en og viftestyringen i et eksternt kabinett oppå bordet. Er etter litt plassering frem å tilbake kommet til noe ala dette.

 

Noen der ute som har forsøkt å bygge i MDF ? Tenkte på støykarakter (bruker et litt avansert lydfelleprinsipp) og kanskje airflow i kanaler med rette hjørner.

post-226-1116109619_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg prøvde å endre det i SketchUp, men jeg er ikke verdensmester fant jeg ut :blush:

Men det jeg ville ha gjort er:

 

1. Enten tatt vekk de to vitene som er over printerporten og nettverket der og samme med den plata nedenfor Skjermkortet og satt to 120mm vifter på den sia der, så de var de som blåste innover på hovedkortet.

Da kan du ta 120mm vifter med lys elns. og sette noen griller forran.

F.eks. Blå vifter og sølv grill.

 

2. Om du vil ha det slik som det er så tror jeg det vil hjelp litt med å sette noen avrunnede klosser i hjørnene så lufta endrer retning og ikke slår seg rett tibake.

Og kanskje sette en skrå plate på nedsiden så du får lufta til å flytte seg til der hovedkortet er.

 

BTW. Jævlig stilig prosjekt!

Får vi en Worklog av det?

 

Mvh. SacrefiZer

Lenke til kommentar

Joa. Men selve kassa skal egentlig bare være ute av syne. Problemet om jeg plasserer vifter i bunnen er at da vil ikke lydfellen ha noen funksjon ...

(Turkis skal likson symbolisere dempematter)

kasse2_small.jpg

Slik som dette så vil de to inn-viftene dra luft over CPU, RAM, Nortbrigde og tilogmed hjelpe den pinglete GPU-kjøleren på skjermkortet (som egenlig er et Gainward 6800le). Min F/S 350W PSU skal liksom dra ut varmen som samler seg i toppen av kabinettet, og mine to Barracuda-disker får klare seg som best de kan....

Lokket oppå skal også være den tjukkeste MDF-plata jeg finner.

 

Dejna en liten modell av enheten oppå bordet også

cdrom_small.jpg

 

Ser mange har bygget av furu siden det er greiest å bearbeide på egenhånd. Siden jeg bor midt i Oslo uten tilgang til verksted/garasje blir det allikevel den lokale snekkersjappa som må sage det. Begynner jeg å snekre i stua er jeg singel før jeg får sagt laserled.

Av samme grunn er det nok tvilsomt med worklog og greier ...

Spørs vel om jeg i det hele tatt gjennomfører.

Endret av RulleRimfrost
Lenke til kommentar

hei.

 

Har ingen formeninger om sketchup tegningen vil fungere i praksis.

 

Har jobbet med endel MDF innen både bilstereo, hjemmemøbler og diverse andre tinger.

 

MDF er et av de best egnede materialene som du kan bruke hvis du ønsker deg et kabinett i tre, og du skal få best mulig "finish" på prosjektet. Det er meget kompakt og dødt tremateriale. Derfor brukes det spesielt i bilstereo, men at det også er meget komprimert "finstøvet" spon, gjør at det er genialt til utfresing og skjæring.

 

Store minus med MDF. Det er sykt tungt og det er sykt dyrt. (Betalte nesten 600kr for en stor MDF plate)

 

Har lenge reagert i at folk bruker mye finer plater, noe som ikke er så bra når man skal skjære eller lakkere. (Ser endel litt dårlige prosjekter på work log, hvor man bruker dette.) Det river seg opp når man skjærer og det er "furer" (tremønster) i platene. De fleste spakler litt og lakkerer. (Noe som er meget rart. siden disse burde brukt mye grunning og pusset det med fint papir, for så å lakkere med farge) Men MDF fliser ikke, du kan raspe og pusse til slik du vil, for så å grunne og lakke. Da får du et meget bra kvalitet og finish på kassen.

 

Jeg selv har en del MDF hjemme, men holder på å planlegge å bygge ei kasse med hobbyplater (bjørk). Dette fordi jeg skal lage et kabinett med "flamberinger" og klarlakk. (Dvs. at jeg lager kabinett, pusser med meget fint papir, lakker med brun oljelakk, så pusse ned litt (4-5 ganger) så lakke med klarlakk igjen. Så blir det som et møbel. Har endel møbler i stuen som er brunbeiset treverk. Kommer sketchup snart....bare jeg får tid til å tegne mer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...