Gå til innhold

Mustek Gsmart Mini II - Bilder innendørs uten blitz


Anbefalte innlegg

Vurderer å kjøpe dette kameraet, men er litt skeptisk med tanke på at det ikke er blitz.

Det jeg lurer på er om bildene som blir tatt innendørs og ved andre situasjoner der lysforholdene er ugunstige blir noe særlig.. (mørke rom, kveldsmørke utendørs etc.)

Er det noen som har noen erfaring med det??

 

Lurer også generellt på hvordan utendørsbilder blir med kameraet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er ikke et innendørskamera, og du må ikke forvente at bilder du tar i normal belysning innendørs blir like gode som utendørsbildene. Kameraet krever mye lys og dermed bør du ha god belysning fra lamper rundt om i rommet slik at bildene ikke blir alt for mørke. De beste innendørsbildene jeg har tatt er tatt med sollys inn gjennom vinduene. Da blir bildene flotte.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

har funnet ut at når man skal ta optimale innebilder lønner det seg og ha med seg en lyskaster .. en 400watts lyskaster duger men jeg foretrekker en 500Watts lyskaster .. grunnen til at lyskastere må tas i bruk er at vanlige lamper ikke gir nok lys .. husk også og resette kameraet med linsen pekende mot motivet da hvitbalansen nullstilles og hvitbalansen optimeres etter lysforholdene slik at bildene ikke får det rødgulskjæret som ofte forekommer på innebilder.

 

(PS! dette med lyskasteren kan være nokså plundrete med hensyn til strømkilde og portabilitet men skal du ta innebilder så skal du ta innebilder og da duger det ikke med mammas leselys!)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...