Gå til innhold

Høytaler problemer!!


Anbefalte innlegg

Jeg har et par svære elementer. Tror det er et par 18" elns. Men en dag mor og far lånte dem sluttet de plutselig og fungere. Hva kan være årsaken, ar de sprengt? I såfall trodde jeg man fikk en sprakende kyd ut av dem og det er ikke tilfellet. Jeg får ingenting.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

snakker vi om basselementer uten kabinett? som maaler atten tommer tvers over membranen?! som mor og far laaner av og til?!(kanskje naar de skal paa pick-nick tur og ikke vil gaa glipp av oenskekonserten? hm. hadde mine foreldre laant slike heavy saker, ville jeg tro det var til sette ektesengen i vibrasjoner, eller noe i den retning).

Naavel, sett et 1,5 volts batteri mot hoeyttaler-terminalene.Du skal hoere et knepp og se membranene trekkes kraftig inn eller skyves ut, alt etter polariteten. vend batteriet begge veier. det skal ikke komme skrapelyder eller ulyder av noe slag. med et saa stort element ville jeg holdt det vertikalt under testingen. vekten av membranen kan noen ganger gjoere at spolen skraper i. (isaa fall dreier man bare paa elementet). har du fastslaatt paa denne maaten at elementet er i orden, kan du lete etter feilen andre steder. eventuelt kom med mer info.

Lenke til kommentar

ved litt ettertanke: naar det er to stykker store basselementer, er det helt usannsynlig at begge skal ryke samtidig. (uten ved DC paa en defekt forsterkerutgang, og det er sjelden, og det er som regel sikringer mot slikt).

Lenke til kommentar

Først fungerte ingen av de. Så fikk vi en til å fungere. Høytalerene er en stor kasse med et element i. Skjønte ikke så mye av det med batteriene, og jeg har ikke peil på lyd. Men hvis man kobler høytalerene til en forsterker og spiller av musikk elns. Så burde det skje et eller annet?

Lenke til kommentar

sikkert bare en ledning som har loesnet, eller noe slikt. kan du ikke bare skru ut elementet og se etter? beklager at det jeg skrev tidligere var litt rotete. naar jeg leser det naa, maa jeg anstrenge meg for aa forstaa det.

Lenke til kommentar

Brugle

Et høytaler element sliter du aldri ut,du kan kun sprenge et elementet,det med batteriet han nevte er at du tar ut elementet så finner du en liten lednigs lengde som du fester til den ene polen på basselementet og på batteriet,så tar du batteriet ned på den andre polen på basselementet,om elementet er i orden skal det bevege seg litt inn eller ut,håper du forstår hva eg vil frem til.

Kjetil

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det tok sin tid, men nå har jeg endelig fått testet det med batteriet.. Og det skjer ingenting.. Jeg kobler den til en forsterker og det skjer ingenting. Jeg har skrudd den ut av kassa og målt den. 35cm. Alt ser helt fint ut. Hva skal jeg gjøre. Kan jeg levere den til noen som har litt mer peil?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...