Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Fjernstyre maskinen min. Hvordan?


Anbefalte innlegg

Jeg sitter med NetOp hjemme og styrer det tekniske på min arbeidsplass.

Der styrer jeg det meste av vannpumper,fyrovn, ventilasjon, og andre duppeditter som holder senteret(butikker/leiligheter) oppe å går.

 

Bare å legge inn en ip adressa, så er det å koble seg opp med bruker og passord.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom pris ikke er noen issue er det jo greit å gå for en av de komersielle løsningene, men de er ikke nødvendigvis noe bedre bare fordi de er komersielle - tro meg - jeg har prøvd de fleste av dem!

 

Enig med han som nevnte at det kan være greit å ha tightvnc i tillegg til Remote Desktop - det har jeg alltid - særlig på servere - der man av og til har en lei tendens til å få noe slikt som "maximum number ov sessions exceeded" Da går man inn med tightvnc (Den jobber alltid mot "konsollet") og disconnecter de Terminal Server sesjonene som ikke har blitt frigitt. (XP har kun "konsollet" - noe som medfører at en eventuell bruker som jobber med maskinen mister kontrollen over denne. Server produktene har også "konsollet" men har i tillegg to Terminal Server sesjoner som man blir koblet til når man bruker remote desktop. Man overtar altså aldri "konsollet" når man kobler seg til en Windows 200 Server eller Windows Server 2003)

 

Et fint lite tillegg til software-stacken er WinSCP som lar deg overføre filer over bl.a SSH (Som du jo har dersom du fulgte "oppskriften" min tidligere i denne tråden...)

 

Vær klar over at radmin, alle vnc variantene og PcAnywhere alle er "stokk dumme". Dvs de overfører forskjellen i skjermbildet ditt som jpg'er og snekrer det sammen igjen på klient-maskinen. Dersom du plutselig får litt dårlig båndbredde merker du fort dette. Remote Desktop og Citrix baserte løsninger jobber annerleder - de tegner selv opp vinduer og tekst osv. Noe grafikk må jo over, men ikke i samme grad som de andre løsningene (Ligner _litt_ mer på X i så måte)

 

Remote desktop har også noen andre "nifty features" - den kan mappe opp lokal diskene på klientmaskinen inn på den maskinen du kopler deg opp mot, den kan spille av lyd fra remote PC'en på din lokale PC og den mapper også opp alle printerene du har installert på kilent-pc'en din slik at dersom du jobber på remote-pc'en og vil skrive ut noe så slipper du å overføre filene til klient-PCen først for deretter å åpne fila, skrive ut osv - i tillegg er det jo ikke alltid du har programvare til å jobbe med filene på kilentmaskinen - f.eks dersom du har Photoshop på remote-maskinen.

 

My 2 cents...

 

Mitt forslag - forsøk en del alternativer selv og finn ut hva du liker best...

Lenke til kommentar

Jeg har altid hatt lyst til og fjernstyre alle mine pc'er fra min "hovedpc" og

dermed har jeg opp gjennom årene funnet mange forskjellige programmer

men det er eit som skiller seg ut og det er radmin.

Radmin er enkelt og sette opp og du kan gjøre myyyye, for eks bare overvåke

(som jeg gjør på søsteren min :p ) skru av pc'n uten og vær inne i selve

desktopet, logge ut osv...

 

Jeg vil absolutt ambefale Radmin... :w00t:

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
hei .

har testa litt forskjellig remote desktop program, men

jeg sliter med å finne pc'n uten fra. ip på pc'n er en sån 10.0.0.x å vises ikke ute på nettet. men jeg finner modemet . har NGT .

Hvis du skal ha ip'n til pc'n så kan du bare gå inn på ipadresse.no har NGT jeg og og det funker helt fint for meg, men hvis du har NGT så regner jeg med at du ikke har en fast ip så prøv heller det som heter LogMeIn. da er du ikke avhengig av ip'n, og det beste av alt er at det finnes en gratis versjon der.

Endret av suppe500
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...