Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har tenkt å kjøpe digitalkamera for første gang. Har lest en del på bla denne nettsiden, men klarer ikke å holde styr på all informasjonen.

 

Jeg ønsker meg et billig og bra kamera!

 

Jeg lurer på hvorfor Nikon coolpix 2000 er så mye billigere enn Nikon coolpix 2500. 2500 har jo fått så mye skryt i tester, men jeg synes det er for dyrt.

Ellers har jeg tenkt på Olympus C220 zoom (koster bare 2000 kr med lader), eller Canon powershot A20. Er det verdt å betale 1000 kr mer for Nikon 2000?

 

Hilsen forvirret nybegynner

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hei...vet ikke så mye om de kameraene, men jeg var en nybegynner rundt juletider jeg og...jeg benyttet meg at julekalender tilbudet som http://www.digitalkamera.no hadde. Kjøpte et Fujifilm Finepix, 2600Z med 3x optisk zoom. Det er et 2 Mega pixel kamera. Jeg har brukt det og fått papirkopier fra http://www.minebilder.no og er STRÅLENDE fornøyd...så, de rådene jeg har til deg er:

 

minimum 2 Megapixel kamera..helst større. Det gjør at papirkopiene du får hjem ser best mulig ut, og du får med alle detaljene. 2 mega pixel kan forstørres til det dobbelte av normale fotopapir størrelse, over det begynner det å bli pixlete.

 

ALDRIG kjøpt digital zoom, men gå for Optisk Zoom...digitalzoom er faking av zoom, den "gjetter" seg fram til informasjon med å legge pixler innimellom de rundt...veldig likt skalering av et bilde i et bilderedigeringsverktøy. Jeg har sett to kammeraer med så å si identisk spec, men den med Optisk zoom kan være 500 til 1000 kr dyrer..det er det verdt!

 

Pris for et godt 2 megapixel kamera...fra 2500 og oppover.

 

Jeg må nesten gjennta det er SVÆRT lite poeng å kjøpe kammera med mindre en 2 Mega Pixel....om ikke du skal bruke kamera BARE til web da...men jeg satser heller på å ha et best mulig utgangspunkt...så jeg har mulighetene.

 

Når du har kjøpt kamera..gå ut å kjøp ny minnebrikke med engang..128 MB. Da kan du ta bilder til krampa tar deg....ta alltid bilder med høyest mulig kvalitet..igjen..ha et ugangspunkt som er best mulig..skal du sende det på mail eller legge på nette..skaler det ned i ettertid.

 

sånn..det var mine tips!!! håper noe av dette hjelper!

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Hva skal du bruke kameraet til? Det er det første du må spørre deg selv. Da er det også lettere for andre å gi råd.

Selv har jeg kjøpt meg et Canon A40 for første gang, det kom i posten i går. Jeg er fornøyd med kameraet, bortsett fra at det var større enn forventet. Det gjør at jeg er usikker på om jeg gjorde det rikige valget, for halve poenget var at kameraet skulle være relativt lite.

Men ellers så er det et tipp topp kamera. Jeg har ikke skjønt meg helt på alle disse manuelle funskonene enda da.

Hvis du vurderer A20 ville jeg råde deg til å kjøpe A40 i stede. Det koster omtrent det samme, men er en oppdatert verson.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...