Gå til innhold

350D og mørke blitsbilder?


Anbefalte innlegg

så har du ingen deler av bildene som er helt svart. Det betyr at du har informasjon over alt og ingen gjengrodde områder
Du har tatt definisjonen for overeksponert å snudd den på hodet. Det er ikke korrekt. Definisjonen på undereksponert er at bildet er mørkere enn ønskelig. Hvis du ser på de to bildene og histogrammene så er de absolutt mørkere enn ønskelig.

 

Automatikk kan gjøre små feil til tider, men de bildene viser grove feil som ikke burde forekomme. Spesielt ikke på billige speilreflekskamera som er beregnet på amatører.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, jeg har en D20 som undereksponerer blitzbilder på samme vis - også med Canons nyeste og dyreste blitz, 580 EX.

Grunnen er at evaluerende lysmåling er slått på som standard. Da vil fokuspunktet, stort sett ansiktet - for de fleste - bli prioritert og lysmålt - mens resten blir "oversett" - og da undereksponert.

Du kan løse dette på følgende måte - gå inn i customs functions/brukervalg - på mitt D20 er det nr 14 og velge den av - dvs velge til gjennomsnittsmåling.

Eller - du kan bruke FEC før hvert blitzbilde - blir da perfekt - men det er jo tungvint.

Dersom du bruker en ekstern blitz og retter blitzen litt el helt mot taket, vil også evaluerende lysmåling velges bort - automatisk.

Jeg har slått av evaluerende lysmåling. Til oppletningsblitz ute, vil den sikkert fungere fint og jeg må da slå den på igjen.

Å manuelt overekspenere blitzen med +1 el mer trinn, vil også kunne hjelpe, men det vil jo være avhengig av avstanden fra hovedmotivet til bakgrunnen, som igjen vil forandre seg fra bilde til bilde - hvor meget overeksponering som skal velges, og da blir det jo simsalabamim lotto om en treffer korrekt.

Det er lettere å bli klok på dette - hvis du slår på displayet, slikat histogrammet vises etter at bildet er tatt. Tok litt tid (el lengre) før jeg skjønte at jeg måtte trykke to ganger på ene knappen (min bruksanvisning var på spansk...).

Ellers så vil jeg på det sterkeste anbefale at du bruker RAW - du retter da opp en smule undereksponering svært enkelt og greit.

Blitzbilder UTEN undereksponering/"korrket" eksponert, står i fare for å få flater med overeksponering/utbrente høylys - kanskje det er derfor Canon har valgt det slik???

Lykke til.

John Øyvind

Lenke til kommentar
Hva mener dere når dere snakker om "FEC"? Er novise i faget, så jeg bare lurer.

Ser nå at jeg tidligere har brukt feil uttrykk for hva jeg mente.

FEC betyr "Flash eksposion control", dvs. at man kan over/underkompensere blitzen slik at man får den styrken man vil ha.

 

Det uttrykket som det egentlig er snakk om her er FEL.

FEL betyr "Flash eksposion lock", dvs. at man låser blitzeksponeringen.

For å gjøre dette retter man det midtre fokuspunktet mot det man vil at skal ha den mest riktige eksponeringen og trykker på knappen med FEL eller *

Så komponerer man det utsnittet man vil ha og tar bildet :yes:

 

Mvh: Frode

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...