Gå til innhold

Nikon, Casio eller Canon?


Anbefalte innlegg

Jeg har funnet ut at det er på tide med et nytt kamera. Føler meg nærmest litt "naken" uten, spesielt etter at jeg klarte å rote bort mitt gamle kamera.

 

Jeg har plukket ut tre kameraer til finalerunden, men klarer liksom ikke å bestemme meg. Derfor ber jeg dere om hjelp til å finne det beste altenative for meg :innocent:. Kameraet jeg er ute etter bør ta gode bilder (tar mye bilder på fest, men like mye ute på skiturer o.l.). Bør derfor ligge godt i lomma:

- Nikon Coolpix 5900

- Casio Exilim EX-Z55

- Canon Digital IXUS 40

 

Alle disse tre kameraene har kommet bra ut i test, har fin design og er veldig små (?). Har hatt Casio Exilim EX-Z4 før og likte det pga. størrelsen, men synes det tok dårlige innebilder. Har også hatt Canon Ixus (husker ikke modellen) før, men syns det var litt for stort til å ha i lomma liksom. Nikon har jeg ingen kjennskap til, men synes det virker som et godt alternativ (dog om det er noe større enn de to andre?).

 

Hvilket av disse kameraene ville dere slått til på?

eller

Hvilket av disse kameraene har evt. dere og som dere vil anbefale?

Er det noen andre kameraer jeg burde verdige et blikk?

 

Tusen takk for svar! :w00t:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, hadde jeg vært deg hadde jeg satset på Ixus 50 istedetfor Ixus 40. Nikon 5900 (storebror 7900 har litt flere funksjoner) er også et bra valg, men husker at jeg leste på dpreview.com at bildene kunne trenge etterbehandling på forgjengeren 5200. Kan dog ikke uttale meg om dette er tilfellet med de nye modellene... Ixus 30/40/50 er også de minste kameraene i digital Ixus-serien til nå - har Ixus 40 selv, og det er utrolig lite (86*53*20,7mm, samme dimensjoner på Ixus 50). Bildene blir også meget bra uten etterbehandling, med flotte Canon-farger.

 

Casio ville jeg ikke ofret tid på - Canon og Nikon har bedre kameraer i samme prisklasse. Det er iallfall min erfaring.

 

Du kan jo vurdere Sonys modeller - P150 eller P200S. Mange er tydeligvis meget godt fornøyd med disse.

Lenke til kommentar

Av disse, er det vel Nikon som har kommet best ut i test de aller fleste steder... riktignok med forgjengeren 4200 og 5200. 5900 har større skjerm, er raskere, flere funksjoner og samme type optikk og bildekvalitet. Litt større, men det får du igjen i og med at optikken kan bli større og bedre.

 

Anbefaler Nikon 5900 av disse tre... søker du litt rundt på forumet så finner du ut hvorfor jeg mener det :) (ja, jeg har rost det opp i skyene flere steder... men det er flere grunner til det).

Lenke til kommentar
Hei, hadde jeg vært deg hadde jeg satset på Ixus 50 istedetfor Ixus 40.

Huff, måtte du nevne Ixus 50. Nå fikk jeg enda mer å tenke på :cry: . Neida, men jeg har iallfall gått bort i fra et nytt Casio-kamera. Nikon vurderes litt enda, men tror nok det blir et Ixus 40...eller 50... :p

 

Finner ikke mye om Ixus 50 på nettet, ingen tester hvertfall. Derfor litt usikker på hva som er den store forskjellen på disse to annet enn den eksta megapixelen!?!

 

Når det gjelder Nikon-kameraet tror jeg at det kanskje blir litt for stort for mine bukselommer :roll: . Sånn sett tror jeg nok vektskåla tipper mer i favør av Canon. Har i tillegg vært den lykkelige eier av et Ixus 330 en gang i tiden, men som jeg da senere oppgraderte til et Exilim EX-Z4. Men Canon er nok det bedre av disse to ("alderen" i betraktning).

 

Bare en ting. Vil det være lurt av meg å investere i en ekstra batteripakke til Canon-kameraet? Forslag til et rimelig, men bra SD-kort (helst 512mb -->)??

Endret av brusher11
Lenke til kommentar

Det er ikke så lett å velge når en er villig til å sette seg inn i tingene, men så blir en kanskje mer fornøyd når en først gjør innkjøp! :) Det er alltid lurt å ta en titt på kameraene i butikken før en bestemmer seg - for min egen del utelukket jeg Sony DSC-P150 etter å ha kjent litt på det.

 

Sjekk svaret mitt i denne tråden om hva som er forbedret på Ixus 50:

 

http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=388710&hl=

 

Om du skal ut på reise f.eks. er det absolutt lurt å investere i en ekstra batteripakke. Det kommer jo litt an på hvor lett det eventuelt blir å få ladet batteriet der du befinner deg. LCD-skjermen suger strøm, og det er jo litt kjipt å ha digitalkamera uten å bruke den! Jeg kjøpte faktisk ekstra batteri (NB-4L) idag - skal snart reise til India (skal innom Pankot Palace på veien til Dehli :p)!

 

Når det gjelder SD-kort: Sats på en kvalitetsprodusent som f.eks. SanDisk - at de har 10 års garanti på minnekort sier sitt. Selv kjøpte jeg et SanDisk Ultra II kort på 512 MB. Det er raskere enn standard SD-kort, noe som er viktig om du skal ta opp video i 640*480 30fps i mer enn noen sekunder. Koster 495,- på en stor norsk nettbutikk.

Endret av Indiana
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...