Gå til innhold

Raw-format og redigering


Anbefalte innlegg

Hei

 

Har nylig anskaffet meg et kamera som både kan ta JPG format og Raw

format( CR2). JPG bildene får jeg fint opp på skjermen både i Windows XP og i Photoshop 7.0.

MEN, jeg får ikke opp bildene i Raw formatet. Får bare melding om at jeg mangler nødvendige programmer for å få opp dette formatet. Har lagt inn alt av programvare som jeg fikk i forbindelse med kjøpet av kameraet, så hva i huleste er det jeg mangler!

Tips mottaes med stor takk!

 

Hilsen Øyvind.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Det høres ut som om det er 20d eller 1dmk2 du har. Er filene overført til pc'en? Hvis det er det som er problemet så forsøk å endre kommunikasjonsprotokoll i kameraet. Det er to protokoller, en som heter normal og en som heter ptp. Dersom du bruker ptp skal winxp se .cr2 filene på kameraet og det er bare å kopiere og lime. Hvis du bruker "normal" skal Eosviewer kunne overføre dem til pc'en. Hvis du allerede har filene på pc'en skal dpp eller eosviewer begge kunne åpne raw filene. PS7 kan ikke åpne filene automatisk uten en ekstra plugin som må kjøpes.

Lenke til kommentar

Vel, hvis du har 20D eller Mk II så skulle du fått med DPP (Digital Photo Professional) på CD, eller du kan i det minste laste det ned fra Canon`s sider.

Dette er en utmerket RAW converter som er rask og enkel i bruk og ikke minst.... gratis.. (Du må fylle inn serienr. om du laster det ned).

Lenke til kommentar

Takker for gode råd. Problemet mitt var at jeg fikk lagt bildene inn på PC men fikk dem ikke opp på skjermen etterpå. Forstår nå at jeg mangler et program som skulle fulgt med i forbindelse av kjøpet av fotoapparatet. Det skal jeg skaffe meg umiddelbart.

 

 

Med hilsen Øyvind

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...