Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC'en fryser når jeg spiller KOTOR 2


Anbefalte innlegg

Etter lang ventetid kom endelig KOTOR 2 ut. Jeg kjøpte det noen dager etter utgivelsen og innstallerte det, alt gikk helt fint. Jeg startet opp spillet og alt går som normalt. Plutselig fryser spillet og resten av maskinen lystrer ikke. Det samme har skjedd med spillet Freelancer, som har fungert helt flott tidligere på min dårligere data.

 

Etter jeg innstallerte det på den nye dataen fikk det like symptomer som KOTOR. Alt går fint i ca. 5-6 minutter (har tatt tiden), så begynner det å totalt fryse.

 

Jeg lurer på om synderen(e) er hovedkort, prosessor eller minne. Grunnen til det er enkelt og greit at enten så klarer ikke minne og prosessor å kommunisere, eller at hovedkortet ikke er veldig glad i minnet, eller at det kan være at den on-board minnekontrolleren ikke er glad i minnet. Det er ikke grafikkortet som går varmt, for det skjer selv om det er underklokket, og harddisken fungerer helt fint.

 

Hva tror dere er diagnosen her? Å oppgradere for 3 høvdinger er ikke gøy når du ikke kan spille et spill basert på fjorårets grafikkmotor, og et spill jeg utmerket kunne spille med en 1.1 celeron + Gainward MX440.

 

Specs:

 

-Gigabyte K8NS nForce 3 Ultra, s-939

-Geil 2x 512mb Ultra Platinum PC3200

-AMD Athlon64 3000+ Winchester s-939

-Western Digital Caviar 120GB 7200RPM S-ATA

-Sapphire Atlantis Radeon 9600 Pro Ultimate Edition

 

EDIT: Merkelig nok så fungerer tunge programmer som 3DSMax 7, og Need For Speed Underground 2 fungerer brillefint, selv MED overklokket grafikkort.

 

EDIT 2: Jeg innstallerte både Jedi Knight: Jedi Outcast og ColinMCRae Rally _2_. Begge spillene klikket etter rundt 10 minutter. Min data er herved ikke istand til å spille spill fra det forrige århundre. Dette med helt nytt utstyr...

Endret av Hubman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, har en omegadriver som er bedre enn den driveren jeg brukte før, men saken er jo den at hele datamaskinen stopper. Normalt når jeg får en VPU recovery så går den ut av spillet og tilbake til desktop, men når dette skjer, tar hele maskinen ferie.

 

21 grader i kabinettet og utifra det jeg leser på viftestyrinen så er tempen på komponentene fra 5-10 grader over det igjen. Dette litt rart, for i følge Windows Task Manager så opererer CPU på 100%, mens en brøkdel av minnet er i bruk. KOTOR bruker så vidt 70 mb minne (i WTM) og det sier seg selv at et nyutvilket spill bruker litt mer enn det?

 

Tror jeg og fatters får bruke eliminasjonsmetoden. Få tak i HK, minne og prosessor. Er det ingen av dem får jeg bytte ut grafikkort.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...