Gå til innhold

Xbox - Bytte til stillegående vifte


Launch

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er litt forskjellige vifter man kan bruke... selv satte jeg inn en 80mm vifte men da må man kutte litte grann for å få plass til den... er noen "oppskrifter" på dette på blant annet xbox-scene... har ikke direkte link men hvis du søker på fan mod eller noe liknende finner du det...

Lenke til kommentar

OK hehe har nettopp fått meg vinkelsliper så den kutte delen skal gå glatt :p Har endel andre ting som er litt bedre egnet...går nok bra å tilpasse.

 

Hvilken kontakt er det på "hovedkortet" i Xboxen? Er det vanlig "PC vifte kontakt" eller må det loddes?

Endret av Launch
Lenke til kommentar

Er vanlig 3 pins kontakt på den... evt. kan man gjøre noen endringer slik at man kjører på 12V istedet for 7V eller noe som er opprinnelig. En måte er f.eks. og bruke en adapter fra 3 pin til sånn harddisk strøm kontakt og så koble den sammen med strømmen til hardisken. Tror det vanligvis holder å kjøre den på lavere spenning men det kan du evt. se med å overvåke temperaturen... hvis man kjører den på 12V vil den jo bråke noe mer da...

Lenke til kommentar

Jepp bråker fælt med original... selv byttet jeg begge viftene i xbox-en (har v1.0) da jeg var blodig lei av duringen når jeg så på film og liknende. Erstattet kjølleribba med vifte med en annen passiv kjøler. Ser at xbox-en min faktisk er kaldere nå og (hvis de temperatur målingene er korrekte da, som jeg antar at de er noenlunde...).

 

Det med 12V var jo at hvis man setter inn en ny vifte og setter den på strømmen til hardisken slik at den går på 12V istedet for 7,5V eller noe så vil den jo bråke mer ettersom den går på høyere hastighet.

Lenke til kommentar

Lurer litt på om disse viftene med LED's som de har f.eks på Microplex.no er noe bra. Trekker vel bare unødvendig strøm og ser lite til lyset :hmm: Bør vel bare velge en 80mm papst med kulelager.

 

Kan kanskje justere hastigheten med en "Fan Mate" som jeg har liggende, manuell justerbar turtalls sak for sånne vifter.

Lenke til kommentar
Lurer litt på om disse viftene med LED's som de har f.eks på Microplex.no er noe bra. Trekker vel bare unødvendig strøm og ser lite til lyset :hmm: Bør vel bare velge en 80mm papst med kulelager.

 

Kan kanskje justere hastigheten med en "Fan Mate" som jeg har liggende, manuell justerbar turtalls sak for sånne vifter.

For å si det sånn vil jeg ikke anbefale dem. Prøvde selv de først men ettersom man må kappe dem litt i kanten blir de altfor lealøse og ubrukelige. problemet jeg fikk ihvertfall var at når jeg satte viften nedi holderen i xbox-en ble den bøyd for mye sammen pga. av svakere konstruksjon og dermed gikk viften boti veggen og bråkte mer enn for. Fant meg derfor nødvendig å bytte den ut med en annen standard vifte uten led. Mulig at prinsippet er noe forskjellig for andre led vifter... kan også skyldes at jeg kappet for mye slik at det går fint hvis man er litt mer forsiktig.

Lenke til kommentar

Wow det var sinnsyk forskjell på støyen da jeg koblet orginalviften helt bort, men det må vel være en liten vifte der så får vel bare spikre på en ny.

 

Tror jeg monterer den med sånn varmepistol limstang som smelter, for det går ann å pelle av hvis viften må byttes i ettertid.

Lenke til kommentar

Dette endte opp med litt saging, litt filing og noen klipp med avbitertang.

Hadde en helt ny vifte som jeg prøvde å tilpasse, men det ble vanskelig, klippet og filte på bare viftens ramme først men det virket bare ikke...

 

Tok meg en tenkepause og fant ut at det må da gå ann å bruke bare motoren og viften, så jeg sagde forsiktig av stagene ved rammen (de plast stengene som holder motoren i midten) Varmet opp limpistolen og limte den såvidt fast mot veggen i Xboxen etter stagene som går ut fra motoren og prøvde å rotere viftebladene, nei de tok jammen borti enda *banne litt osv :p * hehe

 

Tok opp harddisk "stativet" og klippet bort en god del plast og filte det til her og der, satte det forsiktig tilbake på plassen sin og sjekket rotasjonen på propellen, joda nå gikk den fint rundt uten å subbe noen steder. Varmet opp limpistolen og ga på med lim på stagene så det festet seg i "grillen" på Xbox metallveggen, satte i kontakten til viften og monterte DVD og HD før jeg plugget til alt av kabler og prøvekjørte vidunderet.

 

*Xbox'en var tilnermet lydløs, og alt fungerte suverent* :thumbup:

 

Konklusjon, skal du gjøre en Xbox stille så kapp bort selve rammen og lim resten av viften ved det orginale festet. Klipp og fil på plasten til "harddisk holderen" til viften roterer fritt. Limpistol har den fordelen at det fester veldig godt, men limet kan fjernes ganske lett og man kan justere litt sålenge limet er varmt..

 

Veldig fornøyd med denne "reprasjonen" Håper noen kan bruke litt av denne infoen hvis de skal gjøre det samme :cool:

Lenke til kommentar

Jepp, det var litt større vifte på den jeg brukte enn det som var på den orginale. Viften hadde ikke noe som kunne fjernes på langsiden av rammen.

 

Var foresten bare en 80mm Zalman vifte jeg brukte, får se hvor lenge den holder. Jeg får bytte til noe bedre neste gang.

Endret av Launch
Lenke til kommentar

Tja si det, det var en "Sunon, magnetic levitation system" vifte som sto i min, har bråket fra dag 1. Modell nr PKD1207PTV1-A og så står det B415 og CH0343.

 

Når jeg snurrer på viftebladet kjenner jeg nappingen fra spolene og magnetene så det er ikke rart den bråker. billig DRITT spesielt tilpasset MS heh

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...