Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Internetthastigheten har plutselig økt (Chello)!


Anbefalte innlegg

Testen til IT-avisen er iallefall veldig lett å jukse på...

 

juks.PNG

 

Dette er på en vanlig 1024/352 linje fra Catch... Morsomt å skryte av iallefall :roll:

 

For dem som lurer på hvordan man greier det: Kjør testen en gang (i internet Explorer), velg så kjør testen på nytt, så trykk escape-tasten når den laster bildet. :whistle:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Vel, om målingene mine ikke var helt nøyaktige så indikerte de iallfall en voldsom hastighetsøkning. I denne perioden har jeg vært helt oppe i 1000 KiB/s (dobbelt så mye som UPCs raskeste abonnement), så det er nok ingen tvil.

at du fikk mer enn hva du egentlig skulle ha er det ikke noen tvil i, jeg bare kommenterte at it-avisens speedometer fungerer dårlig til å finne ut hva den reelle hastigheten du hadde ;)

 

viss du fortsatt har 'ekstra' bandbredde, prøv dette. bruk DU Meter eller andre 3.parts programmvare som måler den rå hastigheten som går inn på maskinen din, stopp alt som heter P2P, gå til microsoft.com evt. ftp.sunet.se eller andre _raske_ servere og prøv å last ned noen virkelig store filer (SP2 nettverksinstallasjonensfilen til xp er en fin fil på 250+ mb). la nedlastningen få kjøre ett par minutter og forhåpentligvis så vil linjen din ha blitt totalt makset ut av nedlastningen og da er det enkelt å finne ut hva slags hastighet du har.

 

trekk ifra 15% fra tallet du meter gir deg og du har ganske så omtrentelig hastighet på linjen. :)

 

 

PS: jeg har ikke noen agenda for å undergrave it-avisen eller deres speedometer. testen deres er god den, sålenge man sitter på en linje som ikke overstiger 1mbit i hastighet. har man raskere linje så bør man bruke alternative metoder for å finne ut hastigheten da it-avisens test blir farlig fort unøyaktig og kan gi mange merkelige resultater. jeg selv med 2mbit har fortsatt tilgode å se ett testresultat som sier jeg har 2mbit, som oftest så havner jeg på ca 1100kbit til 1400, noen ganger under en mbit og det på en linje som ikke er i bruk under testing.

Lenke til kommentar
så vidt jeg vet styrer modemet hastigheten hos upc. var hvertfall slik før. en fikk ny firmware som kunne stille opp hastigheten til 10mbit.

 

men vet ikke om det er slik enda.

Da skulle man vel tro at det gikk an å "hacke" seg til høyere hastigheter?

så vidt jeg har hørt er det kabelmodemet som bestemmer hastigheten, når det starter opp kobler det seg opp til en tftp-server og legger igjen et eller annet.

Lenke til kommentar
Testen til IT-avisen er iallefall veldig lett å jukse på...

 

juks.PNG

 

Dette er på en vanlig 1024/352 linje fra Catch... Morsomt å skryte av iallefall :roll:

 

For dem som lurer på hvordan man greier det: Kjør testen en gang (i internet Explorer), velg så kjør testen på nytt, så trykk escape-tasten når den laster bildet. :whistle:

Jeg testet det nå og det funka :ohmy:

Lenke til kommentar

har ingen vanskeligheter for å tro dette..jeg har en 4mbit linje fra monet.no og inne på modemet mitt får jeg oppgitt 5500/900 i hastigheter..men det som er virkelig sykt er at jeg lasta ned en film på DC++ med rundt 5.8mb\s og denne hastigheten var over hele nettet om jeg fant sider med veldig gode linjer..(linja holdt en hel natt) har bildet på min egen pc av den dc++ nedlastinga.kan vel ikke si annet enn at ting gikk fort. den filmen brukte jeg 2min på ca..helt sykt.

 

Men, dette har jeg ingen forklaring på..en fortalte meg at det kunne være noe feil i sentralen som gjorde at jeg fikk hele linje kapasiteten for meg selv..

 

uansett, jeg aner ikke hva som var feil men jeg likte det utrolig godt.det skal jeg hvertfall ikke legge skjul på :love:

 

Hadde likt å visst hvordan det er mulig dette jeg også..men tviler på at det er noe jeg kan gjøre for å få en sånn linje igjen..men greier meg fint med 5.5mbit'n min jeg så det er ikke så farlig..

Lenke til kommentar
Modemet styrer IKKE hastigheten, men diverse fikling i modem KAN gjøre hastigheten LITT høyere.

t0ffluss vet med andre ord ikke hva han snakker om?

 

Hva mener du forresten med litt høyere (hvis man fikler med modemet)?

Vet ikke jeg...

 

aldri påstått at jeg har noe peiling ..

 

den tida jeg hadde UPC, så klikket modemet ofte, ting stod bare i stå, kan skyldes dårlige signaler.. husker ikke. Uansett, jeg måtte ofte dra ut strømmen på modemet for å restarte det. Og dette med hastigheten skjedde bare en gang..

 

Når det skjedde, så hadde modemet klikket, mistet signal av en eller annen årsak, og uten at jeg måtte ta ut strømmen, så "ordnet" det seg selv liksom..

 

vips, så hadde jeg 2,2Mbit linje :)

 

i dunno :)

 

 

T0ffluss :w00t:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...