Gå til innhold

Oppgradere til lydløs PC. Hva?


Anbefalte innlegg

Har et chieftec high tower

Abit KR7A-raid hovedkort

AMD XP1700+

512DDR ECC REG (133)

Geforce 3 TI 200

3 stk IDE ATA 133 60GB HD

1 STK Segate 200GB

Creative Audigy lydkort

Hmm. Det var vel det som er i PCæn etter det jeg husker. ( Dette var en bra PC for 3,5 år siden, men holder ikke helt mål i dag)

 

HD'ne bråte sykt. Hang de i pattentbånd. Da er det CPU som er høyest bråk på. 27db. Og PSU bråker litt. Kjører 2 vifter foran og 2 bak i 5V når jeg sitter ved PC og 12V når jeg ikke bruker PC.

 

Hva kan jeg beholde og hva må jeg oppgradere? Brukes mest til videoredigering og fotoredigering. Hvordan hovedkort og cpu bør jeg velge? Bør jeg velge Intel? Jeg må vel også

bytte ut rammen. Men det andre kan jeg vel bruke?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal du oppgradere den maskinen ender du bare opp med alt nytt... Ser ingen vits i å starte oppgraderinger av en så gammel pc. Kjøp deg heller en splitter ny maskin som yter greit etter dagens standard. Den gamle kan jo fint brukes som filserver :)

 

Husk at gamle disker ikke er til å stole på. De kan ryke og det er veldig kjedelig når de gjør det. Kjøp deg et par 200gb til i den nye maskinen så har du masse plass å jobbe med videoredigering etc. :thumbup:

 

Ville nok kjørt 1gb ram i det nye systemet. Trenger det med tanke på videoredigering.

 

I og med at du har et stort kabinett allerede er det ypperlig med tanke på plass til disker. Her kan du jo bygge ut diskplass i masser om du ønsker det. Trengs kanskje ekstra diskkontroller etterhvert, men det er jo luksusproblemer :)

Lenke til kommentar

Sjekk ut vendur.no. Selv har jeg akkurat bygget en HTPC og anbefaler bruk av en mobil prosessor, f.eks AMD Athlon XP Mobile 2400+. Harddisk fra Seagate som du putter inn i en støydemper+kjøler (SilendX sin f.eks) + PSU med stillegående vifte (SilentX) og ikke minst hovedkort uten egen vifte, grafikkort med god kjøleløsning (stillegående, se etter X800 grafikkort uten vifte eller bruk en god vifte som er stille) + selvfølgelig en god CPU kjøler, men kjører du mobil prosessor som forbruker 45W så kan denne kjøres på laveste omdreining (ca 12 dB).

Lenke til kommentar

Tenkte jeg kunne bruke kabinettet. Den ene Segate 200GB disken er kun 2mnd gammel. Lydkortet burde holde. Muligens grafikkortet også.

 

etter socket A er jeg helt grønn? Bør jeg velge 32 VS 64 bit?

Kan man få greie hovedkort med cpu og ram brukt? Og hva bør jeg i så fall gå for. Maskinen fungerer greit, men kunne tenke meg litt mer ram. Men siden jeg har REG ram så maå jeg ha det igjen og det er dyrt.

Da tenkte jeg heller å kjøpe et brukt hovedkort med Cpu og oe ram og lagge inn mer ram.

Høres dette fornuftig ut?

 

Hva er en mobile prosessor? Så ingen på komplett.no

Endret av Arve28
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...