Gå til innhold

Min ideelle bærbare datamaskin - eksisterer den?


Anbefalte innlegg

Jeg har i lengre tid forsøkt å finne min ideelle bærbare datamaskin. Dette ser ut til å være svært vanskelig. Alt i alt ser jeg etter en krysning mellom en PDA, Tablet PC og ultraportabel bærbar PC.

 

Spesifikasjonene jeg er ute etter er som følger:

 

- Rundt 10" skjerm

- Trykkfølsom skjerm

- Lang batteritid

- En eller annen port for å kunne koble meg på UMTS

- WiFi

- Blåtann

- Kanskje en eller to USB porter

- Rundt 10 GB harddisk

 

- Ingen CD/DVD spiller

- Tastatur og mus kan enten være påkoblet, eller kunne kjøpes ved siden av og kobles til med blåtann

 

Hvis noen har noen som helst anelse om hvor i verden en slik PC kan fås tak på er jeg dypt taknemlig. Hvis noen jobber i PC industrien --> hvis ingen lager dette, er det en forretningsidé.

 

Per idag har jeg en laptop som fungerer som desktop hjemme, men som jeg tar med meg når jeg er på reise. Jeg trives godt med den store skjermen og det gode tastaturet hjemme, men ser ingen grunn til at jeg skal ta med hele greia når jeg skal noe sted. Da ønsker jeg kun en liten dings hvor jeg kan bruke alle mine vanlige programmer, aksessere internett på vanlig måte og ellers arbeide med dokumenter. Jeg kommer til å sette opp en vanlig desktop hjemme og det er enkelt og greit å koble seg opp til denne gjennom internett for å aksessere dokumentene jeg trenger, derfor trenger jeg hverken stor harddisk for dokumenter og musikk, eller CD spiller for å få inn mp3ene på spilleren. Og trenger heller ikke alle de tåpelige portene som alle bærbare PCer kommer med. I tillegg er det risikabelt å ha alle viktige dokumenter med seg overalt på en laptop som lett kan bli stjålet.

 

Det jeg ikke skjønner er hvorfor, på den ene siden alle ultraportable PCer har mye rot som de ikke trenger og på den andre siden alle PDAer er altfor små til å jobbe med, samt at de har elendig lagringsplass. Hvorfor eksisterer ikke noe i midten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva med en

Compaq Tablet PC TC1100?

1,1 GHz, 40GB disk/512 MB RAM/10,4" skjerm /XP Tablet edition

 

Den er en tablet pc hvor man kan vippe rundt tastaturet slik det ligger bak skjermen, eller man kan ta det helt av (mens maskinen står på.)

 

WLAN, IR og BT innebygget, ca 3 timer batteritid. 2 stk USB 2.0 porter, en PCMCIA port, vga ut.

Det eneste den ikke har som du krever er UMTS (men det er vel ingen andre laptoper pr idag som har.) Kjør en UMTS telefon via IR/BT, eller vent til noen kommer med et PCMCIA kort som støtter UMTS.

 

PS! Skjermen er bare trykkfølsom for pennen, ikke hånden din...

 

Pris ca 14-15.000 eks mva

Endret av toennes
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...