Gå til innhold

bra bærbar, ca 10000?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg trenger litt kyndig hjelp. Har lenge hatt planer om å kjøpe bærbar, og nå tror jeg at det endelig skal skje :yes: Har tenkt å bruke ca 10000 kr på denne, og har egentlig noen krav som bør være oppfylt:

- 60 GB

- 512 RAM

- Firewire kobling

- Helst DVD brenner

- Trådløst nettverkskort samt vanlig nettverkskort

 

I tillegg er vel liten og lett pc med ok batteri et pluss??

 

Jeg har funnet noen alternativ, så lurte jeg på om noen har andre forslag eller kommentarer til disse:

1. Acer 1524WLMI Aspire hos http://www.siba.no til 9999 kr

2. http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=5178 Denne får man for 10500 kr om man legger i litt ekstra for en DVD brenner!

3. http://www.psdata.no/ps.asp?it=110691&mlevel=090100 Denne hos psdata for 9494kr. Er lite info om denne pcen på disse sidene riktignok....

4. Eller denne: http://www.best-buy.com/bbshop/product.asp?sku=56697 til 10500...

 

Billig er jo bra (muligens) og dermed kan alternativ 3 se ganske så bra ut??? Alternativ 2 virker også attraktivt. Kan det kort forklares hva som er forskjellen mellom alternativ 1 til3 og hvorfor man evt bør velge hvilken??

 

Håper virkelig at noen kan hjelpe meg :thumbup:

 

mvh

bærbar-pc-sugen førstegangkjøper

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Denne: http://www.netshop.no/aspx/cart/konfig.aspx?plid=5178

 

er best i den prisklassen.

Juster den opp med 80GB silentseek, 8X DVD-brenner DL.

Den er Centrino-basert, dvs 4+ timer batteri, veldig stillegående, meget bra GPU for den prisklassen (ATI 6400 64MB dedikert minne), rask og stille hardisk, og høyoppløselig SXGA+ skjerm.

 

Med 8X DVD-brenner og 80GB silentseek kommer den på 10920 ink mva.

 

10500 ink mva med 60GB silentseek.

 

Den har også innebygget WLAN 54mb-G, firewire, USB2.0 3in1-minnekortleser, PCMCIA , TV/S-Video ut osv. dvs alt som en moderne bærbar skal ha i dag.

 

Slår det meste glatt i ytelser ettersom den har bedre GPU og CPU og HD enn alle de andre alternativene kombinert, og ser ok/grei ut på design IMO.

 

Karmacom

Endret av Karmacom
Lenke til kommentar
Har allerede software, så det er greit:) Jeg har en stasjonær pc med DVD brenner så dette behovet er kanskje ikke så stort, men spm er om det er fordelaktig å invistere noen ekstra 100-lapper for en annen type harddisk??

 

mvh

erlend

Jeg ville gått for Samsung Silentseek 80GB 5400RPM, det er den mest stillegående, og minst like rask som de andre 5400RPM diskene i praksis.

 

7200 bråker heller ikke noe særlig mer, men de utvikler mere varme og stjeler batteritid. Varme-utviklingen der seg jeg på som det største nedtrekket i den situasjonen, ikke den ekstra støyen eller 5-10 min mindre batteritid.

 

Det er bedre i ettertid, å angre på at du kastet bort 2-300 ekstra på noe du muligens ikke trenger, enn å angre på at du besparte deg så mye at du føler at du mangler noe synes jeg, men det er min personlige mening bare. Jeg ville derfor satset på 80GB HD og DVD-brenner, utrolig greit med DVD-brenner når man er på besøk, driver med videoredigering som skal ut på DVD uten å måtte da flytte filer over nettverket for å brenne på stasjonære hvis man gjorde redigeringen på den bærbare i første omgang osv osv.

 

Karmacom.

Endret av Karmacom
Lenke til kommentar
Jeg har funnet noen alternativ, så lurte jeg på om noen har andre forslag eller kommentarer til disse:

Hva er bruken? Jobb? Skrivemaskin? Spill?

 

Acer 1524 for den kraftigste CPUen og rimelig bra grafikkytelse. Minus for høy vekt og tvilsom batteriytelse. Mye for pengene som ren desktoperstatter.

 

AOpen fra Netshop for den beste alroundpakken samt den beste grafikkbrikken og skjermen. Mulig minus for prisen (det blir godt over 10K med OS) samt for blåfargen ;)

 

Amilo PRO hvis du er ut etter en maskin som skal brukes 'ute blant folk' og du ikke trenger grafikkytelsen. XP-Pro tatt i betraktning er ikke prisen så ille. Det største minuset her er at skjermen kun er XGA.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...