Gå til innhold

Hjelp:Kamera med god videofunksjon OG gode bilder?


Anbefalte innlegg

Jeg har lett en stund her på akam.no etter et kamera som både har god videofunksjon (dvs. 640x480) OG tar gode bilder (Bør koste under 4000). Det er ikke så lett som man skulle tro. Alle kameraene som jeg har lest om, har liksom et eller annet lite problem som gjør at de ikke er gode nok. Et godt eksempel er Canon PowerShot S60 (eller andre Canon) som gjorde det strålende i Akams test, og som TIL OG MED har 640x480 oppløsning på videofunksjonen. Men det var for godt til å være sant: Canon har lar denne funksjonen kun få 10 bilder i sekundet. Laster du ned eksempelvideoen, ser du hvor udugelig videoen i realiteten er.

 

Andre kameraer som har 640x480 i video (og respektabel mengde bilder per sekund) er f.eks. Nikon Coolpix 5200. Og dette lurte jeg lenge på om jeg skulle kjøpe. Men så kom jeg over en test utført av Digital World, der dette får under gjennomsnittlig karakter. En annen ting er jo at det har forholdsvis få manuelle muligheter, men det er ikke alfa og omega, selv om det er trivelig.

 

Så var jeg innom Konica Minolta DiMAGE Z2, som det ryktes har en god videofunksjon. Og det stemte. Jeg lastet ned filmklipp fra Akams sider, og den er jo HELT overlegen. Men samsvarte bildene kameraet tar med kvaliteten på videoklippene? Åneida. Jeg lastet ned en haug av dem, og de er kanskje noe av de mest kornete jeg har sett! (særlig ved kraftig zoom (og dårlig lys?)) Dessuten ble storebror Z3 (som formodentlig skulle være hakket bedre enn Z2?) slaktet av akam, så....

 

Og slik kunne jeg gått videre.... Trenger med andre ord tips om kamera som scorer bra BÅDE på video og bilder.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Testen i Digital World er noget af det mest amatøragtige der nogensinde er trykt på papir. Nikon Coolpix 5200 er et rigtigt godt kamera, der tager bedre billeder end de fleste andre i testen. Grunden til at Digital World giver kameraet en dårlig karakter er på grund af skærmens størrelse (1,5"). De overser dog at den har bedste opløsning i forhold til størrelsen, hvilket gør det til den skarpeste, og desuden er den brugbar både under mørke forhold og i sollys. Derfor: Det ER et godt kamera.

Du kunne dog også kigge på Sony P150, der har god billedkvalitet og en suveræn videofunktion.

Lenke til kommentar

Hei, Carlos.

 

Du skriver at skjermens størrelse er det eneste som gjør at Digital World gir Nikon Coolpix 5200 en dårlig karakter. Det stemmer vel ikke helt. Vet ikke om du har lest hele testen? Den finnes gratis på http://www.digitalworld.no/, hvis du oppgir en epostadresse.

 

Her er et sitat fra deres test:

 

"[...] bildene ble ganske midt på treet, og skarpheten likeså"

 

Bildekvaliteten er jo noe av det viktigste... Så hvis det er tvil om DEN er god, kommer hele kameraet i tvil. Og jeg tenker at kanskje videofunksjonen er tilsvarende middelmådig. Men takk for kommentarer, og tilbakevis gjerne Digital Worlds påstander. :)

Lenke til kommentar

Jeg har set billeder taget med et Nikon Coolpix 5200, og efter min mening tager det nogle af de bedste billeder jeg har set fra et kompaktkamera. Nikon sværger til realistiske farver (som dog kan ændres på nogle modeller), og dette falder nok ikke i testerne på dagbladets smag. Dette burde dog ikke være nok til at sige at billedkvaliteten ligger "midt på treet og skarpheden likeså". Nikons objektiver har altid været kendt for rigtig god skarphed, og med rette!

Jeg tror at problemet for Dagbladets testere har været at de ikke har brugt nok tid på at studere billederne i fuld størrelse, og derfor har vurderet kameraerne ud fra æstetiske kriterier (min opfattelse).

Jeg ville i hvert fald ikke bruge deres test som et seriøst værktøj i min søgen efter kamera, når der findes flere seriøse sider på nettet, heriblandt Akamera.

Lenke til kommentar

Jeg har Canon S1IS. Jeg synes den tar gode bilder, og video er også bra med 640x480 og 30fps. Den krever at du har et relativt romslig og hurtig CF kort for å kunne ta video i beste kvalitet. Sandisk UltraII går bra.

 

Noen synes at 3.2Mpixler er i minste laget, men det oppveies av en 10x zoom og stabilisator.

 

Eneste negative er dårlig autofokus inne/dårlig lys. For innendørsbilder bruker jeg Custom setting med f4,5 og manuell fokus presatt til ca 3m. Det gir ganske bra resultat.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...