Gå til innhold

Olympus E-300 vs. Canon 20D


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du kan ikke sammenligne Olympus E-300 opp mot Canon EOS 20D. E-300 regnes for å være bedre enn EOS 300D. Mens mange vil heller foretrekke Nikon D70 fremfor E-300 igjen. Olympus E-1 derimot kan sammenlignes opp mot EOS 20D. E-1 har nå sunket en del i pris, og er et svært godt kjøp. Det er en del tregere på de fleste felt enn 20D, men kamerahusene er like robust, med unntak av E-1 som er mer rettet mot "proff" bruk og har den fordel at det er vann, og støv tett, og ikke minst det fjerner støv automatisk av bildebrikken!

 

-Håper du ikke ble enda mer forvirra av disse ord...

 

Du bør teste kameraene i en butikk, og gjøre deg opp en mening om hvilket som passer best til ditt bruk. Lykke til!

Endret av zany
Lenke til kommentar

TwisterX: Jeg mente selvsagt at mange foretrekker D70 fremfor 300D, ikke E-300 slik jeg så feilaktig skrev. Men jeg baserer mine utsagn på info fra Olympus, og journalister som har testtet E-300. E-300 er ment som en skikkelig seriøs utfordrer til D70 og EOS 300D. Samtidig kommer nå Pentax sin "billig" versjon også, Pentax *istDS. Så det vil nok bli full priskrig fremover på kameraene i denne klassen.

 

MEN, E-300 er ikke i samme klasse som Eos 20D, slik er det bare.

Endret av zany
Lenke til kommentar

Det er korrekt at linesystemet til FourThirds er noe begrenset i omfang, samt at det ikke finnes så mye billig optikk på markedet, men dette er fordi dette er et veldig ungt system, og siden E-1 er for proffkamera å regne, har man satset på profesjonell optikk sålangt. Dette betyr også at den optikken som er tilgjengelig er av meget høy kvalitet.

 

Dette vil imidlertid endre seg med E-300. Sigma har nylig lansert 18-50mm og 18-125mm-linsene (merk: FourThirds-systemet gir 1.92x eller ~2x cropfaktor i forhold til 35mm film) sine for FourThirds, og Olympus lanserer flere billige objektiver i Zuiko Digital serien.

 

Hvis utvalg av billige objektiver er meget viktig, hvis du vil kjøpe flere objektiver raskt for å prøve forskjellige typer foto, eller hvis du vil klare deg med ett eller flere rimelige objektiver den første tiden, er det mye som tyder på at du kan få mer for pengene ved å vurdere en av de produsentene som har satset på bakoverkompatible systemer, men hvis du vil investere i kvalitetsoptikk med en gang, tror jeg Olympus har flere gode tilbud allerede.

 

Hva med en 600mm ekvivalent F2.8 ? :D

 

 

Vi får se hva E-300 duger til snart, når anmeldelser og brukertester kommer!

 

 

Mvh

Kjetil

Lenke til kommentar

Ok, da er vi enige. ;)

 

Mitt foreløpige inntrykk er at 20D ligger et hakk over alle de nevnte kameraene. Canon D300 og Nikon D70 har den fordelen at utvalget av objektiver i alle kvaliteter og prisklasser er enormt. Pentax og Olympus er sikkert gode kamera begge to men de sliter med mindre utvalg i objektiver. Pentax er nok et hakk bedre enn Olympus.

 

Det at prisen på Oly objektiver er høy henger noe sammen med volum. De selger få og da må de avskrive utviklingskost på færre objektiver.

 

Hvis du ikke har objektiv fra før så er det i mitt hode to kamera som gjelder. Nikon D70 eller Canon 20D med sistnevnte som det beste men også dyreste.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hvis du ikke har objektiv fra før så er det i mitt hode to kamera som gjelder. Nikon D70 eller Canon 20D med sistnevnte som det beste men også dyreste.

Hvis man ikke har noen objektiver fra før, ser jeg ingen grunn til ikke å inkludere Olympus E-1 i listen din.

 

Er man student/elev får man den nå - med det meget gode objektivet 14-54 (tilsvarer 28-108 i 35mm) - for kr. 9.990.

 

Pris i forhold til kvalitet skal det mye til å slå dette tilbudet. For min del legger jeg med norsk klima stor vekt på at både kamera og objektiv er sprut- og støvsikkert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...