Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Koble VLAN sammen ved hjelp av en router


Anbefalte innlegg

Først et lite scenario:

En måte å koble vlan sammen på er at routeren har et NIC for hvert vlan. Dette kan derimot være dyrt ettersom hvor mange vlan det er. Løsningen er nok å bruke software på routeren som kjenner igjen vlan-tagged frames. Det gjør at ruteren kan kobles til en svitsj ved hjelp av trunk line slik at routeren er synlig for alle vlan.

Spørsmålet mitt er derimot:

Må ruteren da ha flere link lags addresser, en per vlan, eller kan ruteren bruke en link lags adresse som den kan bruke til alle vlan?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmmm... Rent teknisk tror jeg ikke du trenger mer en en fysisk(datalink lag adresse), siden disse bare vil ha betydning innenfor ett VLAN uansett. Altså, samme MAC adresse kan brukes flere steder, så lenge det er forskjellige (sub)nett. Uansett, så vidt jeg husker fra Cisco rutere satt man opp ett subinterface for hvert VLAN og valgte enkapsulering, VLAN nummeret og IP-adressen for subinterfacet.

 

Det med MAC adresser ordner ruteren selv, om den bruker samme adressen eller om den har en pool med MAC adresser, det er jeg usikker på, men siden maskinene på nettverket bare ARPer hvis de vil vite MAC adressene, så er det ikke så nøye egentlig...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...