Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hva er et aksesspunkt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ordet "aksesspunkt" brukes vanligvis om en enhet som fungerer som en bro mellom ett trådløst og ett kablet nettverk. En ruter er en enhet som kobler sammen to(eller flere) nettverk med forskjellige nettverksadresser, og bruker lag 3 nettverksadresser for å bestemme hvilken port en pakke den mottar skal sendes ut av.

 

IP adresser er ett eksempel på en lag 3 adresse, nettverksadressen er den delen av adressen som er den samme for hele det nettverket/subnettet du er på, feks ville 192.168.1.45 som standard(ikke sub/super-nettet) være på 192.168.1.0 nettverket.

 

Uansett, en ruter med aksesspunkt(eller motsatt) er akkurat det navnet tilsier, tenk deg en ruter og ett aksesspunkt koblet sammen via en switch og bygget inn i en boks. Funksjonene er de samme, men disse er designet for bruk i ett SOHO(small office/home office. Altså små kontorer/hjemmekontor.), hvor det vil være mer praktisk å forholde seg til en boks, i stedet for tre separate enheter, siden det blir mindre kabler og slikt. For brukere som alt har gode rutere og switcher feks kan kanskje et separat aksesspunkt være en løsning, men man kan bruke en ruter med AP(og oftest en 4 porter switch innebygd også) som bare et AP, og prisen er omtrent lik eller til og med lavere for en slik enhet enn ett dedikert AP, så med mindre det er noe helt spesielt med det APet man ønsker, er det kanskje greiest å kjøpe en ruter med AP(man kan selvsagt også bruke den bare som ruter og/eller switch også)

Endret av TrAI
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...