Gå til innhold

Mitt første kamera.. hva velger jeg?


Anbefalte innlegg

Kunne forsåvidt lagt dette under forrige innlegg men var redd ingen ville sett det da ;)

 

Etter utallige timer med søking på nettet og vurderinger opp og i mente har jeg funnet frem til 4 kameraer som dekker mitt behov til en ok pris. I den forbindelse vil jeg gjerne ha noen innspill fra dere som er litt mer erfarne fotografer enn meg selv.

 

De 4 "finalistene" er:

Canon Ixus 500

Casio Exilim z40

Olympus Mju 410

Pentax Optio S4i

 

 

Ixus kameraet og z40 har jeg fått låne og teste ut. Jeg prøvde først ixus og syntes det var lite, lett og hendig, men jeg reagerte på at det tok lang tid fra jeg trykket på utløserknappen til bildet ble tatt. Er det dette som kalles lukkerhastigheten? Z40 syntes jeg var en hel del raskere og dessuten både lettere og mer hendig. Ixus ble nesten stort og klompete i sammenligning.... ;) I tillegg ble skjermen plutselig utrolig liten i forhold.

 

Jeg har hatt ytterst begrenset med muligheter for å sammenligne bildene på pc eller i papirformat, men har forstått det slik at ixus er en hel del bedre hva billedkvalitet angår. Men her lurer jeg da på: Jeg som er helt fersk med fotografering - vil jeg kunne se tydelig mangler i kvaliteten på z40? eller er det mer for dere med et "trent øye" for denslags?

 

Når det gjelder olympus og pentax så er det utifra tester og erfaringer på nettet at disse har falt i smak. Med andre ord så vet jeg igrunn lite om disse.

 

Når man har såpass stor skjerm, er det da lett for at denne blir skadet / ødelagt? (forutsetter selvsagt at kameraet behandles godt) Er det noen som har opplevd dette?

 

Hva med pris? Er lavest pris her på akam.no faktisk det laveste man finner? Eller kan noen gi meg tips om andre steder jeg også bør sjekke ut med tanke på kampanjepriser og ligenende. Nomatica sine priser virker suverene:

http://www.nomatica.com/index.asp?langue=N...ise=NOK&Pays=NO

Er det reelt at de ligger en god tusenlapp under mange andre i pris??

 

 

 

Håper noen kan gi meg litt hjelp her. På forhånd mange takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fant ut at prisene var uten mva ja. Noe misvisende at de da kommer på topp på akams "laveste pris-liste". Selvsagt vil de gjøre det i konkurranse med priser inkl mva. Takk likevel.

 

Fryktelig dårlig respons på innlegget mitt.. ingen som har noen gode tips å komme med? Jeg holder en knapp på z40 for øyeblikket...

Lenke til kommentar

Ixus bruker ikke lang tid på å ta bilde (er min erfaring) bare du trykker ned utløseren halvveis først (pga autofokus) så tas bildet akkurat når du vil...

 

Har du mulighet til å teste (som du tydeligvis har) burde dette gå som en drøm...

 

5MP er det vel ikke bruk for til vanlig bildestørrelse, trur eg...

 

Smaken er som baken osv. :blush:

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

;) jeg har kjøpt meg et kamera.. Exilim z40 og er superfornøyd med det... det folk skriver om at det er plagsomt og måtte ha med seg dockingstasjon er bare tull.. den veier 200-300 gram ? ingenting og ta med seg .... ++ exilim er det raskeeste kamera på oppstart... og få fram bildet etter du har tatt tar 2-3 sec.

ikkeno mer .. god kvalitet.. INstilinger ... Laaaang levetid på batteri og mangen forskjellige muligheter som 3x coom optisk + 4x også er det veldig fint forhold til andre olympics og div.. skjermen er det ikkenoe og si på ... great .. "2,2" ... programvare som følger med er ikke så bra ... bruker windows heller,,, veldig lett og bruke .... filmer med lyd god kvalitet !!!! :tease: helt klart exilim visst du tenkter på utsene og brukervennlighet... pris er noe annet.. ligger på 2930 kr :thumbup:

Lenke til kommentar

Om dere ser på prisene til nomatica, så er de i guiden MED mva, men på siden UTEN mva. Så det er ingenting misvisende på sidene til akam.

 

Om dere ser her https://prisguiden.no/produkt/1634, så er prisen akam oppgir 3051,-, mens på siden til nomatica er den 2256,-. Om dere ganger denne prisen uten mva med 1,24, får dere den prisen dere må betale. Men når man ser på det eksempelet jeg oppgav, så blir det faktisk billigere enn det akam oppgav.

Lenke til kommentar

Billedkvaliteten på EX-Z40 skulle nok være god nok for en begynder, men jeg tror du vil fortryde det i længden... Køb hellere ixus for billedkvaliteten, og vælg evt. 430 istedet for 500. De to kameraer er identiske bortset fra 1 megapixel, og den får du ikke brug for medmindre du har planer om at lave store udskrifter ofte!

De to andre kameraer fra Olympus og Pentax har heller ikke nær så god billedkvalitet som ixus.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...