Gå til innhold

Hjelp ved kjøp av MP-3 spiller


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Skal kjøpe meg en MP-3 spiller og er usikker på hva jeg skal velge. Håper noen kan hjelpe meg med noen råd. Ser ut til at det er flere her inne som er rimelig oppdatert på markedet.

 

Vil ha en som er minst 40GB stor. Dette da jeg tar mye bilder og også vil benytte den som et sted å laste ned bilder fra minnekortene mine på reiser. Så den bør altså ha en slik funksjon. Ellers er god lyd viktigst samt at jeg vil kunne bruke den til trening så den bør ikke være for stor, eller for mye plast slik at den enkelt kan ødelegges (ikke jogging men til sykling og styrketrening).

 

Har sett på den nye ipod'en samt iriver sin toppmodell som vel heter 340 eller noe slikt. ipod'en ser kulere ut men har hørt at lyden ikke er like god som iriver sin, man må kjøpe ekstragreier for å kunne overføre minnekortene men det går raskere å overføre enn på iriver sin. iriver har visst fordelen med at jeg kan benytte kamera mitt rett på den (håper jeg da, har sony cybershot t-1 som ikke krever drivere på XP men ellers), men har forstått at overføringen går rimelig tregt. Skjermen er i farger og kan vise bildene jeg laster inn og man kan kjøpe en ekstra grafisk fjernkontroll som visstnok tilhører en annen modell.

 

Så hva er deres råd ... ønsker veldig god lyd, kan brukes til enkel trening og er viktig med funksjon der man raskt kan laste over minnekortene. Hva bør jeg kjøpe ... eller bør jeg vente på noe som snart kommer?

 

Takk for alle råd på forhånd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Les gjennom forumet - alle spørsmålene dine er besvart tidligere.

 

Når det gjelder iRiver 340 - gjorde jeg samme vurderingen (også skrevet tidligere mer utfyllende), og det du må være klar over er at den bare viser bilder opp til en viss oppløsning, og at det ikke er noen video-utgang på den. Dermed blir den ihvertfall for min del ikke noe mer praktisk enn iPod'en.

Endret av BJA
Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Ikke sikker på om jeg forstår det siste du skrev. Jeg reiser en del i opptil 3 måneder og tar da enormt med bilder. Synes det er fint å kunne ha en liten sak i ryggsekken jeg kan tømme minnekortene på. Ser at iriver tilbyr å kunne gjøre det uten at jeg trenger å ha med en minnekortleser, men er den saken så treg at det egentlig er like greit å ta seg plass i ryggsekken til å ha med en minnekortleser? Og er det kanskje slik at Sony Cybershot T1 kameraet mitt uansett ikke er støttet av det?

 

Du har nok rett, de fleste spørsmål er besvart tidligere. Jeg er bare så usikker mellom de to modellene at jeg håpte at noen skulle komme med et svar som gjorde at jeg gikk for en av de :-).

 

Ellers er lyden litt diskutert. Noen mener at iriver har bedre lyd mens andre mener at ipod G4 visstnok er på høyde nå, men ikke var det i ipod G3. Vet noen om lyden er sånn cirka like god på begge?

 

Igjen, tusen takk for svar :-)

Lenke til kommentar

Vi har nok litt ulikt behov. Min kommentar gikk egentlig bare på verdien av en fargeskjerm og muligheten til å vise bildene. Det jeg mener er at begge modellene kan lagre bilder, og det at iRiver har fargeskjerm med mulighet til visning dessverre ikke gir meg noen fordeler. Grunnen er at så lenge iRiver uansett ikke kan vise de bildene jeg tar pga størrelsen (6,3 mpix) så har skjermen ingen spesiell verdi for meg. Hvis det hadde vært en video-utgang på den slik at jeg kunne vise bildene på f.eks. en TV på hotell rommet ville det vært en god løsning (men, det har den heller ikke).

 

Vet ikke hvem som er raskest i forhold til uploading, men hadde jeg vært deg ville jeg prioritert kapasitet (plass og batteri) og vekt. Uansett er uploading direkte fra kamera veldig tregt.

 

Jeg valgte iPod bl.a. fordi den har Firewire (Igjen - dette er også diskutert og noen mener USB2.0 er raskere, men jeg synes det går raskest med Firewire - mulig det har noe med oppsettet på PC'en min å gjøre). Den eksterne kortleseren fungerer meget bra og er rask - og lett. Men, du må ha med batteriladeren på tur.

 

Lyden har vært diskutert uendelig mange ganger og det er ingen klare svar på hvem som er best. Det har nok litt med at lydbilde er litt forskjellig (dybde, bass, diskant etc) og at hvordan man oppfatter dette er individuelt. I de fleste testene jeg har lest kommer iPod best ut, og v4 skal være noe forbedret i tillegg.

Lenke til kommentar

archos 300/400..?

tingen med hd-spillere er at de ikke tåler fryktelig mye påkjenninger (mulig det er bedre nå, men jeg har fått litt hd-problemer med min archos av340 nå..), og er som regel store når det er stor harddisk inni. min av340 er veldig grei (litt stor), og har mulighet for å koble på en ekstra minnekortleser. men det blir bare ALT for stort. selve displayet er stort og fint, skarpe bilder.

 

kanskje du burde se på den nye av400-serien..? har innebygd cf-leser, og det kan kobles på en ekstra adapter til f.eks. ms. du kan ta opp video direkte, digital lyd inn, video ut, i det hele tatt.. synes fremdeles min er suveren, og denne er sikkert bedre, så jeg kan nok anbefale denne..! av400 fåes i 20-100GB her

 

edit: står det at du allerede _har_ kjøpt ipod..?

Endret av loketing
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...