Gå til innhold

Nytt DV-kamera ca. 5000


Anbefalte innlegg

Hei. Er på jakt etter DV-kamera i prisklassen ca. 5000. Kamera skal hovedsakelig brukes som et familiekamera.

 

Anser meg selv som en habil fotograf (stillbilde), men har ikke mye erfaring med videokamera og har derfor lite peiling på hva jeg skal velge.

 

Tar i mot alle forslag og råd med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har enda ikke sett noen tester av dette kameraet, men er veldig fornøyd selv. Bildebrikken er større (1/4 " mot 1/6") enn på hc 16 og 20. Objektivet er veldig lyssterkt og bildekvaliteten er det ikke noe å si på. Har enda ikke hørt noe motorstøy på lyden heller. At kameraet er litt større enn hc 16 og 20 er ikke noe problem, det er jo fortsatt lite og søtt. Sony's batteriløsning er også meget bra og forteller deg nøyaktig hele tiden hvor mange min. filming som gjenstår. 10 x zoom er nok. At kameraet har S-video ut er også et stort pluss.

 

Jeg er mest misfornøyd med vidvinkelen som bare er 42 mm, noe som er ganske vanlig for slike kameraer. Bestilte meg derfor nettopp en vidvinkelforsats som ganger med 0.6 Dette gir en brennvidde på 25,2 som er veldig akseptabel :)

 

Ellers kunne jeg tenkt meg fargesøker de få gangene denne er i bruk.

 

Vurderte andre merker også, men angrer ikke på at jeg valgte Sony.

Lenke til kommentar

D som er med HC-14 -16 -18 er at de ikke har DV inn + DV ut, jeg tror de har DV ut alle sammen men ikke DV inn. Dette får du med HC-20 og oppover. :roll:

 

Har selv HC-20 og er veldig fornøyd, og det han sier at bildebrikken er mindre stemmer jo det forsåvidt (1/4" mot 1/6") men det har lite å si ihvertfall i forhold til denne testen på Camcorderinfo.com:

 

...The low light test did demonstrate that Sony managed to maintain a level of low light performance despite the reduced chip size. The HC line overall showed marked improvement over the Canon ZRs which were exceptionally grainy. At these light levels, even professional camcorders struggle to accurately reproduce color, and it should be made clear that the noise and graininess at 15 lux is almost unbearable on any one chip camcorder. At 15 lux, the HC20 and the other HC camcorders produce grainy somewhat dulled images. The grain/noise at 15 lux does seem to be maintained, despite chip size reduction, when judging with the naked eye...

 

Here ist eine link --> http://www.camcorderinfo.com/content/sony-...rder-review.htm

 

Klart du har jo 30 dagers returett hos Elkjøp....

Endret av ThoooR
Lenke til kommentar

Det stemmer at kameraet ikke har dv-inn eller analog-inn, men jeg tror ikke jeg kommer til å få bruk for det allikevel.

 

Jeg kommer til å redigere filmer på maskinen og brenne til DVD, ser ikke for meg at jeg trenger å overføre redigert film tilbake til videokameraet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...