Gå til innhold

Feil på mitt NF7-s v 2.0 kort. Northbridge kanskje


Sabbe

Anbefalte innlegg

Etter at jeg monterte ny kjøling til min xp 2500+ stoppet plutselig pcen min og fungere. Den starter opp normalt, men jeg får ikke opp det ene pipet som signaliserer at det er riktig.

 

Etter flere timer med feilsøking, slo jeg bare på pcen og den fungerte, men dog bare et par min. Så samme problemet. Jeg la meg og sov, neste dag fant jeg ut at det hadde rent litt kjølepasta ved siden av northbridge, fjernet det og pcen fungerte, måtte fjerne kjøleren min igjen og samme problemet dukket opp. Har prøvd den gamle kjøleren, men samme problemet. Har fjerna alt som jeg kan se av kjølepasta på hovedkortet, da jeg tror det var det som skapte problemet. Sjekket at det er rent rundt northbridge, men den starter opp forsatt slik som sist :(

 

Har prøvd alt nå, fjernet minnet (to stk 256 mb twinmos ram), prøvd en og en, resettet bios, bare starte med de mest nødvendige ting, men samme problemet. Jeg mistenker northbridge, at det er den som er synderen. Er sikker på at det ikke er cpu...Begynner snart å bli veldig lei over dette mystiske problemet. Har søkt rundt, men veit liksom ikke helt hvilket søkeord jeg skal bruke. Hvis det er noen som har dette samme problemet, er jeg veldig takknemlig om de kan fortelle meg hva som er galt.

 

Vil helst ikke kjøpe ny hovedkort eller slik... :no:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Brukte sånt kjølepasta jeg fikk med. Så jeg veit ikke helt, veldig dårlig pasta, men det var det eneste jeg hadde. Venter på min artic silver 5 fra databutikken ennå. Tror kanskje det leder strøm, jeg vet ikke. Men de leder da strøm svakt uansett, så jeg håper det er ikke det som er problemet, et ødelagt hovedkort :(

 

Leste fra abit sitt offisielle forum, fant en topic angående dette. To personer som hadde samme problemet og pcen fungerte etter et par dager, så klikka det. Samme sympton som det jeg har nå, ingen pipelyd, ikke skjermbilde :( Ingen som fant hvordan man fikset det.

 

Får vel satse på at min skal mirakuløst fungerer imorra da, har iallefall slått av strømforsyningen.

Lenke til kommentar

Jeg har samme kort, og hadde samme problem i går da jeg skulle legge på ny kjølepasta. Det som hadde skjedd hos meg var at klipsen til kjøleribba(Igloo Silent breeze 2) hadde blitt slakk. Dette førte igjen til dårlig kontakt mellom ribbe og CPU. Dette førte vel igjen til for høy temp. Trodde jeg hadde svidd CPU, men den klarte seg :yes:

 

Prøv med en annen kjøler dersom du har det for hånden..

Lenke til kommentar

Hm, ja, kanskje det er dårlig kontakt. Takk for tipset, skal teste det med mitt andre kjøler som bruker de 4 festehullene. Den jeg bruker nå har jeg store problemer med å få sette den fast.

 

fredrikrb, hadde gjort det, men garantien har gått ut, pluss at den er en del modifikasjoner på kortet :p

 

EDIT: STOR TAKK til Clint, maskinen bootet helt fint med min slk 900 :D :D :D Sorry for så mye smiley, men jeg er så glad. Skal montere kjøleren min mye bedre denne gangen. Da veit jeg at det er det som er problemet.

 

Igjen, tusen hjertelig takk :D

Endret av Sabbe
Lenke til kommentar

Jojo, er kjempefornøyd med den. Men jeg gikk over til vannkjøling, derfor ;) Fant ut at jeg gidder rett og slett ikke å prøve å feste blokken til cpu, den får aldri kontakt. Får vel kjøpe meg en ny kjøleblokk som benytter seg av de 4 hullene rundt cpu-sokkelen. Så jeg får vente med en komplett stille maskin til litt senere da :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...