Gå til innhold

Om: Win XP Pro 64-bit Edition Beta


Anbefalte innlegg

Denne tråden er ment å være en liten "startup-guide" til det nye 64-bits baserte OS med det førstegangs 'lettlærte' navnet "Microsoft Windows XP Pro 64-bit Edition Beta".

(Utvikler Microsofts ofisielle navn er "Windows XP 64-Bit Edition for 64-Bit Extended Systems Customer Preview Program", så det er bare å begynne å pugge ;) )

Andre "testere" hjertelig velkomne til å bidra med sine erfaringer og råd!

 

I samarbeid med AMD har Microsoft gitt ut en beta av sin kommende

64-bits-utgave av "Windows XP Professional" for AMDs Hybrid-prosessorer i

AMD Athlon 64-bit-serien. Dette har trolig skjedd fordi AMDs ledelse opptrådte svært så forsvarende på Microsofts vegne under diverse rettsaker i USA tidligere. (Les mer om dette på Hw.no etc.) Så dette beta-baserte operativsystemet støtter IKKE Intels plattformer ifølge Microsoft.

Iallfall ikke foreløpig.

 

Denne programvaren kan lastes ned gratis fra Microsoft.com, men er laget som en tidsbegrenset 365-dagers prøveversjon. For å få tilsendt link for nedlastning på E-post eller evt. få tilsendt på CD, må du oppgi basis info om deg selv (som navn og bosted) og får deretter tilsendt en gyldig CD-KEY (programvarenøkkel) til installasjonen.

 

Undertegnede har da testet denne på sitt AMD Athlon 64-bits baserte system.

 

Råd før og til installasjon:

- Sikkerhetskopier alt av nåværende 32-bit data før du begynner!

- Vær sikker på at du har nok strøm til å drive det hele! Om man har et relativt nytt skjermkort (GeForce 4/FX/ Ati Radeon 9xxx) og AMD Athon 64-bit + det andre som seg hør og bør, er en tommelfingerregel å ha minimum 250 W eller mer. Hvis ikke kan du få oppleve noen uforutsette svingninger i stabilitet etterhvert...

- Mitt råd til deg: formater systemdisken helt, og lag nye partisjoner.

Jeg hadde masse kluss da jeg hadde latt en "gammel" partisjon fra det "gamle"

32-bits systemet ligge sammen med en nyformatert partisjon fra det nye 32/64-bits systemet. (Til opplysning var dette som å se 10 og 10 piksler lekse seg som på tivoli, med friske farger i ugjenkjennelige mønster....)

 

 

Her finnes informasjon om drivere og støtte for diverse maskinvare. Der ligger også en link til en beta-versjon av McAfees kommende virusprogram for AMD 64-bit. :)

Ellers skal det sies at 32-bit drivere fungerer meeeeget dårlig i samarbeid med Win XP Pro 64-bit E. b. Av praktiske årsaker valgte jeg personlig å gå tilbake til Win XP Pro etter et par dagers testing.

 

Selve installasjonen er så og si kliss lik den vi finner i 32-bits Win XP Pro.

Et av få unntak her er at det ikke blir spurt om hvilke brukere maskinen skal åpnes opp for. Det blir automatisk laget en "Administrator" - konto der man logger inn med det angitte administrator-passordet.

 

På Windows-disken har det skjedd små og store endringer. For å gi et eksempel er programfiler systematisk delt opp i "Programfiles (x86)" for 32-bits programmer og "Programfiles", som er den nye naturlige mappen for alt av 64-bits baserte programfiler.

 

Når det gjelder 32-bit support, så viser MS sin (ganske påtvungne) godvilje overfor den blandede 32-bits/64-bits arkitektur AMDs Hybrid-produkt leverer

Microsoft har, som SAS Braathens i den senere tid, valgt det veldedige aspektet overfor sine kunder.

 

Til opplysning for de som ikke skjønner hva jeg mener med denne sammenligningen, har SAS B. kuttet sine billettpriser mot å kutte på goder som avis og mat på flyet. PR-en underlegges den såkalte "&" trenden; bedre&billigere, hund&katt (SAS&Braathens), hotell&leiebil.

 

Microsoft vinkler nemlig sin PR på denne måten:

"Vi forstår at De også naturligvis har interesse i 32-bit Windows® basert programvare, og aller nådigst har vi laget en emulator som støtter dette.

Vi kan kjøre både 32&64-bit, med andre ord. Magisk! Dette er Windows®" (Not)

Ha-ha, spør du meg, det skulle bare mangle. Hva er vitsen med en hybrid-CPU uten hybrid-funksjon. :thumbdown: Men nok om det.

 

Tar vi en titt på designet, er dette en slags tidlig blanding mellom Windows 2000 og Windows XP. Litt kjedelig og grått i forhold til "vanlig" XP. Men dette betyr ikke at man ikke får se en forbedring straks man "klistrer opp" et bilde av noe man finner for godt på skrivebordet. Selve designet blir sannsynligvis ganske likt det opprinnelige XP Pro, muligens med et par ekstra finesser og litt mer dill-dall? :wink:

 

Rent praktisk funger Windows XP Pro 64-bit Edition Beta, så lenge driverene funker, og du kan spille spill som normalt, forutsatt at du har de driverne som trengs. Ubisofts bestselger-boom "Far Cry" er i skrivende stund under utvikling i en "skreddersydd" 64-bits utgave. Først nå får man fullt også fullt utbytte av sitt årsnye skjermkort, med de nye mulighetene, skal vi tro utviklerne. Dette blir spennende! :dribble:

 

 

Det skal allikevel sies at nesten alt som er å få tak i når det gjelder MS Win XP Pro 64-bit E. b. fortsatt er på beta-stadiet, og ikke fullt testet - dermed ikke anbefalt å kjøre i utgangspunktet. Man gjør dette på egen risiko.

 

Forøvrig kan jeg anbefale AMDs egen FAQ-del

(Ofte stilte spørsmål) om AMD 64-bit.

Og dessuten den selvsagte søkemotor Google.com dersom noen vil ha mer info om AMD og Microsofts samarbeid om 64-bits arkitektur eller annet. :thumbup:

 

Lykke til!

Hilsen The.Arisen.One

 

Edit:

Det anbefales på det sterkeste å laste ned en CPU-fix fra AMD.com til Windows XP, uansett om man kjører 32- eller 64- bit OS. Dette pga. stor ytelsessvigning og diverse usabilitetsproblemer når prosessoren når 100% effektiv ytelse (som kan leses av på f.eks. "Task Manager"/"Oppgavebehandling" på Ctrl+Alt+Del) Uansett kjekt å ha... :yes:

 

Edit 2:

01.06.2004

 

- La til en liten beskrivelse av utseende til MS Win XP Pro 64-bit Beta

- La til opplysning om strømforsyning osv.

Endret av The.Arisen.One
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...