Gå til innhold

ATX psu for bruk i bil.


Anbefalte innlegg

Noen som vet hvor man får kjøpt en slik for bruk på 12v anlegget i en bil ? vekselretter er uaktuelt.

 

Vurderer også å lage en selv: Linær regulering og utelukkelse av -5v og -12v siden de to spenningene krever litt ekstra mekking til å få til. Spenningene skal vistnok kun være brukt til ISA, noe som ikke er tilstede på de fleste hk idag. Usikker på dette, da jeg leste det på et noe useriøst sted på nettet.. har også lest et annest sted at seriel porten bruker -12v, da har jeg plutselig et problem :)

 

Kanskje noen av dere vet om lignende som har blitt bygget, evt. andre design ?

 

 

Parallellporten har jeg tenkt til å styre div. funksjoner i bilen. Pr dags dato har jeg bygget ut HAUK programvaren til å kontrollere 32 utganger: Jeg kan styre 32 releer, 4 DAC eller en kombinasjon; 3 DAC og 8 releer.

 

DAC implementasjonen (digital til analog konverter) gjør at jeg via en slede(slik du styrer volum med) kan gi en variabel spenning på f.eks 0-12V eller en digital styrt 8 bits resistans til å styre en PWM krets etc. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noe slikt du tenkte på?

 

Her får du enten ferdigbygget eller byggesett, hvis ikke du vil finne alle delene selv i andre butikker eller kjøpe halvparten av delene der å finne resten i andre butigger.......

 

 

Håper noen tester denne slik at jeg vet hvor seriøs sida er til jeg skal bestille!

 

EDIT: EN ting til, hvordan får du 32utganger av en kontakt med 12vekslende utganger?... regner med det er en god del stress med koblingene.... Du kan vell ikke legge ut et slags koblingsskjema på hvordan det funker, og vise hvilke pin's som må være på for at de forskjellige releene skal være aktive?

Endret av EspenGunnufsen
Lenke til kommentar

Har laget en switch. 4 utganger blir på en måte 4 "kanaler". Når kanal 1 er aktivert leses de 8 andre utgangene av til en minnekrets. Når kanal 2 er aktivert leses de 8 utgangene til en annen minnekrets. Utgangene på minnekretsen gir høy/lav verdier til releer, dac osv.

 

Har ikke laget en digital kretslayout.

 

Takker for innspill folkens!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...