Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Best oppsett av lite internt bedriftsnettverk?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har fått i oppgave av noen bekjente å sette opp et nettverk hos firmaet deres...

Saken går ut på at dette firmaet er et lite firma med rundt ti pc'er som alle er koblet til en switch. Dette firmaet holder til et større bygg med flere andre bedrifter.

 

Selve nettverket er koblet opp fysisk og det virker mot alle maskinene (pinging). Og det funker å se hverandres delte mapper i My Network Places. Men de ønsker det litt mer avansert:

 

 

Slik situasjonen er i dag så ligger alle de ansattes filer på hver sin lokale pc som står i lokalet deres. Nå vil dem at alle vesentlige filer skal samles og lagres på en felles maskin, og at sjefen i firmaet får full tilgang på hvilket som helst filer han ønsker fra sin lokale pc.

 

Derfor har dem gått til innkjøp av en server med Windows Server 2003 Small Buisness.

 

Denne serveren skal kun virke som intern felles filserver for alle tilkoblede maskiner og alle brukerne skal ha hver sin "private" mappe den de kan lagre sine dokumenter på.

 

I tillegg skal av og til applikasjoner som kun ligger på server kjøres fra en pålogget lokal maskin. F.eks Mamut Business Software.

Altså kun en server for intern lagring...og ikke noe DHCP eller internett.

 

 

Værre er det ikke. Brukerne bør ha en funksjon for å logge seg på med passord og brukernavn. Hvordan er det beste å sette opp dette? Bruke domenet? Active Directory?

 

Maskinene består av følgende OS:

Server-Windows Server 2003

Ansattes maskiner er Win XP Home untatt en som er med Win XP Pro.

Til slutt er det også en med win98.

 

 

Gi det meg gjerne inn med teskjee. Upløyd mark for med dette vett :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjekke ting å bruke:

- AD seff.. Tildele rettigheter og programmer til hver enkelt bruker.

- Roming profile (?), og offline folders..Dette gjør som sagt at du legger profil og my doc på serveren, i steden for på hver enkelt klient.

- Sikkerhet. Muligheten for backup er mye bedre ved hjelp av offline folders, fordi da ligger alle dokumentene på servere (til alle brukerne), slik at man enkelt ta backup av dem hver dag samlet.

- Printer server? Alle kan bruke en stor skriver isteden for å ha en hau av mindre skrivere koblet direkte på klientene. Dette er en stor fordel en skriver, fordi mange av de små "billig" skriverne har crappy drivere, som ofte fucker opp. (tro meg).

- Legge pakker der, instalasjonspakker som man igjen deler ut ved hjelp av ad.

- lage et fellesområde der man kan dele dokumenter. Her kan man igjen lage grupper som har rettigheter til de og de katalogene, ved hjelp av ad.

 

 

dette er bare noe man kan gjøre, som er lett å få opp. Hva du vil ha, eller trenger er vanskelig å si, men dette er hvertfall et par eksempler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...