Gå til innhold

NRK Lisens


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå er jeg ikke helt med her!

Så det faktum at vi betaler inn kr 3 153 500 000,- til NRK holder liv i NRK?

Og din logiske tankegang er da?!?

Selvsagt holder det liv i NRK, men det var ikke det jeg sa. Jeg sa at det også holdt liv i TV2.

Og hvordan holder det også liv i TV2?? De ser ikke noe til pengene, de skulle riktignok (etter slik som avgiften er lagt opp) ideelt sett mottat noen av disse pengene (en 50/50 deling), men de gjør nå ikke det.

 

Vennligst forklar hva du mener...

Lenke til kommentar

Ok. Virker ikke som du kommer til å forstå, men jeg gjør et forsøk.

 

NRK går over til reklamefinansierng.

Reklamemarkedet holder seg stabilt.

NRK tar 50-70% av reklame inntektene til TV2

TV2 går med underskudd

TV2 går konk

TVN går konk (de går vel med underskudd allerede grunnet TV2 tar reklamen deres og det har de gjort i flere år)

 

Ergo, uten lisens vil minst en av de andre norske kanalene forsvinne.

Lenke til kommentar
Morsomt at det er så mange på forumet som aldri så Team Antonsen eller Boretslaget.

 

Og Afseth. Hvis du ikke snart skjønner at lisensen ikke er for å ha NRK men for å ha TV så gir jeg opp.

 

Hvis NRK hadde blitt reklamefinansiert så ville de tattt 70% av inntektene til TV2 og da ville de endt opp som en dårlig versjon av TV Norge og TV Norge ville blitt enda dårligere (om mulig).

 

500 kr i spesial skatt til alle over 18 i Norge ville vært bedre enn Lisens. Det er jeg enig i.

Overload... hvis du snart ikke skjønner at alle pengene går til NRK, så gir jeg opp (sorry, måtte bare :) )

 

NRK får alle lisenspengene, og det er det jeg mener med at man betaler for å ha NRK. Hva annet går pengene til? Hvorfor skal man betale masse penger til NRK for å ha tuner som tar inn alle andre kanaler også? Det er det jeg ikke skjønner, så kan du forklare meg det, og rettferdiggjøre det, så er jeg fornøyd.

 

Hvis NRK hadde tatt mye av reklameinntektene til TV 2, så er jeg enig i at TV 2 kunne gått dårligere. Og vi ser jo at den mest seriøse kanalen av de komersielle, nemlig TV 2, får langt mer i reklameinntekter enn TV Norge og TV 3. Jeg har tidligere sagt at det er det samme for meg om NRK blir reklamefinansiert, men at jeg skjønner at vi er tjent med en rikskringkaster. Men når TV 2 har så mange seere som de har, vil de fortsatt være meget attraktive, og ettersom TV 2 de siste ukene har vært største kanal, så beviser de at de klarer konkurransen mot NRK meget bra. Så spørs det da, om det hadde vært NRK eller TV 2 som hadde skviset ut den andre... tror nok TV 2 hadde stått langt sterkere enn NRK, men det kunne vært en pen ekstrainntekt for NRK, i tillegg til noe statsstøtte, men da kunne man i det minste kuttet ned på statsstøtten. Når det er sagt... jeg er i mot at NRK skal bli reklamefinansiert. Men jeg er enda mer i mot at de bruker sponsing som ett dårlig deksel over den reklamen de faktisk sender. Ett annet eksempel på at NRK sender dårlig skjult reklame, er lotto og ekstratrekningene. Norsk tipping lager her programmer helt gratis for NRK, mot at Norsk Tipping får reklame i beste sendetid på NRK... for det er helt og fullt det det er. NRK tjener mye penger på at de får programmer gratis fra Norsk Tipping, og Norsk Tipping får rene reklameprogrammer i beste sendetid på NRK. Jeg kaller det reklame.

 

Jeg er ikke i mot NRK, jeg er i mot måten NRK krever inn pengene våre. Det blir kanskje ikke mer rettferdig om de kreves inn i skatten, men da blir det ihvertfall mer rettferdig fordelt... de som tjener lite (eller ingenting) betaler mindre enn de som tjener mye... akkurat som på andre områder. Og langt færre hadde klaget over lisenspengene. Spesialskatt derimot, blir like lite rettferdig som lisensen, bortsett fra at den er en fjerdedel av det man faktisk betaler i lisenspenger for tiden.

 

Foresten... jeg så _aldri_ på borettslaget. Jeg tittet på det en gang, og fant ut at dette var ikke noe for meg. Forsto ikke helt hva som var så morsomt. Greit, han karen var utrolig flink til å være forskjellige karakterer, men jeg trenger noe mer glup humor for å underholdes. Team Antonsen så jeg på en gang, og lo av sideveis matlaging (etter min mening, glup humor), men det var ikke så viktig for å meg å se de siste episodene, så jeg valgte det bort fremfor noe annet. Lille Lørdag og de andre programmene til Harald Eia og Bård-Tufte Johansen synes jeg for øvrig bare var tull og fjas.

Lenke til kommentar
Vel, du betaler ikke for NRK1 heller. Du betaler for selve TV-Mottakeren. Om du ikke engang får inn NRK1 så blir avgiften like høy.

NRK får alle pengene for å utvikle programmer for de som ser på NRK. Hva skal jeg kalle det da?

 

Har ennå tilgode å se Kinoer som setter opp filmer og tidspunkt etter privatpersoners ønske...Og hvor bra lyd og bilde du har i stua er igrunnen helt opp til deg selv når alt kommer til alt...:shrug:

 

En kinofilm går x antall ganger fra premiere til siste dag... populære filmer går gjerne noen hundre ganger. Flere ganger om dagen, på flere forskjellige kinoer. Litt mer valgfrihet enn en TV kanal som sender en film én gang, og du må være tilgjengelig på det tidspunktet. Og skal man ha bra lyd og bilde i stua, opp mot kinokvalitet, så må du opp i noen hundre tusen kroner... og da vil jeg si det er billigere å gå på kino noen tusen ganger.

 

Forsåvidt enig i at det kunne vært mulig å legge inn TV-lisensen i skatten bare for å få stoppet kjeften på alle egoistene og også fått inn penger fra alle snylterne, men forstår liksom ikke argumentasjonen om at det skal være mer rettferdig på noen som helst måte. Dersom man betaler for en vare man ikke vil ha/bruke er det altså helt greit så lenge man ikke er klar over at man betaler?

 

Du har enten misforstått meg, eller ikke lest hele innlegget mitt. Det jeg mener, et at det da blir på samme måte som med alle andre avgifter her i landet. De med dårlig (eller ingen) inntekt behøver ikke å betale så mye som de med høy inntekt. Det er ikke så mange som klager over det når det gjelder å betale for f.eks bibiliotek og andre fasiliteter. En student som sliter med å betale for mat og husly, skal ikke behøve å kvitte seg med TV'n og ikke få se på TV 2, fordi NRK skal ha to tusen av en allerede slunken lommebok... kun fordi han eller hun vil se på TV 2.

Lenke til kommentar

Afseth: Vi har allerede et progressivt skattesystem for å jevne ut utlikehetene i landet... trenger jo ikke innføre kommunisme heller ;) Og det er ikke bare denne lisensen som blir innkrevd som en avgift, er jo en del andre ting også, faktisk er det en eller annen form for avgift på det meste her i landet. Skal Røkke betale høyere mva enn en student? Eller høyere vegavgift?

 

Og igjen; Det er ganske stor forskjell på reklame og sponsing. Slå det opp om du ikke tror på meg. Sponsing fører til at vi får sportsbegivenheter, som NRK ellers ikke hadde hatt råd til, på riksdekkende TV.

 

Og, som overLoad påpeker, er det et begrenset marked for reklamefinansiert TV i Norge... lite land, få forbrukere.

 

edit; fant (på nrk.no) at sponsorkronene til NRK utgjør 30-35 mill.... nesten fullfinansiering det! Og de betaler faktisk henholdsvis 8000/15000 for vikinglotto og ekstra/ lottosendingene. Så helt gratis er det ikke, men ja, det er billig...

Endret av darkfish
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...