Gå til innhold

hodetelefoner og lignende


Anbefalte innlegg

Hei

 

driver og vurderer å gå til innkjøp av nye hodetelefoner, jeg har liksom ingen kunnskaper om det har tidligere bare kjøpt propper som jeg er misfornøyd med.

vet liksom ikke hva jeg skal lete etter.

 

er det noen sider, noen forum eller lignende som kan gi meg litt mer info.

 

Hvor finner jeg sånt. :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal du kjøpe hodetelefoner, så bestemmer du deg for en pris.. Så leiter du blandt produkter fra produsenter som Sennheiser og Koss og ser på hvilke modeller disse har i din prisklasse..

Så leiter du etter erfaringer/tester på disse headphones.. Google er da et fint sted å starte leitingen.. Dette bør gjøre valget enklere..

 

Er ikke penger no problem så leit fra Koss pro4aa-t og oppover når det gjelder pris.. Leiter du blandt overnevnte merker blir du sikkert fornøyd uansett..

Jeg sitter med ett sett Koss pro4aa-t på hodet akkurat nå.. disse kan jeg anbefale på det sterkeste, til all , musikk og andre lyder.. bare du sitter stikke og ikke løper.. de er litt tunge.. :p

 

Du bør forresten bestemme deg om du vil ha lukkede eller åpene klokker før du i det hele tatt startet letingen.. :)

 

Lykke til

Lenke til kommentar

www.head-fi.org

 

Ellers er jo det med hodetelefoner veldig individuelt og subjektivt. Vi har alle ulike ører, hoder og prioriteringer. Noen kan synes at et par er behagelige, mens andre ikke orker å ha dem på seg over lengre tid eller de faller av hodet. Det samme gjelder lydopplevelsen. Du kan aldri være sikker på at du kommer til å like et par hodetelefoner før du har prøvd dem en stund.

Endret av EasyRaider
Lenke til kommentar

takk hmmm nå ble jeg litt klokere ihvertfall :)

 

det jeg er på utkikk etter er enten øreplugger, eller noe som er minst mulig og noe som enkelt kan taes vekk og settes i lomma, uten å være redd for at de knekker.

 

prisen er jeg litt usikker på, vil ikke kjøpe det dyreste som finnes, men noe som er av god kvalitet til en god pris, gir jeg gjerne litt ekstra for.

Lenke til kommentar
[quote name='Blackster' date='02/04/2004 : 10:48']... prisen er jeg litt usikker på, vil ikke kjøpe det dyreste som finnes, men noe som er av god kvalitet til en god pris, gir jeg gjerne litt ekstra for. [/quote]

Linkene nevnt over er bra. Jeg vil også nevne

[url="http://headwize.com/"]http://headwize.com/[/url]

Du bør imidlertid være obs på følgende:

Dersom du har tenkt til å bruke utgangen på lydkortet ditt bør du skaffe deg en hodetelefon som ikke er altfor tungdreven. Ellers kan en bra hodetelefon låte hard og gromsete (de bedre/beste hodetelefonene krever egen hodetelefonforsterker dersom du ønsker å utnytte lydpotensialet mest mulig.

Komfort er viktig dersom du har tenkt å bruke hodetelefonene i flere timer i strekk.

Besøk en av de mer seriøse hi-fi butikkene (som f.eks. Hi-Fi Klubben eller Hi-Fi Centeret). Der kan du prøvelytte på telefonene. Dersom du kjøper telefonene og allikevel ikke er fornøyd, så forsikre deg på forhånd at du kan få pengene tilbake.

Jeg har selv oppgradert fra en Grado SR60 (ca. 1200 kr) til en Sennheiser HD580 (ca. 2500 kr.). De er koblet til en separat surroundforsterker (Harman Kardon AVR505 LE), men jeg vil etterhvert skaffe meg en hodetelefonforsterker. Begge hodetelefonene gir veldig bra valuta for pengene, men enkelte synes Gradoene er mindre behagelige å ha på seg. Men de er mer lettdrevne enn HD580, og vil kunne gi bedre lyd på portable CD-spillere eller utstyr med svake/ikke fullt så bra hodetelefonutganger. På forsterkere og ikke-portabelt utstyr låter derimor HD580 klart best etter min mening (men så koster de omtrent dobbelt så mye). HD580 er svært detaljrik og gir et bredt, balansert og presist lydbilde.

HD580 regnes forøvrig som en av de aller beste hodetelefonene i sin prisklasse, men vær klar over at smak og behag også er en faktor: Enkelte foretrekker den lyse, intime Grado-lyden mens andre heller mer til Sennheisers detaljrike og mer balanserte lydbilde.

Her finner du en test av HD580, der kvaliteten måles i forhold til musikklytting på PC og dataspilling:

[url="http://reviews.designtechnica.com/review264.html"]http://reviews.designtechnica.com/review264.html[/url]

Glemte å nevne en ting:
Det høres ut som om du er litt usikker på budsjettet. Jeg vil allikevel anbefale at du sikter deg inn mot hodetelefoner som koster minst 500 kr. Det finnes selvsagt unntak, men min egen erfaring tilsier at det meste under 500 kr. ikke vil gi spesielt bra lyd (mesteparten låter rett og slett dårlig!). Da er det bedre (slik du antyder) å betale litt ekstra for hodetelefoner som er behagelige og som låter vesentlig bedre. Når du begynner å bevege over i 1000 kroners klassen og over, begynner lydkvaliteten å bli virkelig bra sett i forhold til prisen. Foruten de ovennevnte hodetelefonene, vil jeg også anbefale AKG K501 til ca. 1500 kr. Endret av hal9k
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...