Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Windows "lagger" når tilkoblet nettverk


Anbefalte innlegg

Hallo! :w00t:

 

Dette er ett meget rart problem som jeg nylig har fått.

Når jeg putter i TP kabelen min på ett nettverk starter PC'n min å "lagge".

Hvis jeg skal starte et program må jeg vente rundt 10 sekunder før den virklig kommer igang, og det samme hvis jeg bare skal bytte mellom vinduer (multitaske)

 

Nylig har jeg hatt viruset w32.Pinfi. Har ikke vært noe problem fordi jeg fikk fjernet det fort. Det er ett nettverksvirus som jeg først mistenkte men tror ikke det lenger siden jeg ikke finner noe virus lenger selv når jeg har bootet i sikkerthetsmodus og tatt full systemscan med Norton Antivirus 2004 (med nyeste virusdefinisjon i skrivende dato).

 

Jeg har også tatt en runde med registeret med hva som startes i oppstarten. Ingenting der heller som kan lage problemer. Merk at jeg ikke har hatt dette problemet hele tiden, men det har kommet nå. Jeg kjenner også noen andre som opplever samme problemet.

 

NB: Det er ikke windows som har hengt seg i en ufulstendig .avi! Dette problemet hadde jeg for lenge siden og er fikset.

 

Så jeg sliter litt nå, klør meg i hodet og skjønner pent lite. Fikk tips å disable tjenesten "server" som jeg har gjort. Nå har jeg ikke problemet lenger men jeg vet ikke om det bare er tilfeldigheter. Dessuten er jeg ikke 100% sikker på hva den tjenesten gjør heller.

 

------------------------------------------

 

System Info:

 

Windows XP Pro (Service Pack 1)

Intel P4 3Ghz

Asus P4C800-e Deluxe

Corsair Dual DDR 1024 MB

 

-------------------------------------------

 

 

/me roper etter hjelp :scared:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm, tjenesten "server" som jeg disablet er ingen løsning på problemet for hvis du gjør det får du ikke shara mapper over nettverk. Jeg har ikke problemer enda men nekter å tro at det bare forsvant av seg selv. Jeg kjørte et ad-aware 6.0 søk på PC'n og fant noe greier som jeg fjerna.

 

Til opplysning så er Ad-Aware 6.0 gratis, det fjerner programmer og filer som bruker internett linja di og generelt lager h*****e.

Endret av haoa
Lenke til kommentar

Pc'n min har fungert i mange måneder uten problemer før dette dukket opp. Ser ikke for meg at et annet nettverkskort vil gjøre susen.

 

PC'n lagger.. da mener jeg at den blir MEGET treg med å få ting i gang. Men når ett program er startet fungerer det normalt. f.eks adobe photoshop. Hvis jeg trykker på photoshop linken på skrivebordet kan det ta opptil flere sekund før den i det hele tatt begynner å starte programmet. Og det tar tid å multitaske, opptil flere sekund må jeg vente.

 

Som sagt i forrige innlegg, jeg har ikke problemet nå lenger men så vet jeg ikke hvorfor det bare forsvant heller. Jeg har noen andre kompiser med samme problem.

Lenke til kommentar

Vanligvis skyldes nok slike problemer Spyware/Malware/AdWare og virus. Desse kan fjernes ved hjelp av Ad-Aware og SpyBot og et virus programm som AVG og Norton.

 

Blir ikke problemet borte kan du snoke gjennom oppstart [cmd - msconfig] og se gjennom registeret.

 

Fungerer ikke dette engang så vil nok en formatering av partisjonen/disken hvor Windows ligger fungere. Hjelper ikke dette er det nok et hardware problem. :yes:

Lenke til kommentar

Jeg oppdaterte ad-aware gjennom "update" funksjonen i programmet og tok en ny scan. Da fikk jeg melding opp funn av Welchia ormen. Det som er med denne ormen er at den kopierer "svchost.exe" og infiserer den. Antivirus programmer tar visstnok ikke knekken på denne ormen fordi svchost.exe er en såkalt 'gyldig' fil. Vel, jeg bruker Norton Antivirus så jeg tok en tur innom symantec.com og bladde opp info om denne ormen. De har lagd et lite program som jeg kan laste ned å kjøre som da fjerner ormen. Og det har jeg så gjort.

 

Jeg har enda ikke merket problemet igjen.. :thumbup:

 

NeoRag: Har gjort alt det der nå, hvis det kommer tilbake så formaterer jeg :> For da gidder jeg ikke mere tull før TG :no:

Endret av haoa
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...