Gå til innhold

Abit KT7-Raid IDE tilkobling


Anbefalte innlegg

Har et Abit KT7-Raid hovedkort. Skal koble til en ATA-100 og en ATA-66 harddisk. Hvilke IDE slotter på kortet skal jeg koble til diskene? IDE 1,2,3, eller 4.

Tidligere har jeg bare hatt en ATA-66 harddisk og den har vært koblet på IDE1. Men jeg har fått forståelsen av at IDE1 og 2 kun er for ATA 66 harddisker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

Har selv et _gammelt_ kt7-raid kort...

1. Du bør, som du sikkert vet bruke disker av samme type (størrelse, hastighet, etc). ATA100 vs ATA66 - Jeg ville ikke kombinert disse i et raid-oppsett.

2. Har du ikke manual for kortet ditt, som ville gitt deg umiddelbart svar på spm ditt, kan jeg si deg at du må koble til diskene i IDE-slot 3 og 4 for å benytte deg av raid. Kontrolleren (god gammel sliter fra Highpoint-Tech) - kan ordne fullstendig oppdatert bios-firmware hvis du trenger... IDE3&4 er farget grønn på mitt hk.

3. Du kan sikkert koble diskene på samme IDE-kanal, men skal du benytte deg av raid0 (stripping) som gir best ytelse må du sette diskene på hver sin IDE-kanal (bruk altså begge raid-idekanaler; IDE3&4).

4. Husk at du bruker drivere som er beregnet på den aktuelle HPT-biosversjonen som KT7-r-kortet ditt kjører med.

5. Hvis dette ikke hjalp deg særlig, finner du særdeles god dokumentasjon hos www.sudhian.com (Paul's Unofficial ABIT KT7A-RAID FAQ)

 

Vennlig hilsen, GF.

Lenke til kommentar

Jeg var litt upresis. Jeg har ikke tenkt og kjøre raid. men jeg har to fysiske harddisker en ATA-66 og en ATA-100 som jeg ønsker og koble på hovedkortet. Er ide slot 3 og 4 kun for og kjøre Raid? ATA-66 og 100 har vel med hastigheten på harddisken og gjøre? kan en koble en ATA-100 og ATA- 66 på IDE slot 1 og få fullt uttbytte på kapasiteten på ATA-100 disken. Eller kjører IDE 1 og 2 kun ATA-66? Eller kan en koble ATA-100 disken til IDE 3 eller 4 og ATA-66 disken til IDE 1

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...