Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hvad følger med, når man køber kameraet ? Jeg ved at der er huset....
Hvad med batteri - oplader - taske......osv....nogen der kan hjælpe ?

Nogen der har erfaring med disse objektiver ?

- Nikkor 50 mm F:1,8

- Nikkor 70-300 mm F: 4,0-5,6 G

- Sigma 100-300 mm F: 4,5-6,7

- Sigma 28mm F:1,8

- Sigma 70-300 mm F: 4,0-5,6

Jeg skal have et 'lille' og 'stort' objektiv til mit Nikon d70....jeg tager tit koncert billeder, ude og inde....men også nat/dag , landskab og almindelige portrætter.....nogen der kan hjælpe der har testet de linser ?

Tak på forhånd :cool:

Hilsner Annika
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nikkor 50mm 1,8 er en meget bra linse til en billig penge. Skarpe bilder og god lysstyrke. 70-300mm har mer standard kvalitet, men finnes i flere utgaver, så jeg vet ikke helt hvilken du mener. Sigma har jeg ikke annen erfaring med, enn at de har god optikk, men meget skjør mekanikk (er du veldig forsiktig med objektivene, bør det vel gå bra).

 

Men vær veldig klar over én ting... brennvidden på objektiv må ganges med 1,5 på digitalt hvis man sammenligner med vanlig 135 negativ. Det vil si, at når du setter en 50mm på ett digitalt kamera, vil det gi samme brennvidde som en 75mm på vanlig analog speilrefleks.

 

EDIT : Glemte en ting... jeg regner med at det følger med batteri og lader, men veske følger meget sjelden med kamera... aller mest sjeldent med digitale speilrefleks. Ellers får du nok med USB kabel og programvare for overføring til PC. Minnebrikke, derimot, følger vanligvis ikke med digitale speilrefleks.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

Hei, Har selv en Sigma 70-300 Macro super. Er superfornøyd med linsen. Har tatt en del natur/fugle-bilder og linsen er ypperlig til dette formålet Macrofunksjonen er også meget bra! Byggekvaliteten er bra! Sett i forhold til prisen er dette et supert objektiv!

 

Men jeg tror nok at hvis du skal ta konsertbilder med 70-300 telelinse, bør du nok kanskje se etter en litt mer lyssterk linse med blender F2.8 eller større. Dette koster selvsagt flesk!

Endret av tovito
Lenke til kommentar

Etter å ha lest litt rundt er dette inntrykkene jeg sitter med: Sigma (kort for SIG-nificant MA-lfunction) er ikke er verdt plastikk den er laget av i forhold til ekte Nikon linse. En av grunnene man burde kjøpe et Nikon kamera for er å bruke det med Nikon linse. Skal man først kjøpe noe annet enn Nikon linse, er Tokina å anbefale.

 

Dette er bare generelle inntrykk jeg har fått etter å ha surfet på nettet. Om det er riktig eller ikke kan man sikkert diskutere i all evighet, men det orker vi vel ikke her.

Lenke til kommentar

... da er det kanskje dumt å trekke noe på banen som du har hørt eller lest hva andre synes noe om, ,- som igjen sikkert har lest, sett eller hørt...

Har du erfaring med produktet selv, blir det straks litt mer interessant...

 

Har du like tjukk lommebok som du har krav til objektivstallen, så vil sikkert ingen bestride at Nikon passer best på Nikon, Canon på Canon, osv, og at "high-end"-optikken fra disse er meget bra. Og koster deretter.

 

Nikon har samtidig mye de ikke burde ha satt navnet sitt på,- det samme med Canon,- "kit"-objektivet til 300D er et godt eksempel.

Sammenligner man de rimelige objektivene fra de store merkene med gode frittstående leverandører, er det heller ikke alltid orginalobjektivene holder mål, verken optisk eller kvalitetsmessig. De har også sine plastdeksler og lurvete zoom-ringer.

En annen ting er at de store merkeleverandørene ikke alltid lager alle objektiver selv,- du bør ikke være skråsikker på at orginal er orginal dersom du ikke satser på den øverste halvdelen av butikkhylla.

 

Sigma leverer etter min erfaring gode og solide objektiver (har to selv, en vidvinkelzoom og en 70-200 mm) og disse er fullt på høyde med hva jeg ellers kan sammeligne med i samme prisklasse. Tokina har også glimrende objektiver, har to av disse også,- uten å kunne si at det ene merket er bedre enn det andre.

Da Sigma`ene i sin tid ble kjøpt,- var de hver for seg "testvinnere" .

 

Apropos samme prisklasse, - har også mye orginaloptikk, som jeg prismessig sikkert for hver har betalt prisen for 4-5 objektiver fra en frittstående produsent. Da må jeg kanskje akseptere at en Sigma eller Tokina ikke kan konkurrere helt ut i samme klasse som disse .. og at "synsingen" og "rådene" du gir bør ha bakkekontakt i forhold til hva du setter opp mot hverandre.

Endret av PhotoGen
Lenke til kommentar

Jeg har erfaring med Sigma, og sitter med nøyaktig samme inntrykk som Nebu. I butikken jeg jobber, fikk vi tilbake alle (absolutt alle) objektivene fra ett parti Sigma linser. Vi har også ellers fått tilbake klart flere Sigma linser enn Tokina, Tamron og originallinser. Til og med nå, lenge etter vi sluttet å føre Sigma på grunn av elendig mekanisk kvalitet, får vi ofte inn kunder som spør om hva de skal gjøre med sine (nye) ødelagte Sigma linser. De er ikke kjøpt hos oss, så at vi da får inn mange slike henvendelser, så sier det litt om hvor utbredt mekaniske feil er hos Sigma. Fokusen slutter å fungere, fatningen løsner og detter av, man får ikke zoomet og så videre.

 

Men en ting skal de ha... meget god optikk. Så behandler du objektivet pent, kan det jo være at det holder nesten like lenge som f.eks. ett Nikon objektiv som blir behandlet litt røfft.

 

Håper Sigma skjerper seg... god optikk slått sammen med solid mekanisk kvalitet er en klar vinner.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Køb Nikon linser til dit Nikon. Du får ikke noget bedre.

D70 købes enten som body eller body+kit. D.v.s at kit er linse.

Den linse der medfølger er en 18mm - 70mm lavet specielt til dette kamera.

Men skal du bruge en zoom kan jeg anbefale en 70-300 mm. Den tager perfekte billeder. Det anbefales så også, at man køber en tripod, da det kun er muligt at lave skarpe billeder med en høj lukker hastighed.

Med den inbyggede blitz, får du billeder af høj kvalitet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...