Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Treg fildoverføring i lite nettverk


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Noen som har noen god forklaring og løsning på hvorfor overføring av filer mellom maskinene mine går forferdelig tregt. Tidligere fungerte dette som bare det, men i det siste har det fungert tregt. Nettverksmaskinene har Xp. Hastigheten ligger på 20 min å overføre en fil på 600MB så det går ikke akkurat unna. Som tidligere sagt brukte samme type fil en 3-4 min tidligere???

 

Forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

dårlig kabling? her kan mykje spele inn. om du har litt kunnskap om data, kan du prøve å sette opp ein ftp server og overfører med det for å sjekke overfartshastigheten du har.

også, viss du kopierer mange små filer som tar 600mB vil dette somregel ta lengre tid ein å overføre ei stor fil på 600mB.

Lenke til kommentar

Om du antar at alt av kabling og slikt i nettverket er konstant med det som var før, kan det hende at du burde sjekke om en av harddiskene på en av maskinene står i PIO. Hvordan yter de forskjellige maskinene isolert sett? Har du forandret noe der? Nye komponenter etc?

Lenke til kommentar

:no:

 

Takk for svar!

 

På maskin 1 står IDE kontrollene i DMA, men det er noe difust på maskin 2 (som sannsyneligvis er der hvor problemet ligger) Der står gjeldende overføring: ikke tilgjengelig (ikke mulig å endre noen settinger der) Ftp derimot går greit, ca 2Mb/s som er akseptabelt. Skulle gjerne sendt noen bilder av settingene til noen som kan dette hvis noen er klar for det?

 

Takk

Lenke til kommentar

X_plode: du tar nok feil angående "ikke tilgjengelig", det betyr nok at DMA ikke er tilgjengelig (bilde hadde vært greit). Om du ikke har noen enheter på en kanal så skal du få beskjeden at den står i DMA uansett, om dette er valgt.

 

(er det XP-home eller prof du har?)

 

Tror nok at maskin nr 2 er problemet. Hvilke enheter har du koblet til? Har du bare en harddisk og en CD-ROM på den maskinen kan du sette CD-ROMen på en andre kanalen. Står det flere disker, kan du forsøke det samme trikset og sette den andre disken på den andre kanalen (som slave etter CD-brenner feks) eller som master. Det viktigste er at systemdisken din står som master. To disker på samme kanal kan gi problemer med DMA tilgang. Kan du ikke gi oss litt mer informasjon om hvordan den maskinen er satt opp og hvordan enhetene er koblet sammen (fysisk inni kabinettet).

 

På samme plass som jeg refererte til i PM, ser du noen andre hardwarekonflikter på maskin nr 2?

 

Det kan være flere grunner til at dette skjer (trenger ikke være diskene), har du ingen mulighet for å poste det screenshotet på en webside elns?

Lenke til kommentar

Eit lite spm.. det må vere noke gale når du berre får ein hastighet med 2mB/s. (sånn ca 2000 kB/s eller noe slikt). Er det veldig lang strekning frå pc'ane dine? fordi, du burde jo klare å oppnå 4000kB/s på eit nokså normalt nettverk. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...